nechce mrkev

30.10.2009

Ahoj holky,
v pondělí jsem začala moji Julinku přikrmovat. Zkouším k obědu mrkev, ale bez výsledku. Dostanu do ní jedno sousto, to vyplivne a pak už sevře rty, otočí hlavu a další už do pusy nepustí. Strká do lžičky, no myslím, že vám ani nemusím popisovat, jak potom vypadáme. Zkoušela jsem i mrkev ze skleničky i obyčejnou, doma uvařenou.
Mám jí zkusit nabídnout jinou zeleninu, nebo vytrvat? Nemáte někdo podobnou zkušenost? A jak jste to vyřešily?
A nebo jí mám nabídnout ovoce? Přijde mi to ale blbý, aby si nezvykla na sladké a zeleninu pak už nechtěla nikdy.
Díky moc za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

Haló, haló,
dnešek se stal zlomem v přikrmování! Samo se to zlomilo!
Julča konečně jedla mrkev, dokonce i otvírala sama pusu na lžičku a konečně jsem si nepřipadala jako vycpávačka vánočních husí! Bohužel uvítání mrkve jako součásti života neskončilo jen otvíráním pusinky, nýbrž i vytrvalou snahou vyprostit oranžovou hmotu ze zajetí lžičky malými prstíky, takže lehce utrpěl interiér našeho obýváku...

Jéé ja mám doma taky Julinku, předevčírem jí bylo 6 měsíů ;)
Mrkvičku mi napoprvé snědla půlku skleničky od Hami, ale trvalo to dlouho a vyloženě jí to nejelo...
ale dnes jsme zkusili dát na radu paní doktorky už ovocnou přesnídávku a to zbaštila celou skleničku :qu: :a\|:

mi budeme mít 6 měsíců za dva týdny, s mrkvičkou budeme taky začínat. Takže osobní zkušenosti ještě nemám, ale co jsem mluvila s kamarádkama i co se píše, tak je normální, že do miminka nedostaneš ze začátku víc než 1 - 2 lžičky. Je prý normální, že to trvá 14 dní až měsíc. Pokud Julince nechutná mrkvička, začala bych na tvém místě jinou zeleninkou. S ovocem bych určitě počkala. U žádné s kamarádek jsem se nesetkala s tím, že by dítě odmítalo zeleninku poté, co dostalo ovoce, když už na ní bylo předtím zvyklé. I přestože ovoce je chuťově určitě atraktivnější (ale to je oproti zelenině jeho jediná výhoda).

In reply to by AIF

Zkusím jinou zeleninu. Brokolice má i jinou barvu, tak aspoň budeme mít dvoubarevné bryndáky :-)
P.S. Úžasné foto :one:

Ahoj, tak naše malá taky vůbec nechtěla mrkev, tak jsem to nehrotila a nabídla jinou zeleninu..Nejradši má květák, brokolici a špenát..Ovoce bych zatím určitě nedávala..Bude jí třeba déle trvat než si zvykne na zeleninu, ale vytrvej, byla by škoda kdybys to vzdala..Až když bude bez problémů papat zeleninu, tak až pak nabídni ovocný příkrm.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky