UZ+MS

31.10.2009

Ahojky Holky, chtěla jsem se zeptat, kdybych otěhotněla dřív jak ten 14 den bylo by to na UZ poznat.Plod by byl asi větší?Podle Uz ve 12tt jsem 12+4 a podle MS 13+1.Já jen jestli jsem mohla otěhotnět tak nějak v půli cyklu.Mě to vychází, že bych měla otěhotnět tak 16-18 DC,ale nevím to jistě.Tak mě zajímá, kdybych otěhotněla třeba hned 4 den menstruace jestli by bylo mimčo podle UZ starší jak podle Ms.MOc tomu nerozumím.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já tomu teda taky nějak nerozumím. Jen chci říct, že oba termíny jsou přibližný a nejde to podle nich určit na den. Jako jde, ale byla by to spíš náhoda. Podle MS je to jen přibližný (každá má ovulku jindy že?) a podle utz je to zase jen z velikosti miminka a to se může malinkato lišit (v tomhle týdnu jen malinkato). Já bych se řídila spíš podle utz ve 12tt, je totiž nejpřesnější. Ono se to postupem času na utz může ještě víc odchýlit, nebo se to naopak srovnat! Akorát tím pletou hlavu že? :papa:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

In reply to by Brčule

Já jsem prvně asi ten dotaz pochopila jinak (kdyžtak mě oprav!). Tobě se nezdá to počítání že? Termín (týden těhu) se počítá z prvního dne poslední MS tak, že se vlastně připočítává 14 dní. A u UTZ je to stejný. Nevím, jak bych to vysvětlila... Správně - tabulkově, by to mělo vyjít stejně, jak podle MS tak podle UTZ. Pro příklad 13+3 u obou výpočtů. Někdy se to liší o pár dní, někdy o dva týdny... Ono to zas až tak velkou roli nehraje...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

In reply to by plucka

No tak nějak jsem to myslela, jestli by to mělo být podle UZ stejně, já tam mám rozdíl 4 dnů, tak jsem mohla třeba mít plodné dny o něco později.No a kdyby byly oba termíny stejně, tak by ¨k oplodnění mělo dojít přibližně 14 den cyklu nebo se pletu?

In reply to by Brčule

Asi jo, tak nějak to bude. Oba termíny vychází z ovulace v půlce cyklu, ale ovulka nemusí proběhnout v půlce. Já měla rozdíl 2týdnů a nikdo to nijak neřešil. Bylo to nejspíš tím, že bylo miminko jen menší, než že bych otěhotněla před MS. :papa:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky