Operace žlučníku-co jíst?

28.10.2009

ahojte holky, minulý týden ve čtvrtek mi byl vyoperován žlučník (měla jsem tam 12mm kamínek) tak mě laparoskopicky celý žlučník vyndali, v pátek mám jít vyndávat stehy... a sestřička v nemocnici říkala že dietu držet nemusím a dr. obvodní mi zase řekla že dietu držet mám. Nevíte někdo jak dlouho mám tu dietu držet a co můžu a nemůžu jíst, dr. mi k tomu nic pořádně neřekla tak vůbec nevím, jen řekla že pečivo den staré, i koláčky a že nesmím čokoládu a kávu(kterou stejně nepiju). Jestli máte někoho v rodině kdo si touhle operací prošel? Díky moc. míša(21let)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj já byla na žlučníku před 14 dny a dostala jsem papír s dietou, můžu ti ho poslat na mail. Tu dietu mám držet dva měsíce.

Ahojky. Mamče vyndávali žlučník vloni. Měla tam dvoucentimetrový kamen a sekl se jí v žlučovodu, tak šel ven celý žlučník. A dr. jí řekli, že má jíst všechno a vyzkoušet co jí bude vadit. Ale musela ho začít zatěžovat postupně. Takže ze začátku spíš lehčí míň mastný a nekořeněný jídla a pak postupně zkoušela co půjde. Dneska už jí úplně všechno a prakticky nic moc jí nedělá problém. Jen možná kysaný zelí, ale to nesedí spoustě lidí i se žlučníkem. :s: Přeju brzké uzdravení. :a:

In reply to by jira

moc za radu, já právě zatím nic tučného nejedla, jak píšu níž tak jsem na kuřecích prsních šunkách, nízkotučných sýrech, ovci, zelenině, piju řeďené ovocné džusy... takže tak za půl roku se možná dostane na pár kousků Bohemia chips... :-) To mě těší...

In reply to by johny.bello

jsem za skoro 3 dny kdy jsem nemohla jíst(den před operací, den operace nemohla jíst vůbec, jen pít čaj a den po operaci jen piškoty s čajem) zbubla ze 60 na 57kilo... a teď kdy jsem od soboty doma mám 58,5... :-) Tak doufám že se dostanu max. na 60 a víc ne...

takže hlavně ne mastné, těžké živočišné tuky a slané taky moc ne. Alkohol samozřejmě je taky tabu.
Když budeš pár dní na dušené zelenině, tak si určitě neublížíš.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka