!!! HEMEROIDY!!!

25.10.2009

zDRAVÍM :a: Tak si nějak nevím rady :#o:
nejspíš se mi udělali hemeroidy :jawdrop: :w: Trápí mě zácpa...a to se snážím jíst co nejvíc vlákniny, hodně piju, snažím se co nejvíc hejbat...ale prostě mi to na WC nejde , pálí to...:r: Do toho mě každej věčer pálí žáha :jawdrop:
Z těch hemeroidů mám docela strach, protože moje mamča na ně v minulosti hodně trpěla, a když rodila nejmladší ségru, tak prej měli co dělat, aby jí zpátky ten konečník zastrčily :jawdrop: Dokonce s tím byla i na operaci :w:

Máte s tím nějaké zkušenosti popřípadě rady, čí tipy??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já se přídám taky s radami. Na to lepší kakání, zkus popíjet Caro :) to popíjím místo kávičky, furt kojím, a z kakáním, žádný problém a když, tak si vzpoměnu, že jsem si nedala Caro.
Jinak, mě vždy nejvíc asi pomohl gel z dubové kůry, po kakání osprchovat a dát gel. Od bylinkáře vím, že je na to dobrý řebříček, asi čaj, či kapky z této bylinky, jen to nesmí těhotné, a asi ani kojící, tak alternativa.. řebříčkový gel (na akné) a ten mi na začátku těhu pomohl.. potoky krve v toaleně zmizely a byl po zbytek těhu klid. Jen chvilku po porodu se objevily zase. :)
Držím palce. A jinak, bývalý byl na operaci.. a i na té nové ambulantní metodě a fakt rozdíl.. operace děs.. ale co si pamatuju, tak to ambulantní provedení, fakt pohoda :)
----------------------------------------------------
Karolínka (8.7.2009)

In reply to by DANIELKA

No, to si už mod nevzpomínám, ale sama se chystám na to, aby mi to pro jistotu zase zkontrolovali, a chtěla jsem sondovat od bývalého přítele. Ale co si matně pamatuju, tak to není operace, kdy by vytáhli tlusté střevo ven a cosi, prostě se v tom tam nenimrají, a mylsím, že mu je jen podvázali, jak píšeš a úleva se dostavila, měl klid. A přesně jak píšeš, když se něco podváže, tak se nechá odumřít.

In reply to by DANIELKA

No, nic příjemného to asi není, ale jak mě začne zlobit ten můj, tak do toho jdu taky, nebudu se trápit. Ač po dalším porodu mohou zase dělat neplechu, .. ale proč trpět.

Ahojky, tak me hemeroidy taky dost trapi. Zkousela jsem faktu, ktera mi pomahala pred tehotenstvim,ale protoze kojim, tak to malymu nedelalo dobre, zvracel mi potom:(( Mast ,kterou muzes pri kojeni i v tehu je preparation H , jsou i cipkY. Ted uz beru i detralex, tak snad se to spravi:))) Jinak proti zacpe me hodne pomaha psyllium,je to prirodni vlaknina:)) A omyvat zadek po kazdym WC:)) Hodne sil, je to desny:(

Ahojky, kup si v lékárně čípky na tu zácpu můžeš i v těhu taky jsem měla strašnou zácpu seděla jsem i hodinu na záchodě a nešlo to ani zpět ani ven no brečela jsem bolestí. Já brala detralex ten je na předpis a tu mast. Po porodu to bylo teda horší, hemeroid asi jak palec (ale prej má někdo i jako pěst) strašně jsem se bála na záchod, ale daly mě čípek a nějaký prášek a šlo to, postupně se to nějak tak stáhlo. Důležitý je po každý velký opláchnout zadek to hodně pomáhá! V těhu mě pomohlo magnezko, koupila jsem si i vlákninu (z toho mě bylo na b.... nemohla jsem to polknout :), hodně pít.Taky přemýšlím o operaci...... Tak hodně štěstí Andrea + Tomášek

Já měla hemeroidy po obou porodech, pomohli mi faktu čípky, za dva týdny bylo po problému. Nevím, jestli je můžeš používat i v těhotenství, ale v každé lékárně - možná i nějaké online na netu - by ti to mohli říct. Katka

jojo hemeroidy jsem si vyfasovala, i když jsem byla nakonec císařem z toho tlačení jsem je stejně dostala, je to hnus....já poznala že je mám, když jsem se nemohla vykadit, kadit jsem chtěla ale hov... bylo nějak šprajclé, hrozně to bolelo, pak jsem ho vytlačila a něco luplo, koukla jsem do wc a zjistila, že je plné krve, tak mě napadlo co to asik je, a šáhla jsem si , nahmatala jsem nějakou bulku u konečníku...Dr. mi řekla, že se to vstřebá ale nikdy nezmizý, ale pokud by mi to zase vystouplo, že seto dá ambulantně odstranit...asik půjdu od té doby mě to zase jednou chytlo...a to jsem 5 měs. po porodu. Jinak mi doporučila mast jm, rektum,nebo tak nějak....a dubovou kůru obklady.... a když budu tlačit na velké tak si ho prstem trochu zatlačit..nechutné ale funguje to, to asik proto, že když se nafoukne, tak zacpe daný otvor...ale debata hned po ránu

In reply to by DANIELKA

Njn, když já už už sem asi 3 dny nafouklá jak pátrací balon...do toho poslíčci :00: kolirát i několikrát denně, že pak nemůžu ani normálně chodit. přemejšlela sem o projímadlu, ale bojím se, abych si když tak ty hemeroidy nezhoršila :#o:

In reply to by DANIELKA

JJ, ve středu záčínáme 34 TT :||): Určitě se vydám do lékárny a poptám se...v pátek i DR. :*8*: Kždopádně bych nechtěla dopadnout jak mamča :n: Je 15 let po poslením porodu a stejně se furt bojí jít na WC :jawdrop:

Jinak já beru tzv. Maternu...to sou vitamíny(zhruba všechny v jednom) přímo pro těhotný...tak nevim...železo tam je...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky