Jaký čaj dáváte?

29.10.2009

Ahoj maminky.Tak sem se chtěla zeptat,jaký čaj dáváte dětem.Já dávám granulovaný.Ale přemýšlela sem,že když už má Honzík zoubky,že bychom měli asi přejít na pytlíkový.....A jště náhodou nevíte,od kdy se může dávat normální pytlíkový čaj třeba ovocný?Ne přímo ten,na který je napsáno pro děti? Děkuji za rady a názory.... :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky ja davam nasi Klaudince od prvniho tydne granulovany bio cajik od Hipp-fenyklovy..........z injekcni strikacky jeste plne kojim......papa

ahoj já dávám už od dvou týdnů granulovaný čaje,zkoušela jsem i pytlíkoví ale je hořký a nechutnal mu a je pravda jak už jste tady psaly mít ho uvařený celý den tak se kazí,taky vařím po troškách,ted má nejradši Pro celkovou pohodu je taky přislazený,ale myslím že troška cukru v těle nevadí a jsem ráda že mě taky tu 150ml občas vypije :a:

In reply to by Dana Medková

Ahojky , myslím že se nemusíš bát ho klíďo přisladit klasickým cukrem.Teta je dětská sestra a kladla mi na srdce už když se malá narodila, že děti cukr potřebují...potřebují o dost víc energie, než my dospělí.
My jsme ze zač.bumbali slaboučký heřmánek(pytlíkový)-oslazený.Pak jsem postupem času v akci zkusila koupit heřmánkový granulovaný čajík od Hippu a bylinný dětský pytlíkový a střídáme to.Někdy ten pytlíkový vypije i neslazený jindy jí to nejede..tak ho kapku přisladím.Ono jim to opravdu neuškodí..přesně jak píšeš ;-)

Ahojík, co mají společné zoubky s čajem? Ža by mi něco uniklo? Já dávám ovocný od Lerosu a přiznám se, že trošku sladím, ale opravdu jen malinko. Jsme nějak zmlsaný :///:

In reply to by Ja.Zandysek

no jo vlastně, já to hned nepochopila :s: tak já se taky snažím cukru vyhejbat, ale malej mi bohužel neslazenej nechce. Myslím si, že určitá prevence není na škodu, ale pokud jsou v rodině zuby špatný, tak to člověk stejně neovlivní. Kamarádka hulí jak fabrika, bez kafe by nepřežila, sladký si taky neodpustí a zoubky jak perličky a téměř bez kazu. To je jako s kojením

Dávám jen dětský pytlíkový, nesladím....střídám s vodičkou, pije oboje...sice jen tak 100-150 ml denně, jinak kojím. Je nám skoro 10 měsíců

In reply to by Ja.Zandysek

Teda, teď koukám, že jsem napsala nevypije s měkkým i po "v", to se ale sakra stydím, já, taková češtinářka.. :///: Jinak není to tím, že se do tý flašky dostanou "potápky", tedy jídlo, jak dítko pije? My máme hrníček s brčkem, do toho se nám nedostane nic, ale do těch hrníčků se to dostane...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

AE je pěkně hnusný onemocnění.....snad my máme jakž takž vyhráno, i když teď začíná zima a to se horší. Uvidíme...ale snad jsme si svoje už vyžrali. S plnou parádou. Tak ať je prcík brzy ok!!!!!

Já mám jahodové od Megafytu a Apotheke (Apotheke i jablečný), ovocný od Lerosu, Blažené bříško a Siláček od ČAJánku, všechno to jsou dětské čaje, ale dávám i normální ovocný. Zezačátku mi malej nepil skoro vůbec a sáčkové čaje vůbec, teď už mu dělám většinou jen ty sáčkové a pije všechny, je mu 11 měsíců. :)

já dávám od Lerosu pytlíkový - klidné sny a koupila jsem i ovocný od 9+, tak ho chci co nejdřív vyzkoušet. jako první pil kojo vodu, a pak jsem ho naučila na čaj, když je už zima, můžu mu to ohřát a má to venku teplý :-). granulovaný taky nedávám. papa

granulovaný moc nedávám. mám od hippu bez cukru, jen s hroznovým a i tak ho dávám sporadicky a hodně ředěný. jinak jsem si koupila Lerosu bylinkový a ovocný (ten se může od 8.měsíce). ostatní čaje, kde není uvedeno, že jsou dětské, nedávám :) ale dávám i převařenou vodu, snažím se to všechno střídat. popravdě jsem zvědavá, jestli ti brouček bude pít nesladký čaj, jakmile si jednou zvyknou na sladké, už se jim nesladký čajík bumbat moc nechce..tak vám držím palce :)

In reply to by Veru5

párkrát sem mu dala patlíkový,nesladký a pil to.Ale je fakt,že toho granulovanýho vypije víc.On teda toho zas tak moc nevpije. :$}: Jenže problém je v tom,že když uvařím pytlíkovej,tak mě do večera nevydrží.Strašně rychle se kazí....Honzík vypije tak 150ml denně.Takže dělám čaj po troškách.Z patlíku to nejde.A ty čaje jsou celkem drahý.

In reply to by Ja.Zandysek

u nás je to většinou tak, že ráno udělám do celé lahvičky čajík a ten máme po obídku vypitý. pak dávám vodu nebo do vody trošinku granulek. ale určitě se mi nikdy nezkazil...možná je to druhem čaje, používám Leros, řekla bych, že je i kvalitní.. :) Tadýnek vypije tak 400-500ml čaje nebo vody/den, bylo nám ted 10 měsíců. a granulovaného vypil dříve také daleko víc, tak jsem mu to trošku zkrouhla. ted už si zvykl na nesladké a pije to také normálně. přijde mi zbytečné jim dávat rafinovaný cukr už takhle brzo :)

In reply to by Ja.Zandysek

s tím souhlasím, taky dělám malýmu čajík po troškách celý den, máme granulovaný malinový Sunárek a šmakuje mu. Trvalo hooodně dlouho než jsem ho naučila pít cokoliv kromě mlíka, tak jsem ráda že tohle pije. Pytlíkový mám taky dala mi ho nedávno kámoška co její prcek pije jen vodu a nic jiného nechce, tak ho zkusím ale ještě jsem ho nenačala. Snad s tím nebude problém. Popravdě, malýho jsem naučila pít tak, že jsem mu nejdřív pár dní do čaje přidávala trošičku cukru, až se to naučil tak jsem cukr přestala dávat a pije dobře dál. Uf uf protože jinak to byl fakt boj :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky