Nikdo nebude mít těhu pas dýl, než já!

30.10.2009

To se vsadím! Páč mě úplně vytočila sestřička ráno.. počítejte se mnou: Jsem 8+5. Dnes jsem se chtěla objednat na příští týden pro průkazku, páč 9.11. jdu na krev na Karlák. A ona mě objednala na 19.11., protože 23.11. jdu na screening a tam už prý těhu průkazku potřebuju. Paní sestřička snad nikdy nebyla těhotná, nebo co, jinak by věděla, jak je to pro nás těhule (pro mě jo) důležitý. A kromě toho, jsem těhu podruhý a Jirka neví, co má, jestli + nebo - faktor a já mám -. (Spíš má asi -, ale to jsem sestřičce neřekla.) Říkám to sestřičce, ale ta mi jen řekla, ať toho 19.11. přijdu i s partnerem, že vezme krev znovu i mě. Proč mě to vytáčí? Co se může stát? Jenom může být mimino postižený, nebo umřít.. a za 3 týdny už budou mít všechny průkazku, jen Kulhánková neee a k tomu mrtvolu pod srdcem.. Ve 12. tt? To už je na zjištění faktoru otce při 2. těhu trochu pozdě.. Mě omejou..

Jinak jsem dneska vzteklá celý den.. chudák Jirka.. bere to sportovně.. ptala jsem se ho, jestli nechce jít na hokej, nebo fotbal, že bych si na někom schladila žáhu.. ve frontě do mě někdo strčí, nebo neuhne a já jsem sice potichu, ale vypěním do ruda.. jako v metru nebo tram.. včera jeden starší pán, udělalo se místo u mastný tyče, který jsem se držela, ale ten původní pán, co na židli seděl, vystupoval.. musel mě tedy obejít, tak jsem se přitiskla na tu tyč, přikrčila jsem se k té prázdné židli.. a ten druhý pán staršího věku se prodral tím davem a málem mi sedl na koleno, jak se bál, aby mu to někdo nezasedl (třeba já, mladá holka :-D).

Připravuji oběd: "Dám Ti k tý sekaný kaši ze včera, my si vezmeme brambory.."
"Já si dám ktomu chleba.."
"Dám Ti k tý sekaný kaši!"
"Tak jo.." pípl..

Beru tašky se tříděným odpadem a jdeme to vyhodit..: "Já nemám tašku, dej mi něco!" říká mile Jirka.
"Ty odmykej a otvírej!"
"Dobře.., ale dej mi aspoň jednu.."
"Já unesu 20 deka odpadu, věř mi.. a otvírej!"

Chudák.. prý vypadám fakt nasraně.. že ta setřička by ho taky vytočila, ale ne tak hodně! Vždyť já kvůli tomu bulela! Jirka mi přinesl kilo bílýho vína a trs banánů, aby mi prý zvedl náladu.. k tomu mi podal dopis od mamky.. já ho rozbalila a tam v obalu od Tomovo těhotenský průkazky byli rodný listy, o který jsem jí telefonovala (jsem si je k ní při stěhování schovala, abych je neztratila). Tak jsem se aspoň uchychtla..

Ty hormony! Tohle jsou fakt hormony.. únava, nevolnost.. jinak nemám důvod být naštvaná..

A co vy? Co doma? Jak prožíváte? Jestli vám není "dost" špatně tak, jak byste si přály, tak věřte, že jsem taky chvíli přemýšlela, jestli mi není málo blbě.. když jiné prozvrací den.. ale "nebožka" taky blinkala celý den a pak to si ve 12.týdnu přešlo a za 3 dny potratila.. takže i když zvracíte jak o život neznamená to, že je to jistý.. Vím, čím hůř, tím líp, ale nic se nemá přehánět. Já třeba u Toma neměla pomalu žádný příznaky.. (taky mi bylo o 9let míň) a to jsem ho nechtěně vyháněla horkým vínem a korkou koupelí a stejně držel.. takže ono to moc ukazatel není..

A když jsem doma o víkendu, tak je mi taky líp, ale jak chodím do práce a ráno vstávám, umírám..

Tak zatím pa

Ahoj Jani, já to s tou průkazkou chápu....člověk se na to třepe a pak nic:-( Já ji dostala teď v pondělí - to jsem byla 8+4. Bylo už vidět srdíčko. Tak opravdu nechápu proč Ti je nedali. Ale hlavu vzhůru, brzy ji budeš mít. Pak tam doktor něco nadrápe a Ty to stejně nepřečteš, takže to vyjde skoro na stejno:-)
Ale jak jsi psala s tou sekanou, tak jsem se musela mile pousmát - bylo to pěkný:-) Ty emoce se mnou zatím necloumají, ale je mi dost zle a tak krom zvracení nemám na nic čas. Tak doufám, že to brzy přejde. Kdyby jsi znala nějaký recept co na to pomáhá, tak mi dej prosím vědět. Katka

No tu průkazku chápu,ale je fakt,že to někdo dávápozdě z důvodu toh,aby tonáhodou nedělali zbytečně...to je k posrání..
Jinak si nic nedělaj z té mínusky,já ji mám taky akrev mi teprve budou brát..tak to sna dbude ok,ono hodně záleží na tom jakou měl Tomík skupinu....já jsem B-,Tomášek A-,Tadeášek 0- a Honzíček taky B-..takže se Ti žádné protilátky prostě neutvoří, jen se 3 krát kontroluje,tak se nestrachu...Já nevím co byl Zdeněček o toho jsem přišla v polivině těhu a minulý potrat mi dali automatuicky injekci a teď v tomto těhu mi to jen musí kontrolovat..jinak je to prej nebezpečné až u třetího těhu,když jsou všechny dětičky plusové a nekontrolovali by to...to už se pak ty protilátky utvoří...Otec už se teď bere automaticky jako plusový...
o koukám,že jsi taky tak protivná jako já... :\x: :s: Já si někdy připadám jak úplný magor..
Jinak jsem nezvracel u žádného těhu,na zdárný konec to opravdu vliv nemá...je to buť a nebo...
Tak se moc iopatruj a hlavu vzhůru!!!papa Terka :a: :h: :k:

Zajimavej clanek.. :) Ja tehu prukajdu dostla 9+6tt a co se krve tyce,tak ja mam taky minusku a konkretne B- .. Mam za sebou prod syna co maB+po otci-pichli mi po porodu partobulin,pak potrat v 7tt a hlasilajsm se zase o partobulin,ale prej neni potreba,ze mimi bylo velmi male a neni duvod a ted jsem tehotna opet a sveho Dr.jsem pri posledni kontrole,kdy jem byla prave tech 9+6tt upozornovala,ze mam B- a syn i manzel + a i vzhledem k tomu,ze jsem byla 9+6tt,tak rikal,ze to budeme vcas resit,ze nemusim mit strach,ze to pohlida a na dalsi kontrolu jdu az budu 11+6tt a ty rikas,ze uz muze byt kvuli krvi peknej probem,tak ja te nevim,ale Dr.mi rikal,ze to je jeste v pohode,ze o vcas zacneme resit a vim,z je to byvalej primar nemocnice a skvelej doktor,takze mu verim.Jinak mas pravdu,ze zvraceni nemusi byt zaruka niceho.Se syne sem nzvraela niky a bylo mi skvele a vse ok a ted je to podobny a tuk,tuk,tuk na drevo,zatim vsechno dobry

Zajimavej clanek.. :) Ja tehu prukajdu dostla 9+6tt a co se krve tyce,tak ja mam taky minusku a konkretne B- .. Mam za sebou prod syna co maB+po otci-pichli mi po porodu partobulin,pak potrat v 7tt a hlasilajsm se zase o partobulin,ale prej neni potreba,ze mimi bylo velmi male a neni duvod a ted jsem tehotna opet a sveho Dr.jsem pri posledni kontrole,kdy jem byla prave tech 9+6tt upozornovala,ze mam B- a syn i manzel + a i vzhledem k tomu,ze jsem byla 9+6tt,tak rikal,ze to budeme vcas resit,ze nemusim mit strach,ze to pohlida a na dalsi kontrolu jdu az budu 11+6tt a ty rikas,ze uz muze byt kvuli krvi peknej probem,tak ja te nevim,ale Dr.mi rikal,ze to je jeste v pohode,ze o vcas zacneme resit a vim,z je to byvalej primar nemocnice a skvelej doktor,takze mu verim.Jinak mas pravdu,ze zvraceni nemusi byt zaruka niceho.Se syne sem nzvraela niky a bylo mi skvele a vse ok a ted je to podobny a tuk,tuk,tuk na drevo,zatim vsechno dobry

Ahojky Jani, tééda tak zajímavý odstavec, že jsem ho přečetla celý až do konce :ww: No, já sice těhu ještě asi nejsem, mrchu nečekám zítra nebo v neděli. No a že bych byla těhu se mi nezdá, protože mi vůůůbec ale vůůůbec nic není. Teda dnes mě pěkně bolí hlava, ale to není těhu příznak. A náladu mám už 3 dny přesně takovou jako ty! Mám úplně poblázněné hormony! Tak se drž a přeju ti, ať se zítra probudíš do mnohem lepší nálady! :one:

já dostala průkazku až ve 12tt, ten den jsem ještě šla k Apolináři zaregistrovat a řekli mi že mám smůlu, že mají plno.Já mám taky - a přítel +. Zjištoali to taky až v tom 12tt kdy měl přijít se mnou. Brali mi pak krev ob kontrolu na kterou jsem chodila od začátku do konce po 3 týdnech.

In reply to by nikaas

No a přitom jsem v tý mý porodnici četla (kam chci jít - Vinohradská - kvalitní zdrav. personál - prověřený), že registrují až od 14.tt, že se tak nemocnice domluvili.. že pak v tom byl chaozz.. A kam Tě tedy vzali? Já mám vypsaných asi 5 porodnic.. a Apolinář je asi 3. takže škrtám..

já mám těhu průkazku už od 6tt a myslím si že uplně zbytečně ukvapeně brzo,ještě se může cokoliv stát......

Ja dostala tehu prukazku az na poradne v 11tydnu a byla jsem rada, protoze pri prvnim tehu jsem ji dostala hned v 6tydnu a kdyz jsem o mimi prisla prukazku mi vzali a bylo po vsem, takze mi nijak ani nechybela a takhle ze zacatku ji ani nikdo nepostradal. Jinak s tema protilatkama se to resi az po prvnich odberech na krevni skupinu, ty di uz delali? Zase tolik to nespecha - kamaradka mela taky - a jeji manzel + a resil to s nima doktor az ve 12tydnu.

Já jsem těhu poprvý a RH mám negativní. Můj přítel má RH pozitivní (což jsem si zjistila sama a teprve asi v 17. týdnu), každopádně sestřička se mě na jeho krev vůbec neptala, jen že mi někdy po dvacátým týdnu ještě vezmou krev kvůli tvoření protilátek, kdybysme já a mimi měli jiný RH faktor (pokud jsem to pochopila dobře, protože mi to nikdo nevysvětloval, ale našla jsem si to na netu). Z článků o tomhle tématu vím, že to není snad žádný problém, že se to sleduje a proto doufám a nepřipouštím si, že by měl snad mělo něco špatnýho nastat. Při prvním těhotenství to teda asi ani problém neni a před případným druhým dostaneš po prvním porodu do 72 hodin nějakou injekci, aby další těhotenství bylo v pohodě... Tak nevím, jak je to u Tebe - ale dyžtak si prostě zavolej doktorovi a domluv se s ním, abys měla jistotu a nebyla jsi z toho. chudáku, na prášky. Ať se vám daří :a:

In reply to by Majae

Dyž vona to zvedne vždycky sestra a je mooooc příjemná a vůbec nemám pocit, že votravuju.. ale jinak bych to udělala.. a co se RH faktoru týká z web stránek, tak tam jsem nic nenašla pro mě podstatného (třeba o tom míchání až ve 20.tt).. takže jestli je to pravda, tak jsem klidnější..

Ahoj, pokud jseš těhotná podruhé a během prvního těhu se ti protilátky nevytvořily, tak nepanikař, protože ihned po porodu zjisťovali, jakou má skupinu tvé první mimi i jeho Rh faktor. Pokud je Rh stejný jako u tebe, tak je to OK a tudíž bys neměla mít protilátky (mohou se ale vytvořit kdykoliv běhěm těhu, kdyby se náhodou promíchala tvoje krev s tvým druhým mimi a ono mělo jiný Rh, ale to by se ti nevytvořily už tak brzo, ale spíš až kolem 20 týdne) Jinak pokud tvoje první mimi mělo jiný Rh faktor než ty, tak ti museli dát v nemocnici do 72 hodin injekci, která zničí již vzniklé protilátky a zabrání vytvoření nových, to znamená, že je to opět vše OK. Každopádně neboj, dneska už se to fakt hlídá hned po prvním porodu , kdy dojde k promíchání krve tvojí a mimi a právě tam se předchází vzinku protilátek, aby druhé těhu bylo v pořádku, i přesto ti za celé těhu budou nejméně 3x protilátky testovat. Dneska je vetšinou ani nezajímá Rh otce a testují plošně každou těhuli co má Rh negativní. pa pa

In reply to by nada fan

Ahoj, dneska jo, ale před 9. lety? Řekl mi to tehdy doktor, že si mám dát na druhý těhu bacha.. a pupečníková krev se tvoří snad 5-6. tt.. a ta se míchá s máminou.. stejně mě to štve.. salámistka..

In reply to by Jana Kulhánková

Chápu, že tě to štve, ale určitě budete v pořádku, musíš tomu věřit. Já jsem těhu poprvé, mám také Rh negativní a partner pozitivní, takže určité riziko tu je, první protilátky mi dělali až v 22 týdnu a řekli mi, že to dřív nemá význam..... tak nevím, každý doktor říká něco jiného... my jsme v pořádku... pa pa

já mám taky - a nevím co má manžel,takže musí na transfuzní stanici na odběry,to mi řekla sestřička,víc se k tomu nevyjádřila.......jaké tam je nebezpečí?

Ahojky tak já jsem asi zřejmě nepochopila to tvé objednávání k dr. ale nešil s tou krví!!! Já byla těhotná už 3x a nikdy se neptali na krevní skupinu otce, jen když je matka negativní,tak se více hlídá a hlavně jestli tvé první dítko mělo skupinu pozitivní, muselas dostat injekci!!!
Vliv na umření miminka to určitě nemá!!

In reply to by lucyas

Myslím, že tady šlo o rH faktor, ne o krrevní skupinu.
Co vim ze školy je to, že pokud je matka rH negativní a dítě také, je vše v nejlepším pořádku. Pokud je ovšem matka rH negativní, dítě rH positivní, matka si na jeho krev vytvoří protilátky. U prvního takového dítěte je to ještě v pořádku, ale jakmile matka otěhotní podruhé a znova má dítě s rH faktorem +, její imunitní systém se proti mimču začne bránit. To může vést až ke smrti...

In reply to by pihatka

podle toho co vím zase já, tak to je právě největší problém při těhotenství...co sem tak pochopila, tak díky tomu že máš RH- tak tělo bere mimčo za něco co je v tom těle nepřirozený a snaží se to vypudit(nevím jak to jinak napsat)...ale můžu se plést...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka