Můj porod v Děčínské nemocnici.

28.10.2009

Tak se vám děvčátka pokusím popsat svůj porod jak jsem slíbila-první dny mě ale trošku splívají,proto že naše Terezka přišla na svět císařským řezem kvůli KP.20.10. jsem měla nástup do nemocnice-moc jsem toho nenaspala-byla jsem hodně nervozní přece jen to bylo poprvé.Ráno 21.10. mě vzbudila sestřička v 6:00,dostala jsem klystýr a odvedli mě na porodní-zde mi zavedli cévku udělali UZ a CTG a pak už se jen čekalo na 8:00 kdy se začína operovat.Manžel dorazil krátce před osmou a čekal se mnou na dr. Závěrku.Na poslední chvilku nám,ale pana doktora odvolali a tak se čekání a nervozita o pár minut protáhli než dorazil dr.Klaban.Pak už nás s manželem rozdělili-jeho odvedli převléct a mě si převzal zřízenec,kterému jsem začala říkat krakonoš(snad jen kvůli jeho víšce a hlasu).Dovedl mě na sál kde na mě čekal opravdu DAV lidiček.Položili mě na neuvěřitelně úzký stůl a hned se mi věnovali dvě anestezioložky,které mi vysvětlovali co vše se bude dít-jedna mi přidržovala kyslík nad obličejem,druhá napíchla žílu.Dostala jsem naprosto nekontrolovatelný třas a tak jsem se snažila vtipkovat,abych se přestala bát.Pořád mě někdo hladil po tváři a uklidnoval at se ničeho nebojím,že vše bude OK.Pak dorazil dr.Klaban a dr.Gindl.Celé bříško mi potřeli dezinfekcí,pak mě celou zabalili do obřího "prostěradla" s dírou pro bříško a celý sál mi popřál dobrou noc.Bylo opravdu úžesné,že si manžel mohl hned jak Terezku vyndali celé její ošetření nafotit a malou pak i pochovat!Když jsem znova otevřela oči pocítila jsem NESMIRNOU bolest,ale pořád jsem si opakoval "žena vydrží vic než člověk" a tak jsem ani nepípla.Můj krakonoš mi pomohl do postele a řekl at se pokusím kolena složit co nejblíž na prsa a pak mi sestřička píchla injekci proti bolestem a já hned usnula.Úplně jsem se probrala v 9:30 a hned se ptala na Terezku.Přinesli mi ukázat uzlíček 46cm a 3000g a já se štěstím rozbrečela a úplně zapoměla na bolest.Přes kapačky a hadičky jsem jí nemohla ani pohladit a tak mi jí sestřička přiložila co nejblíž k obličeji a já jí celou zlíbala a znova usnula.Celý den se u mě střídali sestřičky,přišel i dr.Klaban a dr.Závěrka zeptat se jak se daří a následoval kolotoč kapaček a injekcí.Všichni byli úžasní!Večer kolem 20:00 jsem s pomocí sestřičky vzatala aby mě mohla umýt a převléct.Hned ráno po další kontrole dr.Klabana mě můj krakonoš odvezl na rentgen doktorovi se něco nezdálo,ale vše bylo nakonec OK.Následoval i UZ,také vše OK.Hned po té jsem se sestřičkou došla do sprchy kde mi pohohla se vysprchovat,vyndala cévku a šla jsem na normální pokoj.Celý týden se o mě všichni naprosto skvěle starali s neuvěřitelnou trpělivostí a ochotou vše vysvětlovali.Opravdu nemohu Děčínské nemocnici vytknout vůbec NIC!Snad jen jídlo,ale měla jsem dietu tak co by jste čekali za zázraky.Pravda také je,že jsem byli tři maminky na pokoji což nebylo nic moc ale co se dá dělat.Péče sestřiček a lékařu byla ale perfektní a tak pokud budu ještě někdy rodit,tak to bude rozhodně v Děčínské nemocnici!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Všem Vám moc děkuju!Pořád se na malou musim dívat-jsem z ní úplně hotová-myslím,že nějak takhle musí vypadat andělé..

Lucinko moc Ti blahopřeji k Terezce.
Kokám že sis vybrala celkovou narkózu, proto jsi měla po probuzení takové bolesti asi. Já měla císaře ve spinálu a bolesti jsem neměla, nebo spíše měla ale měla jsem je utlumené injekcemi.
Jsem ráda, že ti nakonec umožnily ten císařský řez, neboť si opravdu nedovedu představit jak bys jako prvorodička rodila v poloze miminka KP.

Tak ještě jednou moc gratuluji a ať se Terezce daří a přeji hodně zdravíčka.

takže nakonec jsi rodila přece jenom tím císařem, myslím že to tak je nejlepší. Blahopřeji k Terezce a přeji vám oběma hodně štěstíčka, zdravíčka, lásky... a taky hodně mlíčka pro malou princeznu... :-)

Moc moc gratuluju!Zvládla jsi to na jedničku!Přeju ať se co nejdříve cítíš úplně fit! Hodně zdravíčka Tobě i Terezce,ať Vám to spolu klape!Ale to určitě bude.Ještě jednou blahopřeju!Mějte se moc krásně rodinko!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka