Recept na bábovku

31.10.2009

Holky, chci zítra upéct bábovku, ale pečení není moje silná stránka, tak Vás chci poprosit o recept na bábovku, která se zaručeně povede :-) Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky, tak jelikož mě malej :°O°: dnes tahal z postele už v 6 hod, mám upečeno :-) Na první pokus jsem vyzkoušela bábovku od ...fli.... a opravdu nemá chybu :qu: . Je snadná, rychlá a velmi dobrá :a\|: mám zakrojeno :hu: ke kávě . :§:
Všem ostatním taky moc díky za recepty :one: , budu je zkoušet postupně všechny a nakonec se ze mě stane přebornice přes bábovky :s: , :+^*: a všem krásnou neděli

U nás nejvíc chutná tahle:
40dkg polohrubé mouky
30dkg cukru
6 vajec
1 sklenice oleje
1 sklenice vody
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
kakao dle chuti

Žloutky ušleháš s cukrem a potom postupně přidáváš mouku, olej, vodu, prdopeč a van.cukr. Když to máš všechno promixované tak přidáš ušlehané bílky a už to jen promýcháš vařečkou. 2/3 směsy naleješ do vymazané a vysypané formy na bábovku a do zbylé směsy přidáš obyč kakao. Čím víc ho tam dáš tím bude těžší a klesne níž. Tu tmavou hmotu nalej do světlé pěkně pomalu ať ti to udělá hezkou mozaiku. Peč tak na 160 stupňů až bude shora zlatá. Mě pomáhá píchnout do těsta špejlí. Pokud na špejli těsto nezůstane je hotová.
Přejeme dobrou chuť. Markéta a Anička

Já mám nejradši tuhle....

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podle potřeby: strouhanka na vysypání , máslo na vymazání , poleva: čokoládová poleva 1 balíček, těsto: mléko 1,5 hrnku, polohrubá mouka 3 hrnky, olej 1 hrnek, kakao 2 - 3 lžic, prášek do pečiva 1 ks, cukr 1 hrnek, vejce 2 ks,

POSTUP PŘÍPRAVY

Formu na podkovu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, olejem, vejci a mlékem. Z hotového těsta odebereme asi čtvrtinu těsta a vmícháme do něj kakao.

Do vymazané podkovy nalijeme polovinu světlého těsta. Zalijeme ji kakaovým těstem a opět bílým. Bábovku podkovu dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

Když je podkova hotová, dáme ji vychladit. Poté ji vyklopíme na tác. Bábovku podkovu přelijeme čokoládovou polevou cik cak. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Výborná je taky když třeba rozdrtíme MARGOT tyčinku a v mícháme do těsta,nebo ořechy či kousky čokolády..To jen tak pro inspiraci...

já peču Margotku, je rychlá, krásně vláčná a vždycky má úspěch, když jí někam vezu, píšu recepty. ;)

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 šlehačka
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mlíka
2 vejce
2 margot
Margotky nahrubo nastrouhám, všechno ostatní nasypu, naleju a lžící zamíchám. Naleju do vymyzaný, vysypaný formy a peču asi 3/4 hodiny na 180 stupňů. Většinou jí pak ještě polejvám čokoládovou polevou, ale nemusíš. Tak ať se Ti zejtra zadaří. :one:

a podotýkám, že ani já nejsem fanouškem pečení. Ale bábovku zvládám na 1. Vymažeš a vysypeš formu. Pak do mísy dáš: 2 sklenky cukr krystal, 1 sklenka oleje, 4 žloutky - projedeš to mixérem. Pak tam šoupneš 3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenku mléka, 1 prdopeč, a sníh ze 4 bílků. A smícháš to všechno dohromady. A teď - já dávám kakao do celé bábovky, což znamená, že to přimíchám do toho těsta a všechno to naliju do formy. Mamka dělá mramorovku - odleje půlku těsta zvlášť, do zbytku zamíchá kakao a pak to do formy střídavě prolévá. Ale to už mi přijde složité, a navíc my máme raději kakaovou celou, mňam... Tak ať se povede! :hu: :a:

já peču tuhle:
250g cukru moučka
250g pol. mouky
100ml vody
100ml oleje
1/2 kypř. prášku
trochu citron. kúry
4 vejce
Všechno smíchej, jenom bílky vyšlehej zvlášť a pak k tomu přidej, nalij do formy a do druhý půlky můžeš dát kakao.Je to klasika, nic zvláštního, ale chutná nám a vždycky se povede :hu: Je za chviličku :one:

Já mám rychlý a zaručený recept:
Smíchej 1 vejce, hrnek cukru a půl hrnku oleje, chvíli míchej a pak postupně přidej 2 hrnky polohrubé mouky a hrnek mléka. Až Ti bude zbývat půl hrníčku mouky, zamíchej do ní kypřící prášek do pečiva. Pak si trochu odlej a přidej kakao, pokud chceš dvoubarevnou. Formu vymaž např. ramou nebo máslem a strouhankou. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka