PROSÍM, POMOZTE!!

29.10.2009

Malá už pár dní pořád brečí. je k neutišení. kojím už každé dvě hodiny.jsou jí 3 týdny. Nejvíc brečí v noci. pomáhá jedině vzít ji do postele, ale už i to začalo pomalu selhávat.zkoušela jsem i sab kapičky a masáž bříška,jestli ji nebolí,ale bez výsledku.často taky škytá.co by to mohlo být?začínám být už bezradná :-((

Kliknutím vložíte smajlíky:

Zkuste si přečíst knížku Nejšťastnější miminko v okolí od Dr. Karpa - je to o adaptaci na svět mimo dělohu a o tzv. čtvrtém trimestru. Matěj se těžko adaptoval, křičel první dva měsíce, pak se to začalo lepšit a tak od 4,5 měs celkem pohoda, od 6 měsíce absolutně v pohodě. My jsme do 5. měs. zavinovali napevno, bez toho nespal. Spousta dětí má problém s usínáním, potřebují se cítit v bezpečí. Můžu doporučit jen zavinovat, pouštět fén při největších záchvatech, samozřejmě pomáhat od prdíků, nosit v šátku nebo vaku a hlavně pevné nervy, je ještě malinká.

Lištička Kačka + Matýsek

In reply to by Lištička

Absolutne souhlasim, ta kniha funguje na skoro kazde mimi. My zavinovali asi do 4 mesicu, taky uplne na pevno a pri usinani musela mit dudel. Tak se vlastne naucila spinkat celou noc, protoze se rucickama nerusila. Ted spi 12 hodin v noci a pred den taky krasne spinka.

In reply to by Andrejka80016

Děkuji moc, vyzkouším vše. Dnes v noci jsem jí vzala do postele, pevně zavinula k sobě a spala 7 hodin - úplně nádherně, tak vyzkouším tu zavinovačku, je fakt, že když ji zavinu do ní do kočárku, tak okamžitě spí, totéž vyzkouším teda v postýlce. Moc všem děkuji za rady

In reply to by beibinatko

Tak to je fajn, mně Matýsek takhle nespí dodneška .... :one: Já používala klasickou krajkovou zavinovačku, vždycky jsem ho nejdřív zamotala do nacíp složené tetra osušky a pak zavázala do zavinovačky.
Tak hodně štěstí :a:

Lištička Kačka + Matýsek

ahoj možná by to mohl být růstový spurtík... Bývá v 3tím a 6tém týdnu a 3tím a 6tém měsíci. Už tady hodně o něm bylo. Mimčo roste hodně do délky a potřebuje hodně jíst. Neodtrhává se ti náhodou od prsa, když ji kojíš? Malá mi strašně brečela při kojení a pořád se odtrhávala od prsa, nakonec se přepapala a poblila a dostala škytavku. Jenže jak se poblila, tak dostala znovu hlad a pořád dokola. Kolikrát jsem kojila co půl hodiny... Nejvíc ji to chytalo ráno, ale tak třeba tu tvou princeznu to chytá právě večer. Jestli je to ono, tak by to mělo přejít do týdne. Jinak škytavka bývá z přejezení, nebo ze zimy, nebo prostě jen tak. Pokud nepřejde do 10ti minut, tak dej mimču trošku cucnout z prsu, ať to zapije a bude po škytavce. :)

Já kojila co 1,5 - 2 hodiny až do šesti měsíců.Teď máme 9 a na kojení se budíme max. po třech hoďkách.Tak na tom mi nic divného nepřijde.A na škytání je nejlepší dát trochu cucnout z prsa.A s brekotem v noci je možné,že máte ještě převrácenou noc a den.Naše Klárka byla taky nejčilejší od půlnoci do 3 rána,ale plakat jsme ji nenechali,houpali jsme ji na balóně nebo jen tak na rukách. A asi tak měsíc se to pomalu posouvalo,až byla nejvíc vzhůru ve dne a spinkat chodila mezi osmo a devátou.Chce to prostě vydržet,je to miminko a jako takové prostě pláče.Ale neboj, čím bude větší,tím se to bude víc zlepšovat. :a:

Davas ji treba dudlik na uklidneni? Zkus ji treba i zavinout, mozna nemuze usnou, protoze se neumi zklidnit, nehaze ti rucickama a nebudi se tim?

Tohle jsme taky mívali - teda něco podobného. Většinou jí chytal amok kolem 18h. Odkrknutá byla (a řádně), nafouklé bříško nebylo, teplotu neměla, takže jsem taky netušila co se děje. Byla asi hodně unavená a nemohla usnout. Tak jsem jí na radu okolí nechávala vykřičet (unavila se, uvolnila ze sebe dojmy - pojmy pobrané přes den). A za týden to bylo lepší. Drž se. :k:

In reply to by Martens a Majda

No, to máš divočinu :00: 5h :jawdrop: . Od 19h byla jakoby večerka. Do postýlky a spát. Kolikrát to trvalo tři hodinky s mírnými přestávkami. Ono to spíš nebylo řvaní, ale takové nepříjemné hlasité naříkání. Ty první tři dny .... to bylo na bednu, ale pak to bylo na hodinu, po dalším týdnu na půl a pak už stačilo jen 20minut pobrekávání + 15x dudlík + 2x kolotoč a dokonce 3-tího měsíce se naučila usínat i sama, beze mě. Pak jen stačilo pohladit + dudlík + cípeček deky + kolotoč a do deseti minut byla v limbu.

In reply to by Jitule

To ti závidím. Ach jo... My z té vyčerpanosti oba onemocněli ve stejnou dobu - manžel chřipku a já zánět prsa s vysokými horečkami, do toho křičící dítě - nebýt mé mamči tak to nedáme - v tu noc, kdy jsem neměla ještě antibiotika nám malou uspávala do 1 v noci - téhdy se uráčila přestat křičet a usnout - babi protrpěla jednu noc - my to máme každý den. Někdy jdu po schodech z nákupu a slyším, že mi křičí dítě - dojdu domů a mimi spí - už mám z toho halucinace...

No nám bude v sobotu 6 týdnů - denně nám malá řve snad 4-5 hodin a to večer, kdy už jsme utahaní, s manželem už nemůžeme, ale byly dny, kdy nám neřvala - pár takových dní bylo díky fénu, vysavače, který ji ukldiňoval, ten už na ni nepůsobí, pak pouštění vody do dřezu - ale pěkně drahá záležitost, pak jsme do 4 patra vytáhli kočárek a uspáváme ji ježděním přes práh - zatím to fungovala nejdele tak 4 dny no a včera jsme uspávali v autosedačce, bohužel manžel ji vleže na rukách musel zvedat před sebou nahoru a dolů, aby přestala brečet. Také jsme mysleli - jsou to prdíci, ale už pochybuji - protože kapky nám nezabírají, Sab Simplex zabíral 3 dny, bereme ještě BabyCalm a probiotické kapičky, budu muset přejít zase na něco jiného chystáme se na Lefax po zítřejší konzultaci s dokotrkou - nošení na tygříka, mazání Pupíkem, nahřívání třeš.peckami, ležení na bříšku, cvičení - nic nepomohlo.

Ivete ahojky zkus malé zacvičit s nožičkama jestli přestane jsou to prdíky braly jsme kapky cvičily s nožičkama a nejvíc nám pomáhalo plácání do zadečku sedla jsem si na míč malou držela na boku ns klíně a plácala do zadečku zabírá to do dnes nekoj dřív jak po 1a půl az 2h

my měly také krizi kvůli bříšku, kakaly jsme přes RR, mazaly PUPIKEM... nic. Pak jsem zkusila jí dávat čajdu - dětský heřmánek s feniklem, od té doby máme doma usměvavé a spokojené mimi, kajdíme bez RR, a prdíkujeme o 106. A navíc, ve třech t´ýdnech a pak ještě v 6 byla krizovka také, to prý hodně miminek tam má, že v tutěch dvou týdnech jsou nedopapané, pláčou a snědli by i rodiče, kdyby to šlo. Vydrž, dej čajík, a bude dobře!

jednou tady psala nějaká maminka už nevím kde to je. Že když škytá je přepapaná a bolí jí bříško z toho že se jí v bříšku mísí staré mlíčko s novým.Jestli pláče a kope hodně nožkama tak to bude bříško to mi malá dělala taky používali sme bybycalm a dávala sem jí fenyklový čajík a masaše pupíkem.

Kojení po dvou hodinách je přece normální... já taky tak kojila všechny tři děti a nepřišlo mi to nějaké špatné...
Škytat může z mnoha příčin... může jí být zima, může být počůraná, může to být z přepití, a zabírá na to dát trošku napít...
A že miminka občas pláčou, to je normální... tak neboj, chce to klídek, nenervovat se, nebo to na mimčo přeneseš a bude plakat z toho, že z tebe bude cítit neklid a nervozitu... ono to časem přejde, vlastně celé šestinedělí může být takové rozhozené, teprve si na sebe s mimčem zvykáte, zžíváte se dohromady, tak doporučuju kojit, mazlit se, nechat mimčo spát, když spí, nebudit, nebát se, že ho třeba rozmazlíš, když ho budeš chovat, vzít si ho klidně do postele, když bude třeba... někdy může v noci plakat, že je mu chladno a utiší se až u tebe v posteli, kde bude tepleji... miminka mají většinou ráda teploučko, některá nechtějí spát jinak než zabalená v zavinovačce, tak to může být taky tím, že chce být prostě jen zavinutá, aby měla pocit, že je zpět v těsném bříšku...

Tak já zjistila že mám dítě až mu bylo 14dnů do té doby jen spinkával, míval bolesti bříška a já dávala baby calm jedině ty mu pomohly a kakal jedině s rektální rourkou do 5ti měsíců plakával pořád od rána do večera. Po 5 měsíci jako když utne a je to ten nejusměvavější prcek. Hodně nám pomohlo na bříško taky plavání na vanách s miminkama a fenyklový čajík.
Jo škytal taky hodně ale už dlouho ne.
http://www.prckoviste.cz/luxil

ahoj, takhle malá miminka často plakají. Je možné že jí bříško bolí-zkus kapičky baby calm-jsou daleko lepší a účinnější. Moje malá taky často škitala. Neni možné že jí je zima? nebo je možné že je přepapaná. Jinak kojit po 2 hodinách mi připadá normální :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky