Hamilton a děložní čípek

30.10.2009

Ahoj těhulky, potřebovala bych malou radu.
Dnes jsem byla na kontrole a doktor mi dělal trošku dost nepříjemné vyšetření(kdybych nešla těsně předtím na WC, tak ho normálně počůrám :C]]: ), až teď jsem se dočetla, že to byl Hamiltonův hmat a že to má urychlit nástup porodu. Je tu někdo komu to pomohlo/nepomohlo, za jak dlouho? Od té doby mě totiž tvrdne bříško, poslíčkuju a trochu krvácím...Žádné mega bolesti, ale je to celkem často a celý den.
Taky mám v těhu průkazce napsáno CS4, což jsem se opět dozvěděla až z netu, že by to snad mělo být něco ohledně děložního čípku, jako že jsem otevřená na 4prsty- není to moc, když mě poslali s klidem domů a objednali až na pondělí? :?
Jsem prvorodička, takže naprosto vybobkovaná a vyjukaná z každé nesrozumitelné informace a proto se kdyžtak dopředu omlouvám :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky já měla CS 1 ještě při Hamiltonovi. Byla jsem hospitalizovaná na rizkovém kvůli tlaku a druhý den po nástupu se dr. rozhodl pro Hamiltona, kvůli neklesajícímu tlaku.. Asi osm hodin po Hamiltonovi začali poslíčci - nic hrozného, jen mi začalo pravidleně tvrdnout bříško a tuhnout záda. Po teplé sprše to přestalo a po hodině se zase objevili. Když mě dr. prohlédl byl čípek na prst a půl. Pomalu mě poslali do přípravny to bylo něco kolem půlnoci, ale kolem půl druhé to nabralo obrátky a ve tři píchli vodu. Malá se narodila v 6 ráno. Neboj se ničeho. Až to přijde, tak to poznáš. Krvácení k Hamiltonovi patří (u mě krvácení přešlo cca do 4h od zákroku). Dej si teplou sprchu a uvidíš, co to s tebou udělá. Měř si to tvrdnutí břicha - po jak dlouhé době od sebe ho máš. :) Držím palečky. :k:

Ahojky, CS už Ti bylo vysvětleno, tak jen k tomu hamiltonu - mně ho dělali několikrát a nepomohlo to, ale Tobě by mohlo, protože CS4 slušný. Já měla až do vyvolávání porodu CS1 :s:

In reply to by VeronikaK

Děkuji všem za rady a podporu, mě včera teda poslíčky chodili celkem často, pobolíval mě podřišek, tak jsem se začala těšit :cc): ale nějak jsem se z toho vyspala a dneska už zase nic, no naše mimi si do toho asi nenechá kecat, jinak si to neumím vysvětlit :°~°:

Máš krásný bříško :one: . Někomu Hamiltonk porodu pomůže někomu ne. Jsou i případy, že se dělají opakovaně. CS4 neznamená otevřená na 4. Je to měřítko, do kterýho se počítá i uložení miminka (jako jestli hlavička už naléhá), směr čípku, zkrácení čípku, tvrdost/měkkost čípku. Čtyři není moc ani málo, záleží který z těch věcí hodnotí. Když hlavička hodně naléhá, může se to pak rychle měnit ta hodnota. Není to napsaný moc srozumitelně, já vím... Hodím ti sem tabulku, jak se to počítá ty body http://www.tehulky.estranky.cz/clanky/vsechno-mozne-i-nemozne/Cervix-sk… . Tak hodně štěstí :one:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

In reply to by plucka

Jéé děkujeme, to je pupík před měsícem a půl, teď máme ještě větší velrybku :dance:
Děkuji i za tu radu, žádnej doktor mi nic neřekne a já protože chci být stráááášně chytrá :s: si to pak hledám kde se dá a předem pak panikařím :jawdrop:

aha, tak teď jsem si o tom CS4 přečetla někde něco jiného a jsem z toho ještě zmatenější. Víte o tom někdo něco? Jo jsem 39+1....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka