hnisani ocicka

02.11.2009

ahoj holky teprve vcera jsme prijeli z porodnice a malemu zacalo vecer uplne hodne hnisat jedno ocicko :( nemela jsem doma borovou vodu ani zadne kapicky, tak jsme to vytirali navlhcenym tamponkem. Ale porad se mu tam ten hnisek objevuje. Tchyne rika, ze se cisti a ze to nic neni, dneska mi prinesou borovou vodu a ophtalmo-septonex, ale ja nevim jestli radsi nezajit k doktorce. Je normalni aby miminkum hnisalo ocicko, ma ho tim hnisem uplne zalepene a nemuze ho otevrit :( bobinek malicky. A taky nevite z ceho to muze byt, ona rikala ze z navstev. Nevim no. Dik za rady

Heluško taky jsem úplně prošvihla, že už jste na světě :( a sleduju, že nejsem sama :D .... takže velikááááááánská gratulace k malému, hlavně ať je zdraví a přeju mu do života hodně štěstíčka a zdravíčka a lásky :one: :h: a s tím očičkem už ti tu holky poradily, tak klid maminko ;)

Tak nám začalo hnisat třetí den v porodnici, nejdřiv jedno a druhý den i to druhé, takže z návštěv to určo nebude :///: , kapaly jsme přes týden opthalmo septonexem ale moc nezabýral tak teď kapeme Tobrex, a otíráme heřmánkem, sice už se to lepší, ale stále trochu hnisu každý den je, tak uvidíme :00:

Heli,je to běžné u miminek,většinou se jedná o ucpání slzných kanálků,výborné je vytírat borovou vodou a kapat O-septonex,hlavně žádné masti.Až půjdeš k dr.tak Tě naučí masáž,aby jste to dostávali ven.Pokud to ani po 6tinedělí nebude dobré,tak se naočním dělá průplach pod antibiotika zpravidla nebo pak sondáž,ale to je až moc daleko.Buď pečlivá a otírej borovkou a kapej septonex a uvidí se.Je to běžné neboj a z návštěv to rozhodně není!!!

Ahojky Helí,my to meli taky,na 14dnech jsme to prelečovali antibi.kapkami,bal klid asi tyden a znovu,Dr mi ukazala jak se masiruje oční váček a pri tom ukazovani se zhrozila protoze malé z váčku vyteklo hodne hnisu....čekala jsem nehorší a to je ze nas pošle na čistění kanálků...bylo mi z toho zle protoze jsem si o tom dost veci přečetla.No napsala mi doporučení a já uz se začala chystat na to co maličkou čeká...druhy den jsem se vydala na ocni,šílenou frontu na kartotéce jsem vzdala po 20minutách stání mezi asi 50tkou lidí.......vecer jsem zasedla k netu a narazila na jednu radu maminky 3detí,kazde z nich to melo také a ted pozor:VYLÉČILA JIM OČIČKA MATEŘSKÝM MLÉKEM rekla jsem si,zkusim to taky a v noci jsem malé při každem kojeni trošku mlíčka "stříkla" no spis kápla opatrne do koutku oka,rovnou z prsa....a to jsem opakovala jeste asi dva dny ale jen v noci...od té doby,ani kousek hnisu,zadne zalepené oko,nic........takze na oční uz nepujdu.Držím palečky at máte brzo klid.Kačí s Markétkou

Moje malá to měla taky tak brzo a zhnisané,dr.nám napsal Kanamycin(pokud si dobře vzpomínám) a ješte se jí to jednou vrátilo,takže jsme to léčili zase stejnými kapkami.Pak už to bylo dobré.Taky nám radili vytírat optalmo septonexem,ale čím víc se to očičko pořád otíralo,tím to bylo horší.

Ahojky Heluš, prosím tě z návštěv to určo není tak neboj mi to měli taky, ale jeden den a nebyla u nás ani noha.Já bych zkusila borovou vodu a v optalmo-septonex v lékárně ti určo řeknou ,jestli novorozeněti můžeš nebo nemůžeš nakapat.A jinak Dr. :)

Ahoj. No tchýně to vždycky ví nejlépe z čho to je. Měla dělat doktorku nebo jít do vlády. My jsme to neměli, tk nevím, co toje. Ale zavolej svému pediatrovi a poraď se s ním. Za to nic nedáš. Třeba vás bude chtít vidět. Rozhodně bych nic nepodceňovala a nedávala dítěti žádné léky bez porady s lékařem a obzvášť takovému miminku.

Ahojky, to ma kazde druhe miminko..my to meli taky, z navstev to urco nejni, udelalo se nam to hned den po porodu. Kapej ten oftalmo septonex. Mne rikala Dr, ze klidne i co 2h...a taky jsem kapala svoje materske mleko...jsou to nej ATB. Kdyz by se to do 2 dnu nelepsilo, tak zajdi k Dr a napise ti antibioticke kapicky.Tak at jste brzo zdravi a uzivate si spolecne chvilky doma :-D papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky