Přetahování pindíka

29.10.2009

Holky, chtěla jsem se zeptat, od kdy jste začaly přetahovat malému pindíka? Tchýně mi pořád říká, ať už začnu teď (malému jsou tři týdny), ptala jsem se doktorky v poradně, ta zase říkala, že přetahovat vůbec ne, porodní asistentka v těhotenském kurzu nám zase říkala, že s přetahováním začít až později, až bude malej tak sám sedět. Tak já vůbec nevím :? A ještě k tomu připojím jeden dotázek. Opět rada mé tchýně, že mám malému víc podložit hlavičku, když leží na zádech a má jí otočenou na stranu, že bude mít šišatou hlavu... Já bych teda řekla, že se vůbec zatím hlavička podkládat nemá, ne? Mám tam jen přeloženou plínu jinak nic a strany docela střídá, neleží pořád jen na jedné.

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky, moc vám děkuju za vaše zkušenosti. Přečetla jsem si i ten článek z odkazu :-) No a jsem z toho zase celá paf :-) ale tak teď je prostě asi ještě brzy, ale kdy začneme, to teda nevím. A zase nepřetahovat vůbec a potom si vyčítat, že se na to máma vykašla... chjo, to jsou ti pinďouři :-)

Tak mně naše pediatrička sama vždycky na kontrole řekne, ať s pindíkem nic nedělámé,že mi včas řekne a minule už jsem se jí zeptala,kdy to jako bude a řekla mi,že v 10.měsících,takže ještě máme dva měsíce čas....

ahojky, tak my zacali asi kolem druheho tydne, jen opatrne, nesmi se nasilim protoze by mu pak mohla ta kuzicka popraskat a jak by vyrostl tak by to nebylo esteticky hezke, to jsem vycetla. takze my jen co nas to pusti. a s tou hlavicku, urcite nepodkladat, jen hlidat at tu hlavicku strida na stranach.
Pavla, Ivo a Domisek

http://Domilex.mondozoo.com

co tak ctu tak maminy co zacaly pretahovat pozdeji s tim maji problem nam jde krasne od pul roku.Myslim ze na tom neco bude musis fakt pomalinku kazdy den jen kousek co te to pusti ne nasilim a pak to povoli samo a pujde to pekne

my začali od 1 roku, ale na "obřízce" stejně byl.
Dělali mu to v 5-ti letech, dali mu injekci do žíly, že usnul - taková lehoučká narkoza, na ambulanci na dětském odd.
Vyspal se, vyčůral a šli jsme domů.
Hlavičku určitě nepodkládej, zvlášť, když se otáčí na obě strany.
To je lepší stimulovat otáčení za chrastítkem, papa.
P.S. Také jsem si přečetla článek o stahování pindíka.
Je pravda, že v 1 a 1/2 roce, nám pinďu strhla doktorka. Tak možná proto jsme ho měli pak přirostlý.
Jinak zánět nebo infekci nikdy syn neměl.

tak u Matouška (7 měsíců) už se o to pokoušíme - ono to teda zatím žádný přetahování ještě není, ale každý den to zkusíme malilinko a ono se to bude lepšit.
U Šimíka jsme podle rady doktorky začali až v roce a půl a pak nás poslali rovnou na urologii, kde to bylo hrůza hrůzoucí - obrovitánskej doktror s tlapama jako hrom....Šimík plakal jako tygr :^O^: , já ho musela držet v leže.....no a pak doma si na to 14 dní nechtěl nechat ani sáhnout.

ahoj, taky jsem se na to ptala dr. a ta říká nepřetahovat min. rok a prý i rok a půl. Malému je 7 měsíců pryč a zatím teda nic neděláme. Praktici patří ke konzervativcům, ale urologové jsou zas toho názoru přetahovat. Takže fakt nevím. No, pokud nemáte nějaký problém, tak bych to asi nechala být. Hlavičku do roka určitě nepodkládat! Mimča by měli do roka spát na rovném.

ahojda,tak nám jsou 3 týdny a už začínáme přetahovat..zlehýnka..dr mi ukázala jak a jde nám to krásně..neboj se toho,cit ti nedovolí mu ublížit..

Ježiš vůbec tchýni neposlouchej, tedy ohledně toho podkládání hlavičky. S pindikem je to dilema, někdo tvrdí to, jinej zas to. Nám Dr. doporučil začít tak od 6 měsíců. Malej má skoro rok a ještě nám to tedy vůbec nejde

ahojky on na tohle má každý dr.jiný názor...mě dr řekl přetahovat po 6týdnu to uděla on sám a já pak preventivně opatrně ve vaně a když jsme byli na kontrole tak jsme doatlay pochvalu,že mu to jde nádherně a tet mu je pul roku a jde mu to krásně uplně do bambulky :one: a on se tomu řehní :) u prvního jsem to dělala to samé a tet mu je 8let a už si to přetahuje sám preventivně :one: hlavička se nepodkládá když chceš střídat starny...pokud ti střídá strany tak je to ok jinak já prvnímu podložila jen plínkou aby ji neotočil na druhou stranu tot vše

Ahoj na přetahování pindíka je ještě brzo!!! My máme 5měsícu a ještě nepřetahujem doktorka říkala že sama řekne. A hlavička se nemá podkládat protože se křiví páteř. My taky máme podhavičkou jen plínku.

no my jsme pretahovali uz od 1 mesice ale jen tak po troskach co to slo a pomalinku se mu to povolovalo a cele se to pretahlo az kolem pul roku. Ale nam dr doporucovala zacit hned at mu to pomalinku povoluje.Nedokazu si predstavit ze mu to pak dr pretahne naraz . A podkladat hlavicku nevimjestli to ma na neco vliv ale mimina maji lezet na rovnem bez polstaru.A hlavicku mu otacej kazdy den na jinou stranu at si ji neslehne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka