prirozeny porod

30.10.2009

Ahojte maminky tak uz to mame za par:-) Uvazujete nekdo o porodu prirozenou cestou bez tlumicu bolesti a taky kdyz zacnou kontrakce umoznuje vase nemocnice u toho chodit? Slysela jsem ze to pomaha seu toho hybat a menit pozice a taky rodit v drepu nebo ve stoje ci v kleku je pry lepsi, gravitace to pry usnadni..co vy na to? jaky mate nazor a plany na vas porod? A koho u toho chcete?

Kliknutím vložíte smajlíky:

též jsem rodila přirozeně bez léků ... porod trval od začátku bolestí až po porod sca 8 hodin a poslední dvě hodiny byli dost krušné,ale moc mi pomáhalo skákání na míči a v poslední fázi,těsně než jsem vlezla na porodní lůžko jsem se držela manželovi kolem krku(chudák,měl otlačenej řetízek na krku)a ve stoje přitlačovala,neskonale mi to pomohlo(poradila mi to porodní asistentka)no a když už jsem to nemohla vydržet,tak jsem vlezla na lůžko,přišel doktor a mohlo se tlačit. :)

Ja s tim epiduralem porad nevim, Asi to zkusim bez nej a pak uvidim, jeslti o nej prece jen nebudu prosit.
Tady v Nemecku je jinak docela normalni, ze pokud neni problem, muze si u porodu delat vlastne co chces. Na porodnim sale je luzko, ktere se da polohovat do sedu, je tam balon a nejaka snura visici ze stropu na drzeni, stolicka a vedle je vana a sprcha. Dokonce doporucuji chodit, pokud to jde, chodi s tebou tvuj doprovod nebo sestricka, muzes chodit i po parku ve dvore, kdyz se ti chce. Kdyz se chces uvolnit ve vane tak muzes, pokud z ni potrebujes vylezt, tak ona se pak da cela otevrit, takze neprekracujes zadny rantl. Nebo v ni ale muzes zustat a porodit do ni - proste jak to zrovna vyhouje.
Gravitace to zcela jiste usnadni a je prirozenejsi rodit smerem dolu...

Já rodila bez tlumičů a mohla jsem si dělat, co jsem chtěla, chodit, lézt po zdi (to už jsem pak měla chuť) a docela se to dalo. Neboj, naše předkyně rodily taky tak a bylo to v pohodě....

ahoj,já rodila bez léků a aby mimi sestoupilo,tak jsem provozovala různé pozice,bylo to fajn,ležela jsem všeho všudy 20min a to na konci samotného porodu,tlačila jsem v kleku a ve dřepu,ale úplné vytlačení bylo v lehu,plány jsem neměla,nechala jsem to jak to šlo.tak hodně štěstí,tady je popis mého porodu,jestli se chceš juknout :) http://www.mojetehotenstvi.cz/porod-karolinky měj se fajn :a:

In reply to by maminka29

to tlaceni na bobku bylo fajn,šlo to tak krásně samo a na napolohování miminka je to super,ale porodit na bobku bych nechtěla,na těch zádech to bylo takový lepší a hlavně pani dr.tam krásně viděla,tak jsem byla v klidu,že kdyby se něco stalo,tak zasáhne,samotný vytlačení v leže je lepší

co se tyce vyvolavani poodu, kdy a proc se k nemu mus pristoupit. me doktor rekl z us po sesti dnech po terminu to je nebezpecne ale tady ctu ze jedna holcina az po deseti dnech. Tak jak je to? A co je asi takovy limit?
Nechci aby mi vyvolavali

In reply to by maminka29

Asi je to jak kde :? stejně se přesně podle termínu nedá řídit, je to tak 14 dní + 14-..já jsem žádné komplikace neměla celou dobu těhotenství,chodila jsem na prohlídky do porodnice kde jsem měla rodit.Pořád jsem slyšela že se nic neděje,že mám ještě čas, ale potom jsem natrefila na super doktorku, podívala se na mě a říká- Už to chcete mít za sebou že :s: no jasně že chci.. už sem sotva chodila, a navíc zjistila že malému ubývá plodovka tak na druhý den jsem byla na příjmu.Nevím v jakém časovém horizontu, že se přistupuje k vyvolávaní, ale možná hralo roli i to, že byla plná porodnice.Dokonce mě přijali ve čtvrtek a rodila jsem až v pátek , díky tomu že něměli místo :n: tak asi tak :)

In reply to by maminka29

no uvidíš každá to máme jinak ;) já chtěla rodit dříve kvuli siným poslíčkum a zkoušela jsem vše co píšeš...podle dr jsem měla přenášet a nakonec to na mě přišlo vden kdy mě bylo celý den fajn bez poslíku prostě bájo :///:

aho, já jsem rodila bez tlumících léků. Sice to bylo šílené, ale dá se to zvládnout. Mám 2 porody za sebou. Jinak si nedovedu představit rodit ve dřepu apod...po tolika hodinách bolestí jsem byla ráda že si můžu lehnout na porodní stůl a prodýchávat ty šílené a nekončící kontrakce. Po 10hodinách bolestí jsem byla opravdu naprosto vyčerpaná. V úplném lehu se už nerodí-porodní stůl upraví do polohy polosedu a někde dokonce i sedu a máš možnost se přidržovat-po stranách a někdy i vepředu jsou úchyty. Takže přirozený porod ano ale podle fizické zdatnosti rodičky. Uvidíš sama na co se budeš cítit. Taky se informuj v porodnici jaké možnosti porodu nabízí.
Samozřejmě můžeš chodit, sprchovat se-co uznáš za vhodné. Porodní asistentky to přímo doporučují.

já bych řekla dle mého názoru, že jaký koliv porodní plán je na nic.
Jeden porod mám za sebou a byla jsem ráda že mi dali epiduál, měla jsem vyvolavaný 10 hodinový porod.Nakonec jsem si po 8 hodinových bolestech o epidurál řekla, nic mi po něm teda nebylo.Když to vezmu zpětně, vůbec jsem nepřemýšlela dělet nějaké akrobatické kousky, popravdě jsem byla ráda, že žiju.
Tak jak psala Denzy, nejhorší jsou ty kontrakce při otvíraní to jsem celé prochodila, nebýt postele o kterou jsem se vždycky zapřela tak se asi plazím po zemi.Porod jako takový už až takový hrozivý není.Takže jediného čeho bych se držela, je při kontakcích opravdu chodit pokud to je možné, mě to doktorka dokonce nařídila, prý to zrychluje porod....mě ten druhý čeká v Březnu a docela se ho děsím, už vím do čeho jdu :s: tentokrát bez epidurálu to jediné vím jistě, to ostatní se nějak vyvrbí,podle mě porod nejde naplánovat.
Nevím můj názor ;) tak at máte mamulky co nejpohodovější porod a hlavně zdravé mimísky. :k:

In reply to by Zdenka26

jj taky jsem musela pořád chodit rodila jsem tet po druhé a malej nechtěl sestoupit a pomaličku jsem se otevírala a kontrakce silné jak blázen a to jsem si myslela,že už mě nic překvapit nemuže,ale tedy nebála jsem se..první porod mě vyvolávali a trval 12hodin a tedy o proti druhému uplně menší kontrakce :00: a tet už po 14hodinách jsem už v zoufálství už hlavě zvažovala o císaři normálně :00: :///: ale byla jsem pak ráda,že jsem malého vyprdla

In reply to by Mag28

takže Mag druhý porod byl horší než první ououou :00: ono se říká že vyvolavaný porod je vždycky horší.Asi těžko říct :? já už bych ted vyvolávaný nechtěla, musíme to s prckem nějak zařídit aby jsme šli rodit normálně.Ale jak to ještě nevím :D při prvním klučíkovi jsem přenášela 10 dni tak doufám, že se to nebude opakovat :(

In reply to by Zdenka26

já u prvního přenášela 14dní a taky mě říkaly,že vyvolání je horší,ale tet jsem rodila týdemn před termínem a byl to děs hned po porodu jsem muži řekla,že už mimi nechci žádné :///: ale rodila jsem po 8letech a to je prý jak poprvé já se tak těšila na rychlý porod a ono prd,ale prý u druhorodiček jsou i kontrakce intenzivnější a taky byli ...manža když tam se mnou tet byl tak by ze mě hotovej ani malýho neoslavil u prvního vtipkoval tet byl ze mě v háji,ale zs mužu říct,že jsem sice si vytrpěla,ale nenastřihly mě...myslela jsem že malýho neporodím,ale pak super měla jsem jen jeden steh a po týdnu jsme s mužíkem už měli malje sexík :) tak,že zas na tohle super u prvního mě nastřihly zbytečně hodně a byla to hruza ještě pěkně dlouho :00: Akorát tedy tet když jsem rodila tak se mnou byla na pokoji prvorodička a ta porodila pohodička za 5hodinek jsem zní byla udivená :one: Tak přeji at je to utebe jinak a rychlý porod :one: :one:

In reply to by Mag28

Kdyz jsem byla u doktora na rutinni prohlidce, jen tak mimochodem prohlasil, ze kdyz budu 6 dni pres termin tak budeme vyvolavat!!!
Jak je to mozne , ze maji jeden metr na vsechny rodicky?? Vzdyt ani nevi jestli mimi a ja budeme poradku v dany moment. Treba tam bude chtit zustat den dva navic a nic se nemusi stat! Jak to muze takhle predvidat. Prijde mi to jako blbost.
Nechci aby mi vyvolavali, cetla jsem o tom hodne materialu na internetu a je to hrozny,co delaj na to yvolavani a pak to i vic boli jak sama rikas.
Co si o tom myslis?

In reply to by maminka29

To tedy nevím u nás je to dané 10dní taky asi pro všechny já se bála přenášení a proto se snažila radši porodit dřív..bolesti vypadaly na porod,ale u vnitř se zdaleka dlouho nic nedělo :00: Ono se nedá říct nechci vyvolání pak už ti to je jedno chceš mět drobka u sebe....psala jsem...že první m vyvolali a nebylo to zdaleka takové jako tet,tak,že si nevybereš...ono co si budem vykládat porod sám o sobě olí dost,ale hned po tom štěstí co ti přiloží na bříško zapomeneš ;) spíš přej rychlý porod...to pak není takový záhul než je to nekonečný já byla už tal unavená,že mě pak bylo vše jedno...dokonce jsem nechtěla ani umrtvení na šití tet na jeden steh :) řekla jsem to už vydržím ;)

já rodila přirozeně bez žádných utišováku epidural jsem nechtěla j hodně mamin tu osalo,že stejně moc nepomohl a nějaký plán ani nešlo jak rodit prostě jsem to už chtěla mět za sebou po 14hodinách kontrakcích silných tak jsem rodila normál na koze ale na pokoji si vychvalovala holčina,že rodila na stoličce a prý to byla paráda :one: jinak já bych už tet asi na zmírnění kontrakcíé místo ve sprše na balonu tak bych šla do teplé vany prý to hodně pomáhá,ale já se do ní bála vlézt,že byh už pak nevylezla :///: :00:

plan je nanic, stejne nevyjde...
pri kontrakci nebudes mit silu se ani pohnout....a bude ti jedno vse....budes chtit jen at uz to zkonci
samotny porod v podstate neboli, to "jen" tlacis, boli to predtim, ty nekonecne kontrkce pri otvirani...
rodila sem bez epiduralu a cehokoliv na tlumeni bolesti, no dala bych v tu chvili vse za to kdyby mi nejaky lek ulevil...
v kleku ani drepu se neudrzis,....

takto to vidim ja - :a:

Mě tedy od bolestí nepomohlo vůbec nic. O epidurálu jsem uvažovala a vůbec vše co bolest alesoň trochu zmírní bych neodmítla. Ale bohužel jsem nedostala vůbec nic a to i když jsem o epidurál prosila. U porodu jsem nechtěla nikoho, ale pak jsem byla ráda, že tam manžel mohl být se mnou. Sice jen do porodu (rodila jsem císařem), ale alespoň tak

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

diky za odpoved. Taky tam budu mit pritele, tak snad to bude ok. Boli to?

No v české republice dávají epidurál jen když si rodička řekne ,samozdřejmě se za to platí tuším 1500-2000kč jak kde ,ale spousta holek si ho nedává jak to tady čtu .Prý jsou po něm vedlejší účinky jako boĺesti hlavy apod .Tak nevím já jsem první rodila bez tlumení přirozeně a druhé v pondělí jdu vyvolávat tak nejspíš taky . :a:

já sem teda rodila přirozeně...Přemýšlela sem o epi,ale nakonec nebyl.Je fakt,že jsem chodila do sprchy,seděla na míči,na pytlu,na porodní stoličce....V dřepu bych rozhodně neporodila-neudržela bych se na nohách,to samý ve stoje....Pro mě bylo ideální na porodní židličce,ale pro potíže sem odrodila na lehátku...A jsem za ně vděčná.

já už teda po porodu mám a do příště vím, že dělat si nějaké plány bylo k ničemu. naplánováno jsem měla: rodit v termínu, v praze v podolí, s epidurálem, skákat na míči, chodit, sprcha, masáže a tak. Realita: porod o 4 týdny dřív, v Písku, bez epidurálu, stále připojená k monitoru, žádný skákání, chození, prostě nic. Jediný, co mi v plánu zůstalo byl manžel při porodu:-)

In reply to by Terinka84

dekuji za vae nazory a zkusenosti, asi to nema cenu planovat ale nejak si to asi vzdy pedstavuje kazdy, idealne pro me prirozenou cestou, je to paradox ponevadz se bolesti vyhybam ale nechci ay mimco vyslo ve cely zdrogovany:-(
v drepu jsem myslela s pomoci nekoho nebo neceho samozrejme bych se sama neudrzela.Mam naplanovany porod ve vode, kamaradka mela taky a nez napustili vanu tak pry porodila:-)
No budu si pamatovat ze ne vse muze vyjit. Ale doufam ze personal bude chapavy a nechaji me delat co budu instinktivne citit pokud teda nebudu jako hadrova panna z tech bolesti a necham je delat co chtej.
Myslim na to stale vic jak se termin blizi. Bojim bojim

In reply to by maminka29

Ja mam porod porad pred sebou a nasla jsem si porodnici,kde umoznuji prirozene porody a snazi se brat ohled na prani rodicky,je takova mala,rodineho typu a rada bych tu rodila do vody.ma to,ale hacek,je od nas 60km....ale ja si to proste musim planovat a malovat,abych nepanikarila predem-ovsem je mi jasne,ze to nakonec muze byt uplne jinak.ale uz to,ze clovek premysli nad tim co a jak,aspon vyhleda informace a ma pak vetsi prehled.Takze ja jsem pro prirozeny porod(ted...)az budu zkuhrat a trpet tak treba zmenim nazor a budu chtit cokoliv,aby pomohlo....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky