Svobodné maminky, samoživitelky, prostě bez tatínka ....

31.10.2009

Hezký den maminky, měla bych dotázek, není mezi Vámi maminka, která je s miminkem sama? Taky jsem s prckem sama, ale zatím jsem ve 14 tt.

In reply to by BRosnicka

Ahojky, ted ještě bydlím v Praze, ale zanedlouho se budu stěhovat k našim na Moravu, bydlí kousek od Hodonína...
Jééé koukám, že jsme stejně staré... Tak těší mě, jsem Jana :)
Rosničko, akorát s holčinama řešíme, jak je to s udáním otcovství resp. s RL mimča. Holky říkají, že si pro RL musím zajít ještě před narozením mimča, musím prý jít na matriku s jeho otcem. Avšak otec mi dal kdysi najevo, že o nás nemá absolutně žádný zájem, tudíž ani nepředpokládám, že by takovýto krok podstoupil. Tak holky říkají, že mám na něj podat trestní oznámení a udání otcovství. Navíc, moje sestra před pár lety zůstala také sama s mimčem a v porodnici jí dali jen nějaký papír na vyplnění, který odesílali myslím na matriku a ona tam jen vyplnila sebe, otce a miminko a pak jí přišel RL. Tudíž u toho otce neměla, on navíc mezitím už dávno zmizel někam pryč.
Jak jsi to tedy dělala ty? Máš podporu od otce?

In reply to by jane.p

BarčaAhojky, no to je super, budeme skoro sousedky, jsem z Brna, je fajn, když rodiče pomůžou, já bych to sama nedala - po porodu jsem se zhroutila, bylo toho na mě moc... :( Ale teď si Elišku pěkně užívám, je to moje zlatíčko. Já jsem otce neudávala, ale z toho důvodu, že o Ele ani neví a já to nechci - nechoval se ke mně zrovna hezky a my ho z načeho domu museli vystěhovat, od 3. měs. mýho těhotenství už se ani neozval... Kdybych ho udala jako otce, sice by mi musel platit, ale zapletla bych se s ním a mohl by si na Elu dělat nároky, a tomu jsem chtěla zabránit. Nevím, jak jsi na tom ty, ale jestli chceš, aby platil, tak ho uveď do rodnýho listu a pak už se o všechno stará stát - ten to za něj event. platí a vymůže si to za něj. Jinak do porodu se o nic nestarej, měli by přijít do porodnice přímo za tebou - vyplníš jen formulář a pak si asi měsíc na to jdeš pro RL a musíš mimčo nějak do 14 dnů nahlásit na pojišťovnu, ale to taky tak nespěchá, když tam dojdeš později, jen dostaneš o to později kartičku... A nevím, jak to budeš mít s mimčem a dr., to je docela problém, už sis nějakého na té Moravě zajistila?

In reply to by BRosnicka

Těší mě Baru, ráda bych tě pak někdy poznala osobně. Na Morava jsem žila jen přes střední a přátele mám převážně ze školy, do té doby jsem bydlela v Jaroměři, což je kousek od Náchoda. Moc přátel tedy na Moravě nemám, alespoň ne těch opravdových a hlavně žádné, kteří by měli mimčo :)
U mě je to s otcem trochu komplikovaný. Stále nad tím uvedením do RL přemýšlím. Kdyby to záleželo jen na mě, tak bych ho tam nikdy neuvedla. Jenže naši mají malý domek a u nich bydlet nemůžu, tak si budu kupovat byt. Jenže abych zvládala všechno platit budu potřebovat i nějaké peníze od něj. On si totiž ihned po našem rozchodu našel jinou s dítětem a o nás se vůbec nezajímá.Co jsem mu oznámila, že jsem těhotná, tak už nezavolal. Dokonce je úplně nepříčetný, když jsem mu řekla, že bude v RL. Stále přemýšlím, jak se s ním domluvit, abychom byly spokojení oba. Jde mi jen o tu rodičovskou. Pak se vrátím zpátky do práce a všechno bude ok. Navíc, při představě, že on bude mít na prcka nějaký nároky nebo ho bude moct navštěvovat mi vhání vztek do žil... :( Nj, alespoň že z toho všeho vzejde něco hezkého.
Takže je to všechno jak říkala ségra, holky tady na webu totiž říkaly něco jiného, tak jsem se toho trochu vyděsila. Nevěřím totiž tomu, že bychom spolu mohli vyřešit něco v klidu.
Doktora jsem ještě nezjišťovala, zatím mám na to relativně dost času, ale v Hodoníně je dost doktorů, takže se toho nějak nebojím.
Každopádně ti moc závidím, že už máš tu svoji holčičku, u sebe, já sice svým způsobem taky :) ale ještě pořád v bříšku..
Takže ty jsi nic nezařizovala před porodem?

In reply to by jane.p

Ahojky, držím ti moooc palečky, protože výchova prcka je ze začátku opravdu náročná... Máš alespoň někoho, kdo ti do začátku pomůže? Já tomu nevěřila, ale je to opravdu náročné. Zkus se s vašima domluvit alespoň na těch pár měsíců po porodu, nebo budou bydlet poblíž tebe, kdyby něco? A ty půjdeš na rodičák do 2 let mimnka? To bys měla alespoň o něco málo víc a prcka pak dáš na rok do jeslí... No vůbec ti to nezávidím.. Ale je fajn, že se můžeš vrátit do práce, já měla smlouvu na rok a teď dělám školu, abych měla alespoň nějakou šanci pak práci sehnat... Jinak s těmy lejstrama si opravdu hlavu nelam... :)

In reply to by BRosnicka

Pomáhat mi budou naši a tak trochu účasti přislíbili i rodiče bývalého.. Tak snad těch prvních pár let zvládnem... Na rodičák půjdu na tři roky a během toh si zároveň i udělám výšku. Do jeslí se mi ho dávat nechce, bude to moje první miminko a bude u mě na prvním místě, tak si ho chci pořádně užít... Ona je šéfová hrozně hodná a má mě ráda, takže říkala, že se pak pokusím udělat vše pro to, abychom tam nějakou práci našly.. A s tou vysokou to pak bude ještě snažší... A toho papírování se bojím, už jen ta představa, že to budu zase muet s bývalým řešit mě děsí.. chtěla bych od toho už mít klid...

In reply to by jane.p

Tak to je hrozně fajn, že budeš mít kolem sebe tolik lidí... :) A copak děláš za práci? Já zvládám školu jen díky mamce, když mám přednášky, musí jezdit kolem školy a vždycky mi ji přiveze na kojení - je to náročný, ale zvládnout se to dá... jo, to papírování je svinstvo, taky mě dost překvapilo, že první mateřskou, jsem dostala až dva měsíce a půl po výplatě - takže nevím, co bych bez našich do té doy dělala a přijde mi to od těch úřadů taky dost úchylný - právě kvůli mamčám samoživitelkám...

In reply to by BRosnicka

Hrozně mi ted pomáhá, že mám kolem sebe tolik lidí a hlavně, že z toho mají všichni radost společně se mnou.. Maximálně mi to vynahrazuje otce :) Navíc ted asi dosahuji té špičky těhotenství, kdy denodenně prožívám jistou euforii a je mi fakt báječně. Na tu školu se taky docela těšim, snad jsem na všechno od střední nezapoměla a nebudu úplně blbá :) A ty úřady? Společně s poslanci jsou to jedna velká pakáž.. Vůbec se na tuhle skupinu lidí, jako jsou maminky neohlíží... Peníze jsou směšný a ještě s nimi dělají takové problémy...

In reply to by jane.p

Ahoj, ji sice v takové situaci nejsem, ale co vim tak rodný list Ti nikde před narozením mimi nedají a toho rádoby tatínka bych udala aby sypal aspoň alimenty když se takhle zachoval. Mimi nemůže za to co je on zač, tak aspoň ať má něco a Tobě to taky pomůže, rodičák není žádný zázrak jestli budeš s mimi 3 roky doma kor když jsi sama. Držím ve všem pěsti a ať je prďolka zdravej/á!!!

In reply to by vveronikaa

Ahojky, holky říkaly, že jakmile si zajdem s otcem na matriku, což by mělo být nějaký týden před porodem, tak do týdne až dvou by měl být připravený. A k těm alimentům, vím, že je to nejlepší aby platil, ale zase ten pocit, že může částečně o prckovi rozhodovat, že na něj bude mít nárok, že ho bude moct navštěvovat... To jsou stále věci, které mě přesvědčují abych to nedělala...
Jinak moc moc děkuju za radu a podporu :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka