Kdy se naučí dítě padat?

02.11.2009

Ahoj maminky, mám malý dotaz. Kdy se naučí dítě padat? Malá mi asi 14 dnů leze po čtyřech a sama si sedá. Ale někdy si sedne, hraje si a najednou slyším ránu a ona se prostě převrátí dozadu. Ze sedu vší silou přímo na hlavu. Ach jo. Nebo se postaví třeba u stolu a já jí ze zadu jistím a ona se najednou pustí a kdybych jí nedržela, tak by vší silou jak deska spadla na zem. Jak dlouho trvá, než se dítě naučí držet rovnováhu a ze stoje si sama zase sedne? A dělaly vám vaše dítka taky to, že se ze sedu převrátily dozadu? :00: Je to sice minimálně, ale stává se to. Mám strach, aby si neublížila, ale prostě nejde, abych s ní byla pořád. Jak jste to měly nebo máte vy? Děkuji. :cc):

Kliknutím vložíte smajlíky:

My také sedáme si sami, asi 1,5 měs. Ale stejně tuhle zase hodila záda ze sedu.
Ze stoje teda ještě nežuchla, musím to zaklepat, ale jakmile stoupá, jsem furt u ní.

my máme ten samý problém a tak by mě zajímalo kdy se naučí sedět sama a celkově padat taka by nespustila hned řev...nedávno si sama sedla,vždycky když jsme jí neviděla,takže jsem ani nevěděla jak sedá no a najednou šílená rána,bouchla se zezadu do hlavy když padala...no myslela jsme v ten moment že budud volat rychlou...a od té doby jí fakt hlídám,a když si sedne tak si sednu vedle ní a jistím ji,ona stejně ze sedu ještě neumí na břicho,takže jí stejně musím pomoct...

In reply to by verča 2

Tak to máme podobné. Malá to dělala už když ještě sama nesedala a já jí třeba posadila a neuhlídala, ikdyž jsem třeba seděla u ní. To je hned. Ale pak jsem si myslela, že když si sama sedne, tak už nespadne a včera spadla hned dvakrát, vždycky s rachotem. A to už se i sama dostane ze sedu na kolínka. Já za ní třeba dám peřinu, když sedí a jdu jen na záchod a když se vrátím, tak sedí úplně jinde. No, teď už si jí beru i na záchod :s: Takže s ní asi musím být pořád. Ale snad se to časem naučí.

Eliška když se začala stavět na nožky tak taky padala že se převrátila dozadu na hlavičku.Asi po 14 dnech se naučila padat na zadek tak ted uz to jde.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky