Málo přibírá na váze!

01.11.2009

:? Maminky myslíte, že je hodně důležité pravidelné přibírání u kojence na váze? Někde jsem četla, že se má sledovat i růst dítěte, nejen váha! Malá nám zezačátku přibírala hodně a teď na poslední kontrole, jsou nám 2 měsíce, vůbec nepřibrala, naopak shodila za 14 dní 130 gramů! Ale těsně předtím se vykandila a byla asi 2 hodky po kojení. Tenkrát nekandila 7 dní, tak to měla asi všechno v sobě! Jestli to teda může ovlivnit? Doktorka mi řekla, že bych měla častěji kojit, ale nezdálo se jí to, protože malá vypadá spokojeně, neplakala a má pěkně buclatý tvářičky! Kojim asi tak 4x až 5x denně, to je možná málo, ale když jsem jí začala přikládat častěji, tak jsem jí musela kvůli tomu budit a vůbec nechtěla pít a vztekala se a nakonec usnula a spala třeba ještě 2 hodiny, tak by jí to mělo stačit ne? Taky nevím, jestli můžu mít SLABÉ MLÍČKO, pořád to někde slyším, ale prý to neexistuje, mám ho celkem dost, pořád mi teče a cítím, jak se mi nalejvají prsa a po kojení si třeba i odstříkávám!! Při propuštění z porodnice vážila 2 960 gramů, v šestinedělí měla 3910 a v 9 týdnu 3 780 gramů.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Teda to opravdu kojíš málo. Nejsem sice zastáncem toho, aby se dítě na kojení budilo, ale jen pokud prospívá. V tvém případě bych ji budila

Ahojky,taky kojime a porad jsem si delala hlavu,jestli ma mala dost.Mala je od narozeni prcek,zatim mi porad pribira,ale asi 2x se stalo,ze mi za 2tydny pribrala jen 100g.Chodim ji vazit kazdy 2tydny.V prumeru mi pribiva 110g tydne.I kdyz hezky papka,vic si asi nevezme.Je taky dost aktivni,to asi taky hraje roli.Mame 4mesice a mala vazi 5.50kgDeti maji obdobi,kdy pribivaji a kdy vaha stoji.Muzou to byt i rustovy spurtiky.Prosli jme si tim,ale male jsem do dneska nedala ani kapku UM.Mala byla vzdycky spokojena a tvaricky mela taky baculaty.Ubytek vahy,muze byt jen nejaky odchylka..Dalsi tydny ti zas muze pekne nabirat.Pokud ale nebude dale nabyvat na vaze,urco bych se poradila s doktorem.Preju pevne nervy :a:

Díky holky! Taky mě došlo, že malá měla problémy s ublinkáváním třeba i 2 hodiny po kojení, tak jsem si koupila tu Vlákninu ze svatojánskýho chleba-Nutriton a dávala jsem jí to, ale ona mi to pak nechtěla papat, tak jsem jí to přestávála dávat a taky zase ublinkává, tak jestli to není tím, že nakonec toho hodně vyzvrací!? Zase jí to zkusím dávat a uvidím ;)

In reply to by opanka

máš kliku, že jsi nerodila v parném červnu, to by ti už asi umřela na dehydrataci...papat jen 4x denně a ještě všechno vyzvracet :00: . možná ti zvrací i kvůli tomu, když jí takhle málo často, vytáhne strašně velkou dávku, aby se zasytila a to ji zas tlačí...

První tři měsíce dítě přibývá v průměru 15 - 25 dkg týdně, takže takhle malé dítě by opravdu nemělo zůstat stát na váze, spíš naopak, pokud dokonce zhubne, tak je něco špatně... do půl roku se to může lehce zmírnit, ty přírůstky, všeobecně platí, že v půlroce by mělo dítě zdvojnásobit svou porodní váhu a v roce ztrojnásobit, a na délce by mělo vyrůst o polovinu porodní délky... ale nemělo by ubývat na váze, to ne... takže ve 2 měsících by děťátko mělo jíst tak 6 - 8 x denně, protože ještě nevypije na jeden zátah tolik, co by mu mělo stačit jen při 4 kojeních... tak zkus častěji přikládat a uvidí se...

nemusíš každé 2 hodiny, ale delší pauza jak 3,5hodiny opravdu být nesmí, výjimka je noc, tam může spát v kuse až 6 hodin.
Nejde o to, že ty dokážeš vyprodukovat tolik mléka, ale takto malé mimi nemá ještě takový obsah žaludku, aby si vytáhlo takové množství, co by potřebovalo denně jen při 4krmeních za den. Já přebaluji vždy před kojení a cvičíme (sice vojtovku, vy ale můžete třeba jezdit na kole, nebo kutálet bramboru - taková říkanka...)
:a:

In reply to by Dejmalka

kamarádka musela budit každé dvě hodiny, protože ji malý nepřibíral, s vyjímkou noci,tam mohla budit co tři hodiny, pak po kontrolním vážení říkala, pro jistotu dr. že budit každé tři hodiny a v noci ne. Na kontrolu mají jít zase až za 14dní tak třeba už buit nebudou muset, ono každý doktor to má trošku jinak, asi podle praxe

ahoj opanko, já osobně si myslím, že takhle malé mimčo, které je jenom kojeno by mělo přibírat na váze. Jestliže ti nepřibírá měla by si ji i na jídlo budit a to každé dvě hodinky.
Píšeš, že je nervózní a že nechce když jí vzbudíš, tak bych zkusila třeba trošinku ji nejdřív vzbudit že jí přebalíš a zacvičíš si s ní nožkami. pak bych přiložila. Když to nepomůže tak bude muset poradit doktorka, ale každopádně takhle malé mimčo nemůže ubírat na váze, ubírají na váze spíš starší děti když se pak začnou víc hýbat, lízt nebo dokonce chodit a ne mimi které si na to všechno teprve dělá zásoby, aby mělo pak na to všechno sílu.
Kdyby se ti to nezdálo, tak bych být tebou častěji chodila malou převažovat. To kadění by možná mělo vliv ale ne tak veliký.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky