dotázek - těhotenství - včera mi dorazila výpoveď

30.10.2009

Ahojky, tak opet s ena vas obracim s dotazkem..... bohuzel jsem byla ve zkusebni dobe v praci konec zkusebky mi koncila ted zacatkem listopadu nicmene uz jsem mesic doma, dalo se tedy cekat ze mi daji vypoved prvni tri tydny se mi tehu podarilo utajit ale pak uz aj dr rekla at to reknu ze tezko to dal budeme uhravat na neco jineho takze jsem sla s pravdou ven, no hned druhy den mi dorazila vypoved - cekala jsem to bohuzel jsou to pekny svine.... nicmene co me ted zajima ja ze dr me necha az do konce tehu doma resp da se byt na nemocenske aj sest tydnu pred porodem a sest tydnu po porodu a to mi zajisti moznost vyberu rodicovske jinak bych mela narok jen na 4 letou variantu na materskou anrok nevnzikl..... todle vse mam zjistene, ale co nevim je kam ted mam posilat listek na penize? Do zamestnani? Ucetnimu? I kdyz me vyhodili? A kdo za me bude platit zdravotni? Nevi nekdo? Stat jako na rodicaku?
No a dalsi vec je ta ze mam stale u sebe jak sluzebni telefon tak kartu tak klice z firmy trvaji na tom ze je mam urychlene osobne vratit a podepsat vystupni papiry, jenze jsem na rizikovce cely tyden s mensima prestavkama krvacim a dr dost jasne mi rekl, ze bych mela lezet nebo sedet a nohy nahoru zadne trajdani nic.... tak by me zajimalo co si mam pocit? Pritle je ochotny tam s vecma doject ale trvaji ze dokud tam nedojedu osobne nedostanu posledni penizky a nedostanu zapoctak.... Maji narok me takle doslova vydirat kdyz jsem na nemocenske? Co si o tom myslite? Dekuji predem vsem za komentarik.... diky

Ahoj, jsou to mrchy. Sama jsem ve zkušebce a v 9 tt. a budu to řešit co nevidět - Tobě dali výpověď když jsi byla v neschopnosti??? To nemůžou, ani když jsi ve zkušebce!! Pokud Ti ji dali, když jsi byla ve schopnosti, tak to jo a jsou to svině. Budeš si muset zdravotní platit sama, to je ze zákona. Sociální nemusíš. Zajdi co nejdříve na sociálku. hodně štěstí a pevné nervy!

In reply to by olive

Ahojky, mno tak pokud stale chodis do prace rekla byhc jim to az po zkusebce kdy ti konci? Zadnou povinnost nemas.... jak uz psala hanka bohuzel maji narok me po 14 dnech nemoci vyhodit mno tak to udelali.... jak uz jsem nicmene zjistila z par dobryhc zdroju tak tim ze jsem na enschopence zamne bude platit zdravotni stat takze aspon neco.... diky moc tobe take hodne stesti a urco to zatim taj.....

Ahoj Zabi, tak koukam ze se k tobe zacali chovat jako opravdovy svine, ja si to "uzila" u prvniho tehu v byvale praci. Urcite mas narok na to aby Ti veskere dokumenty a vse poslali postou pokud jsi na neschopence tak nemusis mit ani vychazky (i kdyz vim ze mas) aby sis pro to dosla. A nejradsi bych ti poradila ze klice atd. bych jim nedala dokud si pro to sami neprijedou, ale kdyz te vydiraji tema penezma no je to teda mazec a nechapu o co jim jde, uz tak ze te vyhodili - potize jim nedelas tak co? Jinak na UP opravdu nesmis nastoupit pokud jsi na nemocenske, mela jsem to tak stejne a posilala jsem papir na penize primo na socku ale predtim jsem tam radeji volala aby to tak baba vedela a rikala ze jo ze to muzu posilat primo na jeji jmeno. Ach jo..ja to fakt nechapu..ale drzim pesticky at jsi co nejdrive v klidu a v pohode a je to za tebou!!!

In reply to by Lucik P.

Ahojky berusko, no jsou to svine a co me stve v minule rpaci si me take pekne vychutnali s prvnim tehu takze me to celkem dostava jak se to opakuje....
No tak s vypovedi jsem pocitala ale takovedle chovani? :? :jawdrop:
No tak asi takle dokud mi nedaji penize nedostanou veci.... sice je to odemne hnusny ale uz me nejak doslova dozrali ja se tu kuli nim na zadek neposadim.... :00: a chci mit klid tkaze ted vyckavam co tedy jako bude.... a fakt me stve ze potize jim vazne nedelam.... a oni takle svine nejvetsiho kalibru uz plauji ze sna dzacnu podnikat a bude lip.... :00:
Diky tak posledni listek na penize sem poslala ejste jim a dal tedy asi na socku zkusim se domluvit s ucetnim ten vypadal rozumensji nez oni to bude asi tim ze tam jen dochazel..... diky moc :h: :k:

tak ti si to tedy užívám plnými doušky viď? ://: Jak už tady bylo napsáno, ať ti veškeré písemnosti pošlou doporučeným dopisem a je to, když nejsou schopný za tebou někoho poslat. To je fakt chování, no hrůza. To já to měla pokaždý v práci v pohodě. Nikdy mě nikdo neotravoval a vždy mají dobrý chování, prostě opravdoví kolegové ;) A teď už mi v práci zase všichni drží palce, aby nám to konečně vyšlo.
Ty buď opravdu v klidu a zavolej si na ten pracák. Já co vím, tak když má člověk neschopenku, tak na pracák nemusí, ale zase je pravda, že i evidence na ÚP je vlastně bráno jako zaměstnání. No, držím palce, ať je vše v pohodě a tobě hlavně přeji klid od těch ňoumů. :a:

In reply to by Mija

Ahojky Mijo, no jo tak coz pro drobecka cokoliv....
jen to chovani me take zarazi mno tak uvidime jak to nakonec vymysli.... to je snad poklad najit super zamestnani....
Je super ze vam takle drzi palecky a ja verim, ze tehulka budes coby dup :one:
No tak nakonec sem sice nevolala na pracak ale zjistovala jsem od kamarada pritele co je pravnik plus od dalsich lidecek ktere jsem obepsala a dokud mam enschopenku plati ji automaticky za me stat na pracaku se nelze hlasit prave do doby dokdy pobiram neschopenku.... ufff uz sme mela hruzu....diky take ti drzim moc a moc palecky :h: :k:

s lístkem na peníze bych se příště obrátila spíš přímo na sociálku, s tím, jak se k tobě v práci teď chovají, bych neměla důvěru posílat to přes ně. Věci, který jsou jejich, bych poslala po příteli.
Pokud ti nedají zápočták a nepošlou poslední výplatu, dej stížnost na pracák - zaměstnavatel je podle zákona povinen dát ti zápočťák i kdybys mu třeba nevrátila ten služební telefon (ovšem praktické chování zaměstnavatelů bývá dost často jiné).
Ve tvém zdravotním stavu rozhodně nikam nechoď, jestli chtějí v práci něco podepsat tak lehká pomoc - ať zvednou zadek a zajedou za tebou, a mají-li problém dojít osobně, nechť to pošlou doporučenou poštou.
Ještě bych asi zavolala na pracák, co máš dělat, když tě z práce vyhodili ale do nový kvůli neschopence nastoupit nemůžeš - nejsem si jistá, jestli za tebe v takový situaci pojistné neplatí stát ale jestli to právě není podmíněno tím, že jsi evidovaná na pracáku.

In reply to by ha.nka

Ahojky Hani,
diky noc pokud budou mit opet nejaky problem poslu tam milacka a uvidime co jemu zdeli....
aha takle diky tedy moc za tip snad se to povede ale kez by to slo bez problemu tak me vyhodili super neva ale at uz mi daji svaty pokoj blbci....
jinak tedy uz jsem psala s tim pracakem to vyresila tam se smim evidedovat pouze kdyz nebudu na neschopence jinak neeeee do doby pracovni enschopnosti zamne automaticky palti stat bez toho aniz bych se musela nekde hlasit.... to az skonci neschopenka tedy co neschopenka az skonci materska uffff ale diky moooooc :k:

Ahoj zápočťák ani peníze ti držet nemůžou v zákoně je jasně napsané, že ti musí zápočťák dodat myslím do deseti dnů od výpovědi. Kam posílat lístek na peníze nevím,ale myslím že na sociálku. Rozhodně myslím, že by ses ale měla jít nahlásit na pracák, ikdyž budeš na nemocenské,aspoň kamoška to tak měla když jí vypršela smlouva a byla na mateřské,ale nevím nejsem v tomhle zběhlá, nebo tam pošli přítele ať se na pracáku zeptá, zda se musíš nahlásit.

In reply to by smally1

Ahojky no na pracak tak to nevim tedy o tom jsem neslysela? A i kdyby jo tak netusim jak to udelat kdyz mam byt v klidu doma...??? Hlavne kdyz trva pracovni neschopnost nejaks e mi ten rpacak nezda..... ach jo tady aby se v tom prase vyznalo tedy..... :n:

In reply to by ha.nka

no to asi jo..... ted me tak napadlo ze by to mohl snad vedet ucetni z firmy kde sme byla ten byl docela v pohode... co myslis? Ze bych v po zkusila se obratit na nej urcite by to bylo rychlejsi nez se dohadovat s nejakou jezibabou na urade jak ja ty urady nenavidim.....

Ahoj, to jsou pekny sv... Prosimte, hlavne at te nikam nenapadne nikam jet!! Jsi na nemocenske - nemuzou te nutit prijet nekam osobne. Tlaci evidentne kvuli tomu terminu, protoze pokud to dobre chapu, kdybys jim to nepodepsala do konce zkusebky, tak jsou nahrani. Domluv se s nimi treba tak, ze to podepises a pritel to hned odveze nebo tak neco, ale hlavne se nikam netahej!! Fakt kreteni. Drzim moc palecky, takovejch nervu zbytecne pro tebe :n:

In reply to by eemily

Ahojky Eemily neboj nikam se nechystam..... jen me rpave zajimalo zda na toto maji anrok vis..... oni jsou fakt svine slecna co tma byla predemnou ji udelali neco podobneho sice dala vypoved sama ale sef zuril jak a doslova jim slo jen o to ze si s nima nepodala ruku a nepodekovala ze v te firme mohla pracovat.... to nemluvim o tom ze jak po ni tak ted po me chteji uradit asi 1500kc za telefon, ktery mam jako sliuzebni a kdyz jsem v terenu je jasne ze musim volat z nej a ne z pevne v kanclu ale to nechapu pry muj problem... a pritom ja ani ejdnou si z nej soukrome nezavolala vse se da aj proverit je tma program ale to je take nezajima opravdu svine nejvyssi tridy....
No to si take rikam ze asi by bylo potreba jim to podepsat do konce zkusebky tzn myslim do pondelka uterka ale to maji smolika no..... diky moc za drzeni palecku nervy to jsou mno a pritom by to slo vyresit v klidu... :n:

In reply to by žabičkax

No to musí.. Oni totiž musí posílat zápočťák na sociálku a jeden ti dát.. Jinak na druhou stranu s tou výpovědí si musela 100% počítat. Bylo by spíš naivní si myslet, že si tě tam nechají.. :( Je to bohužel tvrdý, ale taková je realita.. Zas určitě seženeš nějakou lepší práci po porodu ;)

In reply to by kacik1

ja s tou vypovedi byla smirena jen se mi trosku nelibi ty podminky jaky mi ted nadiktovaly takle to myslim vis? Aha tka snad mi ho daji pac minule ho slecne take zadrzeli dokud tam osobne neprisla.... ja ymslim ze pomalu jakakoliv rpace bude lepsi nez tady za ty penize a za to co sem tam delala no hnus malem me tos talo zdravy. Ty delas nekde na socialce ci tak neco ze o tom vis?

ahojky zlatí :a: tak to je od nich pěkně sprosté chování,nicméně výpověď se dala čekat,s tím nic nenaděláš,ale takové vydírání a ultimáta at si nechají....s věcma tam pošli přítele,bude to tak i lepší pro tebe a na něho si vyskakovat nemůžou,prostě nemůžeš přijít a basta,penízky ti dát snad musí.....a jak to je s tím papírováním a věcí kolem toho nevím,ale taky mě to možná čeká,pokud mi dr nenechá nemocenskou po celé těhu....ještě pořád krvácíš?

In reply to by zanettkra

Ahojky Zanetko, jako cekala jsem vypoved to ano ale prave ze takovedle ultimatum tedy podle me prepiskly byla jsem ochotna tma ject a rozloucit se ale ted jak mam ty problemy tak fakt nechodim nikam jen sedim lezim a pritel me chudak obskakuje.... a proc si myslis ze ti dr nenecha neschopenku? V nejhorism si pribarvi ale bud pekne v klidu doma at mas narok aspon na neco....
No tak ted v tuto chvily nekrvacim naposled vcera odpol tuk tuk jenze je to takove narazove takze nevim dky se to opet objevi.... chtela jsem dneska volat dr ale kdyz nic tak to smysl nema tak kez by byl uz klid.....

In reply to by žabičkax

kašli na ně,já bych tam už ani nepáchla :n: tak každý doktor není takový,kdoví jak dlouho mě nechá doma,ale snad co nejdéle,já moc lhát neumím,takže bych to asi neukecala...... :00: myslíš že to krvácení je pořád z té kontroly? to tě tam nějak moc prošťouchal,ne?

In reply to by zanettkra

no po tomto na ne pekne pecu at se treba po.....
no zase lepsi trosku zalhat nez byt bez penez hm? Ja tedy i kdybych nekrvacela doma byhc byla stopro az do porodu to mi dr rekla dost jasne....
nevim nemam tuseni odkud je divne je ze v deloze nejsou znamky po krvaceni, ze tma neni hematom.... a faktem je ze ted sem opet krvacela jak jsem byla na kontrole v nemocnici a opet do me koukala diky takovym tem dvoum zeleznym vecem takze asi opet neco podrazdila asi ja fakt nevim.... neni schopen mi nidko rict odkud to tece.... :jawdrop: Ale divne je ze vse zaclo v pondeli po kontrole.....

In reply to by zanettkra

no ja byla na dr docela neodbytna ona ted je to v porakdu a ja rikam jak to vidi dal a ona ze to rict takle nemuze, ale ze nevidi duvod proc by mel nastat nejaky problem tak snad.... no normalne bych mela jit az 11.11 jak na utz tak na krev, nicmene pokud by krvaceni trvalo asi zkusim zavolat k dr driv coz mi aj sam rekl kdyz jsem v utery tam volala.... takze cekam myslela jsem ze dneska ale dneska je zatim klid tu tuk tak snad prezijeme aj vikend abych nemusela opet na pohotovost....

a v kolikátém jsi? Máš už těhu průkazku? Vždyť ta by ti měla zaručit místo, tzn. nemohou tě vyhodit, to by se snad mělo vztahovat i na dobu zkušebky, ne :#o:

In reply to by Petra2807

no jsem teprve v 8 tydnu bohuzel.... Ale ano prukazku uz mam, no v zakone je to specifikovane tak ze vyhodit me v tehotenstvi nesmi jako kdyby napsali z duvodu tehotenstvi jenze problem je ze ve zkusebce te muhou vyhodit bez udani duvodu a tak me vyhodili takle a to bohuzel lze.... :( To je ten nas stat ://:

In reply to by žabičkax

nj, já jsem to už vyřešila, když jsem ještě makala, nechala jsem se sama přendat na jinou pozici a zachovala jsem si penízky :s: a na rovinu jsem jim řekla, že se už nevrátím...ale jde o to, že mám hodně náročnou práci a po rodičovské by mne stejně na půl úvazku nezaměstnali :n: ta práce zkrátka takto dělat nejde :\/:

In reply to by Petra2807

tak to jsi to vyresila pekne no to je dalsi ze ta prace tam byla dost fyzicky narocna a nez jsem nastoupila na nemocenskou normalne jsem tam kolabovala jak mi bylo zle a straslive me bolelo bricho pekne nas tam prohaneli treba aj 10 hod denne nez naroku penizku za prescasy :jawdrop: jeje a copak jsi delala mohuli se zeptat? Nemam strach evrim z epo rodicaku urcite neco anjdeme a mnohem lepsiho :one:

Ahojky dopadla jsem stejně,v práci jsem byla ve zkušební době když mě propustili,kvůli rizikovámu těhotenství...Papír na peníze si posílám rovnou na sociálku pod kterou spadává zaměstnavatel..to zjistíš na netu,je to lepší jelikož když si ve výpovědi tak to zaměstnavateli trvá než to tam pošle a budeš na penízky čekat...Nemá nárok tě nutit jít do práce to odnést pokud máš rizikové a nesmíš nic dělat...Já mám věci stále doma a dohodla jsem se že jim to vrátim po porodu až budu fit..Na tu nemocenskou v 6nedělí bacha,gynekologové to nechtěj vést,je lepší mít to u obvodního lékaře a hlavně až budeš rodit tak jsems e dočetla že v nemocnici ti jí hned ukončí taks si na to dej bacha..Mám to stejně,musim taky marodit abych mohla na 3 letou variantu mateřský...Tak se opatruj a přeju penvé nervy :a:

In reply to by zuzi009

AHojky jeeee tak to me moc mrzi zamestnavatele jsou svine a pak ze diskriminace neni.....
aha no ja vcera poslala papir na penize jeste do rpace vcera sme zamestnancec byla no a jak dal.... tak asi an tu socku hlavni sidli firmy spada pod Prahu 4 takze asi na cosku na Prahu 4 to bude co? Ja uz sem tady obtelefonovala kde co tkaze se snazim radci moc nevolat nechci videt ucet za mobil pevnou bohuzel nemame....
Aha no kez by s nima byla dohoda tka uvidime co dale zkusi sem uz rekla kdyz chteji podepsat papiry at si prijedou ke me domu :s:
Ja se o tom uz bavila s dr na gynekologii jaky mam poblem a ona rekla ze neni problem ze tedy to ukoncime az po sestinedeli.... s obvodni by byl problem zatim tady zadnou ani nemam a podle dr schanet nemusim lecim se s onemocnenim a tak rekla ze do prukazky staci razitko od ni.... i kdyz obvodni musim sehnat vlastne pac potrebuji razitko na zbrojak ktery kdyz nedostanu propadne mi a ja budud elat zkousky a vse znova.....
No zdurazni v nemocnici ze at se neopovazuji ji ukoncit to by byl pekny pruser.....
dekuji moc za rady opatrujte se s prckem kdypak mas vlastne termin? Jojo pevne nervy jsou potreba ostatne tobe take pevne nervy :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka