Spaní prosinčátek přes den?

25.10.2009

Ahojky, dovoluji si tady otevřít také jednu anketku: docela dost by mne zajímalo, jak jsou na tom vaše prosincová dítka se spaním a hlavně s usínáním přes den? Už se tady poslední dobou několikrát nakouslo hlavně večerní usínání, metoda kontrolovaného pláče, vstávání v postýlce apod....Jak to máte a řešíte během dne? My s večerním usínám až tak velké problémy nemáme, ale přes den, hlavně od té doby, co se Kubík naučil stoupat si, tak je téměř nemožné, aby přes den usnul v postýlce, i když opravdu chce spát. Takže většinou usne během 5ti minut v kočáře 2x denně dopoledne a odpoledne a obvykle spí pokaždé 1-1,5hodinky, dohromady tedy cca 2-3hodky. Někdo tu psal, že to řeší spaním v pytli, pomáhá to i přes den? Či jiné nápady? Díky za odpovědi! :)

Čauky, tak mi jsme měli do 8 měsíců vzorné dítě, spalo dopoledne 2 hodky, odpoledne 2 hodky, ale jen v kočárku venku a večer v 19:00 jsem věděla, že bude spát a vzbudila se 2x za noc na kojení. Po 8 měsíci u nás nastal obrat o 180°, Alička jde spát až se jí chce, nenutím ji násilím, takže v rozmezí od 20-22 hod., ráno vstává mezi 8-9hod., takže dopol. nespí a usne kolem 12-13hod na půl hodky a někdy se zadaří 1,5hod. a jinak už nespí. I když v poledne spí jen půl hodinky, tak mi večer stejně dřív neusne a je pořád strašně živá a aktivní. Ted nám rostou konečně první zuby skoro v 11 měsících, tak je to taky pěkný mazec :00: :a: :a: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

P.S. dnes jsem zkusila dát ten pytel přes den, trochu to pomohlo, ale zase ho to budilo, když se chtěl otočit, jak na to asi není zvyklý. Máme ho půjčený na vyzkoušení :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já bych taky ráda na pilu netlačila, ale Kubík doma neumí přes den usnout. Je moc moc unavený, jasně dává najevo, že se mu chce spát, ale prostš nezabee, venku v kočáře je do 5ti min tuhej. Ale aspoň tak:-) zajímavé, že večer je to jiné.

In reply to by Cmelda

Alička mi taky doma nechtěla spát, ale naučila jsem ji tak, že jsem si sní lehla do naší postele, ze začátku jí to trvalo i 45minut lozila, šmejdila, než pochopila, že musí spát, až usnula, tak jsem odešla si něco dělat. Ted už je to celkem v pohodě, jen někdy spí půl hodky a někdy hodku a půl. Ted před zimou jsem ji to učila, ať nemusím v chumelenici někde běhat po městě:-)))

Koukám, že jsme jediný, co dopoledne nespí.
Na 90% to u nás probíhá takhle:
Vstává kolem půl 7 nebo 7 a chodí si lehnout mezi 11.30-12, spí povětšinou půl hodinky hodinku, pak šlus...pokud nejdem ven, už nespí. V kočárku max 30 minut. Večer chodí v půl 8, max v 8 a vstáváme několikrát na kojení(spával mi celou noc, teď asi zuby či co)
KDE JE TA MOJE ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA???

In reply to by salominka

s tou nocí je to podobné, také jsme dříve spinkali dobře, ale už to pár měsíců neplatí ;) Přes den naštěstí spíme více (cca 2hod za den), jen s ním musím vyjet ven :) To musíš být docela dost unavená, ne? Co jsem tak četla, tak taky nemáš zrovna klidné dítě ale spíše divočáka ;)

Já myslím, že když Ti tak krásně spí v kočáře, tak není co řešit,ne?
My to máme podobné. Do kočáru chodí spát kol 10 a spí tak do 12-ti a pak chodí ještě odpoledne kol 16. h. ale to jen tak na půl hoďky. Asi postupně to odpolední spaní zruším. Protože v kočáru neprotestuje, postýlku jsem přes den ani nezkoušela. Však na ni taky dojde...:-)
Večer mě usíná většinou bez problémů ve 20-20.30h. Někdy usne okamžitě, někdy si povídá a velice zřídka musím jít domluvit dudlíkem :///:

In reply to by Matelka

No neřešila bych to, kdybych občas nepotřebovala z různých důvodů zůstat doma. Tak to výjimečně, když potřebuji, řeším tak, že vyjedeme, usne, vrátíme se, přenesu ho do postýlky a nějakou dobu pokračuje :) Ale jsem ráda, že to funguje aspoň tak. Postýlku jsme zkoušeli, ale zatím neee :n: Ale dnes jsem poprvé vyzkoušela pytel, pomohlo to, na chvíli ;)

Martinka vstává většinou kolem půl sedmé a spinkat jí dávám dopoledne kolem destáté a většinou spinká do dvanácti. Když spinká dýl tak ji probouzím. Odpoledne jde spinkat do postýlky nebo kočárku v půl třetí a nechám jí spát max. do čtvrt na pět. Poslední dobou ji musím probouzet jinak by spala snad do pěti. Koupeme v půl sedmé a usíná do půl osmé, tedy většinou. Ale například včera řádila do desíti večer ale to bývá opravdu vyjímka, aspoň tedy doufám. No a v noci se vzbudí tak dvakrát až třikrát na kojení.

tak my spinkame pres den an zemi na dece aby si amminka taky mohla lehnout a z postele velke by mi urcite spadl :-)
Ale jinak rezim: mezi 8:30 -9 spime 30 minut zalezi kdy rano vstavame.. kdyz v 6 spime v 9 kdyz v 5 spime uz kolem 8
Pak spi okolo 13 hod 30 minut a pokud ne tak okolo 15 1,5 hod a pak az ve 21 hod spaek an noc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to my potřebujeme také hodně spát, po Vojtovi bývá unavený a přetažený, ale prostě ve dne doma zatím neumí usnout. Snad se to jednou naučíme :) Taky teď pytel zkouším, máme ho půjčený, z obou důvodů - také to odkopávání plus stoupání. Ale zkouší to i v něm :D

Ahojky ...
my přes den spíme: dopolko v kočárku nebo v postýlce cca. 1 hodinku a odpo 1,5 -2 hodinky v postýlce, ale usne mi u prsu :C]]: .
Víc nespíme.
Večer usíná kolem 8 a budí se kolem půlnoci až 1, a pak se ještě vzbudí kolem 4-5 a vstáváme mezi 6-7 hodinou. Někdy to prodloužíme do půl 8.

:8_/:

tak Lukášek spinká dopoledne tak dvě hodinky a usíná sám v postýlce,teda ale po nějaké době,protože než se od něj otočím tak už stojí,ale potom zjistí že já neustoupím tak radši spinká,a odpoledne spí tak tu hodinku,a potom i když se mu chce k večeru tak ho spát nedám ať spinká potom v noci,a to dostane mlíčko na dobrou noc a spí až do sedmi rána.Petra a Lukášek

Ahojky my spíme dopoledne 1 až 2 bud v postýlce,nebo venku a pak odpol. taky tu hodku až dve v postýlce.Večer usíná kolem sedmý.Když nemůže zabrat tak ho dám do houpačky a do pěti minut je tuhej. :'zz): :C]]:

Ahoj náš Zděnda v kočárku spí dobře, doma někdy spí 3 krát někdy už jen 2 krát někdy i 4 krát :s: záleží na tom jak je unavený a večer usíná docela dobře.
Jen včera měl nějakou vyjímku http://www.mojetehotenstvi.cz/ja-spat-dneska-asi-nebudu
No a když ho dám do postýlky tak to dopadne takhle http://www.mojetehotenstvi.cz/na-chvilku-jsem-potrebovala-dat-malyho-do…
Takže spí snámi na postely ale jsem nerada :( vůbec se nevyspím, a hlvně leze po nás celou noc.Někdy se my povede přenést ho do postýlky.

Ahojky, naše Amálka spí přes den 2x. Dopoledne tak dvě hodiny, někdy i dýl a odpoledne tak půl hodiny až hodinu. Spí v kočáře, většinou usne hned, jak jí položím, nanejvýš ujedeme pár metrů. Pak jí zaparkuju pod okno a spinká. V postýlce by taky spala, ale spí tak kratší dobu.

In reply to by Cmelda

Ahojky, ano máme zahradu a nad kočárek přes den prostě není. Ještěže máme prcka /72 cm/ a ještě pořád spinká v hlubokým, takže je jí tam dobře.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka