tak jsme stále KP

13.10.2009

Ahoj holky! Včera jsem byla na kontrole,jsem 36+5 a doktor mi řekl že je malá stále koncem pánevním a prý se už nejspíš neotočí. Jsou prý i vyjímky ale nejspíše zůstane už tak jak je. Já tak doufala že je natočená správně,ale holt to co jsem považovala za hlavu byl zadeček. Jím jak blbec lněný semínko a piju maliník a půjdu teda asi na císaře. Ikdyž mě stejně doktor trošku "strašil" tím že bude záležet na porodníkovi,že mě můžou nechat rodit i normálně. To se tu už taky řešilo mockrát,samozřejmě bych v tom případě měla raději císaře. V pátek se mám objednat na monitor do nemocnice tak to tam vyzjistim. Všude píšou že miminka jsou otočená koncem pánevním ve 4% ale co tu tak čtu tak mi to přijde o hodně častější. Našla jsem i cviky na netu na otočení, kočičí hřbet, dělat zadkem osmičku atak. ale nevím jestli to mám vůbec zkoušet, prý samotný miminko nejlíp ví proč se tak otočilo a má pro to určitě svůj důvod.Krátkou pupeční šňůru,nebo nějakou překážku atak. to jsem tak četla různě v článkách.Tak nevím jestli to mám nechat jen a jen na malý jak se bude chtít otočit nebo zkoušet cvičit a třeba i svítit baterkou jak někde uvádějí. Co myslíte? Ikdyž mi dyštak nenapíšete svůj názor jsem ráda že jsem se tu mohla vypovídat. Mějte se moc krásně!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

...už jsem se tu setkala i s tím,že se miminko otočilo těsně před porodem,tak nevím,ale musím se přiznat,že jsi mne dosti rozesmála..Já jsem 37+4 KP.Asi tak týden nedělám nic jiného než hledám, jak je to s tím císařem a při představě,že do sebe tlačíš to báááječné semínko a piješ maliníkový čaj o masáži hráze ani nemluvím,tak je to fakt sranda,že tě ve finále říznou a to vše jsme dělali zbytečně :-)Kdepak budeš rodit??

In reply to by zrzi

Ahojky! Tak se opravdu stal zázrak.Teď v neděli (to jsem byla 37+3) se malá otočila.Ráno v PO mi doktor řekl že nechápe jak se jí to povedlo ale že je hlavičkou :-) jsem za to strašně ráda.Ale začínám mít strach jak ji budu rodit.Doktor ji totiž přeměřoval a dospěl k tomu že je opravdu veliká,má už prý 3500g tak doufám že budu rodit opravdu brzy abych to vůbec zvládla.Rodit budu v Pardubicích,dnes jsem tam byla na monitoru,vše je v pořádku.Jen lidi co šli na chodbě kolem říkali "jé Vy budete mít dvojčátka" tak jsem je vyvedla z omylu že né že čekáme jen jedno a to holčičku.Je to mazec,fakt mám velký břicho,začnu gruntovat a chodit na dlouhý procházky ať to třeba trošku uspíšim.
Vrátila jsem se taky ke všem těm věcem jako maliník a to semínko,když mi totiž doktor řekl že je KP tak jsem to vzdala takže teď už jsem si zase vše "naordinovala"
Tak nevěš ještě hlavu já jsem důkazem že i "zázraky" se dějí :-) třeba to budeš mít taky tak.Budu držet palečky!!!!!!!!!!! :a:

Vezmu si z každý odpovědi něco :-) Nebudu ji teda vážně otáčet "násilím" takže žádný cvičení atak. Zkusim si tak dvakrát lehnout trošku se zadkem nahoru a když se neotočí tak se holt neotočí. Jak tu psala Seema budu doufat,třeba se mi poštěstí to co jí a ještě se malá otočí. Hlavně ať už mám to naše zlatíčko v pořádku u sebe. Přežijte tohle hnusný počasí,snad nás nezkolí ještě navíc chřipajzny.pááá :a: a díky hned je mi líp když si o tom má člověk s kým popovídat

Taky jsme KP...ve čtvrtek jdeme na UZ a budou miminko měřit, rodit budu v Olomouci a vypadá to taky na císaře. Prvorodičky prý nenechávají rodit Kp a tak jsem snad i ráda, že ví co dělat a nenechají nás si to vytrpět a pak jít nakonec třeba i na císaře. jsem ve čtvrtek přesně 38+3 a miminko se otáčí podle mě jen do stran...nikdy ne hlavou dolů, prostě se jen pohupuje:-) asi to tak chce a já ho nebudu nutit otáčet..můj gynekolog mi doporučoval, ať si v nemocnici požádám o manuální otáčení plodu, ale slyšela jsem na to dost hrozný věci a tak jsme to s Dr. Kiliánem z Olomouce okamžitě zavrhli. Může prasknout voda, může se mu obtočit šňůra kolem krčku a pak by stejně nastal císař, tak proč to riskovat, že jo? navíc to prý bolí maminku jak čert...jak tlačí na břicho...to nechci! A jak se chceš nechat uspat? já pokud to půjde jen lokálně, abych mohla mimiska hned vidět, ale uvidíme, co mi řeknou ve ČT..snad bude vše ok a půjde si to prožít aspoň takto...držím pěsti!

In reply to by moonaa

Já doufám že v Pardubický porodnici to je taky tak že prvorodičky nenechávají rodit KP.Pokud mi teda doufám udělají císař tak se chci nechat uspat jen lokálně,chci vidět miminko hned jak ho vyndají.Přijde mi to určitě lepší než když bych byla v celkový narkóze,pak se probrala a oni by mi donesli malou s větou "tak tohle je vaše miminko" Chci ji vidět prostě hned a doufám že to umožní i manželovi aby tam byl se mnou a viděli jsme ji oba poprvé.Já jdu znovu k doktorovi v pondělí tak uvidíme jak to bude se mnou dál. Budu nám oběma držet palečky,ale nejdůležitější je aby naši drobečkové byli zdravý ať rodíme jakkoli,to je jasný.Tak se měj krásně!

In reply to by pufynka

ahoj, jsem tu nová, tak snad zvládnu poslat zprávu :-)
Hlásím se taky do klubu Poloha KP. Jsem nyní 37+2 a malej je někdy od 30tt pořád KP, maximálně cítím jak se tam hejbe do strany, ale zatím se neotočil.
Chtěla jsem rodit v Čáslavi, kam chodím i k Dr., ale ten mi tvrdí, že polohu KP můžu normálně odrodit, přitom já z toho mám strach a automaticky sem počítala s císařem.
No tak asi pojedem nakonec do HB, kde bych šla automaticky na císaře, zvláště když jsem prvorodička. Volala jsem si tam a v poho, císaře prý dělají spíš toho lokálního, je to i šetrnější k mimi. Jo a primář mi řikal, že mimi se ještě může otočit, že 96 dětí ze 100 se ještě otočí a může to být klidně až na poslední chvíli.
ahoj, Jana

In reply to by pufynka

Ahojky, já jdu na kontrolu zítra, už se nemůžu dočkat...jsem zvědavá kolik mimous měří, zhruba váží a tak..pak dám vědět! Zítra nebo v následujících dnech bych se měla s primářem domluvit na císaře a na umrtvení (jestli celé nebo jen od pasu dolů). už se nemůžu dočkat..dneska se mi zdály sice hrůzostrašný sny, ale to jsou jen sny..byly dost nereálný:-) znáš to..člověk si nafantazíruje blbosti a pak se zbytečně bojí! pořád si říkam: tu chvilku to vydržíš, nic neucítíš a za to dostaneš miminko...to je dobrej " obchod" ne?:-)
Nevím, zda v Olomouci kde budu rodit pouští tatku k cisari..mam tuseni, ze ne..to me trosku mrzi...a manzela taky...no, zitra se zeptam!

In reply to by moonaa

Budu na Tebe zítra moc myslet!!!pak dej určitě vědět.Já to taky nevim jestli k císaři k lokálnímu umrtvení pouští taťky taky se teprve budu ptát.Dobrou noc!!! :a:

In reply to by pufynka

Ahojky, tak jsem zpět z vysetreni...zitra jdu ke svemu obvodnimu doktorovi na preoperacni vysetreni, v pondeli za anesteziologem a v utery na kontrolu k primari...bud si me tam uz nechaj, nebo urci nejblizsi den k cisari. zacinam se bat:-) snad do te doby vydrzim a kdyz ne, tak mam prijet a udelaji mi cisare bez vysetreni..to bych aspon nebyla tak nervozni:-) takhle budu vedet presnej den a neusnu noc predtim:-) na to umrtveni se teda domlouvam v PO a zeptam se i na toho tatku. Jinak mimi merili 3kg plus minus 440 g placenta...tak babo rad:-) asi to neni az tak presny! na cisare jdu ale urcite..mimi se neotaci!

In reply to by moonaa

Teda to nabralo rychlej spád!tak to co nevidět budeš mít miminko u sebe.To věřim že se asi moc nevyspíš noc před tím,já bych z toho taky byla celá vyjukaná.Hlavně se neboj,vše bude v naprostým pořádku.Doktoři si vše pohlídají,hlavně že jdeš na toho císaře,snad to budu mít taky tak.Držim moc a moc palečky.Určitě mě postupně informuj.Kdyby sis chtěla popovídat tak mi můžeš písnout zprávičku ať to tu nemusim hledat.Užij si ještě bříška! Dobrou noc :a:

Ahojky, já sem žádné cviky necvičila a malý se otočil....až v 38.týdnu. Takže naději ještě máš :-)

ahoj, já bych asi žádné cviky nedělala. Jak píšeš je k tomu důvod. Už jsi 37tt a můžeš kdykoliv porodit. nech to na přírodě. Věřim tomu že ti doktoři udělají císařský řez.

To je mi líto. Taky jsme byli KP až dokonce. Ale doufala jsem do poslední chvilky. Nikdy neříkej nikdy...Držím pěstičky! A neboj, císař nebo normální porod - každý má něco. U porodu se zase může víc zvrtnout, než při plánovaným císaři. Nikde není psáno, že při normálním porodu nakonec neskončí taky císařem... :)
Cviky jsem zkoušela - nám nepomohly, ale někomu prý pomáhají. Doporučovali mi je i v nemocnici...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka