Bolení a brnění rukou :-(

21.10.2009

Holky,poraďte.Už 14 dní mě otékají ruce.Bolí a brní. :( Včera mi doktor řekl,že to může být nedostatkem kalcia.Takže už beru 3 denně.Před týdnem mi nasadil 2 denně. Vůbec to nepomáhá.Naopak bych řekla,že je to horší.Dneska jsem měla v mekáči hranolky a jedla je rukou a musela jsem je střídat,jak brněly.Strašně to bolí.Nevíte co stím?Doktor mi i včera řekl,že to může být,jak mimi tlačí na všechny ty nervy,tak to jde do těch rukou.Měla jste to některá???Myslíte,že to odezní hned po porodu??? Jsem už zoufalá.V noci se budim bolestí a dost mě to omezuje.Bojim se,že pak to miminko neudržim v ruce. :r:

Ahoj, mě tohle začalo taky trápit na začátku 36 tt. Takže už přes měsíc s rukama trpím jako pes. Byla jsem u obvodního DR a ten mluvil s nějakým neurologem a je to prý syndrom karpálního tunelu. Já to mám na obou rukou. Více na pravé. V noci jsem ani bolestma nespala. Prý se s tím v těhu nedá nic dělat a vzniká to v důsledku otoků a následného tlačení na nervy. DR mi doporučil obstřik na ortopedii - na který jsem nešla a pak ortézy. Koupila jsem si je sama a docela se mi ulevilo od bolesti. Beru si je na noc, abych se vyspala. Sice ruce brní pořád, ale v noci nebolí a dá se spát. Prostředníčky jsou nejhorší. Taky je mám kolikrát úplně bez citu.
Zítra nám nástup na vyvolání porodu, tak doufám, že s porodem mi skončí i tohle utrpení s rukama.
Držím palce, aby to co nejdříve odeznělo.

In reply to by Dídinka

Tak to ti držim palečky,ať vše zítra dobře dopadne. :) A děkuju. :+^*: Mě doktor řekl,že neni možný,abych měla syndrom karpálního tunelu.Leda,že bych byla dřevorubec,nebo tak něco.No snad to odezní,protože to fakt obtěžuje.
Tak zítra přeji hodně štěstí. :\x: :k:

In reply to by HankaS

Děkuji. Já zase hodně dělám na počítači, tak mi řekl, že je to částečně i z toho. Ale že v těhotenství na tohle trpí spousta maminek.
Kdyby tě to hodně zlobilo zkus ty ortézy. Sice jedna stojí okolo 350 - ale ty peníze stojí za to. Když si je na spaní nevezmu, tak je to hrozná noc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mě i na pravé ruce nejvíc bolí prostředníček.Jako by nebyl můj.V noci se občas vzbudim a mám tu ruku,jako když si jí přeležim a ten prostředníček mám pocit,že mám tak jednou takouvej.Ptala jsem se doktora,jestli nemůžu mít i ty karpální tunely a on řekl,že to určitě ne. Jsem z toho už nešťastná.Už ať porodim a přestane to bolet. Děkuju. :+^*:

Ahojky,měla jsem úplně to samý.Doktor mi předepsal nějaký prášky(už nevím jak se jmenovaly)ale taky mi nepomohly :n: V noci se jsem se budila bolestí a zkoušela to mazat koňskou mastí,ale taky bez úspěchuPo porodu to hned zmizelo,tak se nemusíš bát,že by sis mimi nemohla chovat :a:

In reply to by HankaS

Ono když to gynekolog ví,tak ti asi k tomu bude sledovat i krevní tlak,ale ten se nakonec měří každou poradnu.A k tomu se právě sleduje i moč.Všechno se vším souvisí.... Ale neboj se. Určitě už to máš za pár... Porodíš a bude konec otokům.... Moje kamarádka byla v těhotenství,hlavně na konci, oteklá celá. A to před těhotenstvím byla jako proutek. No a teď je to zase v pohodě.... :a: Držim palce!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky