Venouškův porod – těsně před porodem

31.10.2009

Náš syn se narodil ve středu, 28.10.2009 v 11:44 v Podolské nemocnici v Praze. Měřil 47 cm a vážil 2.740g. Je zdravý, nádherný a prostě to nejúžasnější miminko, které jsem si ani ve snu neuměla představit.

Těsně před porodem
Z pondělí na úterý jsme si natrénovali s Láďou cvičný výjezd do porodnice – kolem druhé ráno jsem se vzbudila, šla jsem na záchod a zjistila, že krvácím. Vzhledem k mé zdravotní historii nebylo co řešit – šla jsem vzbudit Láďu, řekla mu, že to asi je jen cvičný výjezd, ať se zatím moc neraduje na broučka a jeli jsme. V Podolí nás prohlédl sloužící lékař, udělali nám monitor a poslali nás domů s tím, že čtvrteční naplánovaný císař určitě stihneme.
V úterý jsem byla raději celý den hodná a vlastně i šíleně unavená. Takže jsem den strávila doma na gauči, u televize a počítače. Láďa si přesunul všechnu práci z konce týdne na úterý, takže přišel domů kolem 9 večer úplně vyřízenej. O půlnoci vyrazil ještě dohlížet na opravu jedné stavby a vrátil se mi kolem čtvrté ráno. Já jsem šla mezitím spát a vzbudilo mě až mokro v posteli.
Ve středu před pátou ranní jsem zjistila, že mám mokrou postel a pořád ze mě něco vytéká. Šla jsem na záchod a otestovala tekutinu na plodovou vodu – byla pozitivní! Tak jsem volala porodní asistentce, co mám dělat. Ta mě uklidnila, že se mám osprchovat, vzbudit mužského a vyrazit do Podolí. Tak jsem to udělala. Mezitím jsem mu ještě udělala snídani, aby mi tam nezkolaboval hlady a únavou, pak mě ještě nenapadlo nic chytřejšího, než vzít kýbl a vytírat tu plodovku, aby mi nezničila plovoučku. Holky, já od Láďi dostala sprďáka, když to zjistil. 
No nic, na 7 jsme dorazili do Podolí a tak začal můj porod.
:||):

no ještě že ten tvůj chlap má rozum a ten kýbl ti vzal :-D
Jinak pochopitelně dodatečná gratulace ke zvládnutí i k Venouškovi :)

Ahojky, moc blahopřeju, taky čekám chlapečka Vašíka, moc pěkné jméno!!!! Chtěla bych se zeptat, kde se dá koupit test na plodovou vodu, případně kolik stojí? Díky moc, Míša.

In reply to by Misinka

Ahojky Míšo, souhlasím, Vašík je úúúžasný jméno, to je supr, že jich bude víc. :-) Jinak test jsem dostala od své gynekoložky, když mě předávala do těhotenské poradny a dostala jsem ho i tady v Podolí. Dávají toho jen trochu do zkumavky, ale i to stačí. Nevím, jestli se dá běžně koupit, tak si o něj spíš řekni.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A dál? To vás ale napínám, viď? :-) Ne, já už fakt večer padala únavou a jak jsem si to ráno četla, dobře jsem udělala, že jsem to nedopsala. Je to trochu zmatený povídání. :-)

Strašně mooc gratuluji a přeji zdravíčko a štěstíčko vám oběma.... :h: :k: a těším se na fotečky :)

Ještě jednou moc gratulujeme. Venoušek je určitě úžasnej, jak píšeš :c: Už se těším na fotečky. Mějte se krásně a přejeme hlavně zdravíčko :one:

Gratuluju moc! Já měla jít na císaře 26.10.ale malej se rozmyslel a otočil se hlavičkou dolů, tak jsem jela zase domů. Strašně ti závidím, že už můžeš vidět ten malý zázrak, který o sobě do té doby dával vědět jen kopanci a šťouchanci... :dance: Tak ať vám hezky roste!!!

In reply to by Janisss

Ahojky, Jani, buď ráda, že se otočil. Raději bych rodila normálně, než císařem. Ale my neměli jinou možnost, tak jsme to tak museli brát. A víš co, občas se mi po tom pocitu miminka v bříšku stýská. Fakt. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky