Čičina

23.10.2009

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte doma někdo kočku a čekáte nebo plánujete mimi. My jsem si pořídili nového člena rodiny, je to 8-mi týdenní koťátko a je nádhernej. No a makáme taky na miminku, a slyšela jsem něco o té toxoplazmoze. Víte něco blíž? Myslím, že pokud je odčervenej a naočkovanej a je jenom v bytě, že by to mělo být v poho,ne? Děkuji za příspěvky.

Tak super holky! Moc děkuju za vaše příspěvky a já frčím zkontrolovat to naše miminko. Pa pa

Ahojky, orpavdu se není čeho bát, my máme 2letýho kocoourka, papírovou britku dlouhosrstou a preventivně jsem zašli ke střihačce a ta nám ho bere strojkem na 3mm :-) sice je chovný, ale my ho chtěli jako mazlíka, takže už je dávno vykastrovaný (ten puch byl nesnesitelný) a že je na krátko a má být dlouhosrtý je nám taky šumák. Kočkolit vyměňuje manžel, já se s Barnabáškem jenom mazlím (když chce) a hraju si. Dopoledne mi skočí do klína a zahřívá mi bříšánku a malému Míšovi vrní, myslím se, že je to i dobrý vliv na mimčo. Jediný problém jsou chloupky, které jsou stejně, jemné bílé chmýříčko, které Ti poletuje a které máš na sobě, v posteli apod. Budeme muset být opatrní, aby to malý nevdechnul...toho jediného se bojím. Kocour navíc s náma spí v posteli v nohách (nemáme v bytě nikde dveře), což až bude mimčo tak už být nesmí. Pořídíme dveře a musí si holt něco odvyknout. K mimču ho jen tak nepustím,ale to neznamená, že se mu nebudu věnovat, když bude prcek spinkat. Střihačka nám doporučila pořídit si chu-chu panenku, ať si začne kocour zvykat už teď na pláč a na to, že k miminku nesmí. Tak uvidíme, snad to zvládneme :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Neboj, žárlit nebude, jen se nesmí úplně odstrčit na vedlejší kolej, stačí se jí denně chvilku věnovat, náš kocour to zvládl bravurně. Ale kočičí kamarád je taky dobrá věc, číča se pak nenudí , tak hodně štěestí hoky :8_/:

Já jsem v šestém měsíci a před týdnem jsme si přivezli 8 týdeního kocourka Mikiho.Je odčervený,očkovaný,chovaný v bytě. Jsem doma stále sama tak mi dělá společnost. Je řádně prohlédnutý od veterináře,prý naprosto zdravý.Je pravda,že kočičku z venku bych si domů nevzala právě kvuli miminku,ale Miki je zdravý tak obavy nemám.Teď sedí u počítače se mnou a hlídá.Užiješ si spoustu legrace kočky jsou bezva.
:s: Monina

Ahoj, já mám chovnou stanici britek. Dospělých koček mám celkem 5. Nechodí ven, jsou pravidelně očkované, odčervené. Kočky chovám už dlouho. Když jsem otěhotněla a řekla to doktorce, hned mně dělala testy na toxoplazmózu. Výsledek negativní. Záchůdky jim celé těh. čistím sama (termín mám v neděli) a samo dodržuju hygienu. Aby ses nakazila toxoplazmózou, musela bys pozřít kočičí trus, který je starší 24 hod. To se většinou stane malým dětem, které si hrají venku na písku (kam chodí kočky) a písek si strkají do pusy. Takže buď v klidu. Kočičky jsou super společníci.

kočičku mít můžeš, klidně se s ní i můžeš mazlit, pohlazením se nenakazíš, jen bys v těhotenství neměla uklízet kočičí výkaly (říkala moje dr.)

ahojky, máme dvě britky a ještě když se narodila malá(3m), měli jsme zrovna koťata :00: , máme sice větší domek, ale jsou jen uvnitř, takže záhul, ale v poho, žádné problémy, vše ok. Neboj :one: Před malou mohly všude, ted mají výrazná omezení, ale nestěžují si :s: . A dodržovat maximální hygienu je samozřejmostí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka