domácí chleba

01.11.2009

Ahoj holky tak po dlouhý době něco píšu :\/|: dneska sem opět vyhazovala plesnivý chleba a to druhý den po koupi tak sem se naštvala a asi si ho budu píct sama tak se chci zeptat zda máte někdo skušenout s doma pečenými chleby našla jsem tenhle recept http://www.toprecepty.cz/recept/659-domaci-bily-chleb/?ohodnotit=1 a docela mě láká to skusit nevíte jak dlouho vydrží po upečení? a pokud máte nějaká dobrej recept na chlebýk tak sem sním a zatím papa :hu: a děkuji za příspěvky a přečtení :°°//:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak já jsem si pořídila domácí pekárnu a jsem spokojená. Výborné stránky jsou http://domacipekarny.dama.cz/ fakt je tam hrozně moc receptů, nejen na chlaba a já většinou peču ten chleba základní, ja tam jen
300ml.vody, 1/2 kg chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1 lžička kmínu a 1 lžička sušeného droždí, já teda používám čerstvé a to je 1/4 kostky( což je asi 10g)
jo a chleba mi většinou nikdy neplesniví, protože hned jak vychladne, tak ho nakrájím a dám do mražáku a to dělám i s kupovaným, tak nestvrdne, ani neplesniví
tak ať se daří
Andrea

Holky, tak jsem ho dnes upekla. Nevypadá teda tak pěkně jako tvůj, Kači :$$: :$$: :$$:, ale dobrý je. Měla jsem ho i takový rozmatlanější (to těsto). Že by moc vody???

In reply to by Cherry

Ahojky Cherry já mám robota od bosh profi mixx 46 ručně to můžeš určitě udělat dyť naše babyčky to taky tak dělaly :qu: ale je to makačka těsto je tušší takže slabým robotem opatrně no uvidíš tak držím palečky ať ti to de jestli se rozhodneš si chlebýk upíct :one:

In reply to by Cherry

Cheryto bylo nejspíš vodou dej jí míň a nech ho píc dlouho já ho dávám do trouby hned co udělám bochník zapni jí na 50 a odřejvám ho asi 20min. pak to pustim na plno 200 a peču do zlatova cca 2h. ale na to si musíš přijít sama podle tvé trouby každá peče jinak :) a dneska chci skucit upíct cibulovej :) tak sem zvědavá :hu: pak dám vědět jakej byl :a\|:

In reply to by kačenkak

Vody jsem dala minimum a nejdříve pekla na těch 150 - 20 minut a pak na 200, cca hodinku a kůrka byla tvrdá až moc! Chutově byl výborný, ale vzhledově nic moc :D a zdál se mi takový prťavý :D. Ale mám to za sebou a příště budu vědět, co a jak :). Tak pak hoď zase foto. Pa :).

já peču celozrnný (je možné ho samozřejmě udělat i z bílé mouky). Chleba se dá se péct s různými obměnami dle vlastní fantazie, takže je pokaždé trošku jiný, ale vždy výborný. Než jsem si pořídila domácí pekárnu, tak jsem ho pekla v troubě. S domácí pekárnou je to podstatně jednodušší.
Tady je recept:
4 hrníčky celozrnné pšeničné mouky (nebo špaldové, bílé...)
1 hrníček jiné celozrnné mouky (většinou žitné, ale i rýžové, kukuřičné, jáhlové...)
+ může být a nemusí 1 - 2 hrníčky čehokoliv (vařená rýže natural nebo bílá, jáhly, bulgur, namočené vločky...)
2 - 2 a čtvrt hrníčku vody
2 lžíce oleje (dávám panenský olivový)
1 lžíce pšeničných klíčků (nebo jiných)
1 lžíce lněných semen (dávám zlatý len)
1 lžička sezamových semen
může být i např. lžíce slunečnickových semen, ty já nedávám, protože mi nechutnají
1 lžička a půl soli
špetka kmínu
špetka anýzu
a samozřejmě něco na nakynutí - takže buď klasicky droždí nebo se dá jednoduše udělat domácí kvásek, který používám já - je to s ním zdravější, stravitelnější, nenadýmá ani když se chleba jí ještě teplý

In reply to by AIF

to zní taky dobře ale na mío chlapa tam je moc semen :s: to by mi asi hodil na hlavu jemu bych udělala radost mexickým (ohňovím) }:) je v tomhle odkazu http://www.peceme-chleba.cz/recepty je jich tam víc kdyby ste měl někdo zájem o recept pokud ešťě najdu nějaký jiný tak je sem dám pro inspiraci :hu:

Já mám teda pekárnu, takže nevím, jestli by se mi povedl "ruční" v troubě. Jinak i to těsto v tom dělám, když pak z toho uválím nějaké bulky či rohlíky a ta yupeču v troubě. Teda u nás se "sežere" skoro hned, takže někdy můžu píct i denně, ale on je většinou lepší až na druhý den. A nejraději máme tenhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2501

teda ty jsi mi udelala chut na cerstvy vonavoucky domaci chlebicek...ale moje lenost je ohromna a asi se nedokopu k tomu ho :ww: udelat. jednou jsem doma chleba pekla,ale byl hned snedeny :qu: a taky by me zajimalo jak dlouho vydrzi cerstvy ...? snadnekdoporadi ...

In reply to by ycram

haha no já si taky myslim že nestihne ani vychladnout :s: to mi z lenosti kupovaly půlky krájenýho chleba jelikoš nemáme kráječ (a máme malou kuchyň) tak sme neuvažovaly o koupy a nožem krájíme krajíce jak pro dřevorubce a nebo sou tak tenký že nejdou ani namazat nebo má každej konec jinou tloušťku :00: ale hlavně vim co všechno v tom chlebíku je :)) a vym že je vždy čerství a že se válel jen u mě doma na lince :))

In reply to by ycram

jů to vypadá hezky já už ho mám v troubě a vypadá báječně tak sem zvedavá dám vám sem fotku až bude hotov ale po bytě to voní ůžasně tak doufám že tak i bude chutnat už se mi zbýhaj slyny a přítel už si plánuje sčím si ho dá :hu: tak doufám že bude jedlej :a\|:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka