čevíci 09 ale i ostatní- je to normální???

20.10.2009

Ahojky maminy, asi jsem padlá na hlavu či co, ale musím se s vámi podělit o zážitek co se mi včera stal. Volá mi kamarádka, že před chvilkou mluvila tel. se svým kolegou z práce. Musím podotknout, že ten kolega má holčičku nar.22.6.09, takže ji nejsou ani 4 měs. A ptá se ho co dělá?? A on: " krmím" a ona: " A co máte dobrého" a víte co ji na to odpověděl?? " pribináčka" :jawdrop: :jawdrop: Prej, že ta malá už papá "normálně" polívčičky a taky pribináčky. :jawdrop: Holčička už má ve svých 4.měs 9kg :w: :jawdrop: :w: Holky nevím, nevím ,ale mě to příjde jako hazardování s jejím zdravím!! Jaký máte názor na to vy??

No Baru tak to je mazec! To jako chudák dítě. A že jim na to Dr. nic neřekne :jawdrop: Jako Ela nemá ani 6kg a je o 2 dny starší. Myslím, že prcek bude mít problém s obezitou.

No, ten je docela hustej. Určitě to pro malý miminka není nic dobrého. Malý byl nemocný, dr. řekla, že mám dávat ještě nějaký čajíky, když má teplotu (jinak taky kojíme a v době nemoci nám chybělo 10 dní do 4.měsíce) Malej čajíky nechtěl, vodička je blé, tak jsem mu chtěla v lékarně koupit nějakou tu šťávičku od 4. měsíce, když už mu pomalu byli. Ale lékarnice mi to rozmluvila, že mu to dávat nemám, že se tím hrozně zatěžuje žaludek, ledviny a celé tělo, že ještě na to jejich metabolismus není připravený. A i pak by to ředila vodou, aspoň do 6.měsíce. Takže fakt harazduje, že malý zapleská tělíčko a zadělá jí na problémy na celý život

tak ja mám 3 děti s odstupem 5 let.Nejstarší je 11 a jsem docela zmatená. Holka před těmi 11 lety ve 4 měsících měla podle dr. začít právě, ovoce zelenina, jogurky,přesnídávky,termix dávala jsem ochuceny tvaroh co se do dneška prodává.Na konci 4 měsíce mi jedla i vývarové polevky,brambory atd. V půl roce jedla snad už úplně vše. Druhá holka to same...sice tam byly menší změny odstup 5 let, jiná Mudr. No a co čtu dneska po dalších 5 letech tak chudák malý. Nevím rozhoduju se buď to pujdu stejnou cestou nebo s touhle divnou (zdravou) dobou. Mojim dětem z toho nic nebylo a jsou zdravi,žádné alergie ani nemocné nebývají. Málý má 2,5 měs. a už taky zkusil na špičku lžičky,mrkvičku,bramburky,přesnídávku. Dokonce mu teta smočila rtíky v pudinkovém krému. Já to nejspíš asi hrotit nebudu.Švagrová dodržovala co se dalo už od těhu až po výživu a má doma alergiky,astmatiky,věčně jsou ti kluci nemocní a po nemocnicích. Takže asi tak.

In reply to by Ivka

je to děs co?... teď jsem si dokonce vzpomněla že ta nejstarší pila od 3m na večer odvar z ovesných vloček s UM a pak od od 4-5m krupici z kravského mléka,což jak čtu se dneska vůbec nemá dávat do 1 roku. Tak babo raď že? A to podotýkám (pro ostatní) vše pod dohledem Mudr. jj jiná doba jíné mravy

In reply to by Tana55

no právě,dr.mi taky říkala, dávat od 3m jogurty, polívky atd... a musím říct, že ani jeden nemá žádnou alergii, ten ml. je jak z "dachau", starší dobře rostlý :00: (185cm, cca 75kg)...ale ted se fakt bojím jí cokoli dát dřív, než se dočtu. chjo ://:

In reply to by Ivka

Já to teda asi hrotit nebudu...pojedu podle dr. řeknu ji jaké mám dilema a nechám si poradit co s tím. Je to správná ženská a vypadá že není nějak zvlášť zastáncem sklenikových dětí. Ani na to že nekojím mi nic neřekla. Podotkla že ze mě ani předtím nebyla nějak zvlášť dobrá kojná tak že si tím nemám lámat hlavu. Že malý i po UM krásně prospívá tak proč se stresovat.

Ahoj,
jsme taky 22.6. a jsme plně kojení. Dneska jdeme na 4 měsíční prohlídku a chci se doktorky zeptat na příkrmy kvůli tomu, že pravděpodobně po skončení mateřské budu nastupovat na částečný úvazek do práce a tak budu muset Martínka trochu navykat na jiný režim. Naše paní doktorka je rozumná a říká, že dříve to bylo normální, že se děti už ve dvou, třech měsících krmily rozmixovanýma polívkama, mrkví apod. Všichni jsme to přežili a většina z nás žádné potravinové alergie nemá. Stejně tak Ti to řekne moje mamka. Takže ve čtyřech měsících rozmixovaná domácí polívka asi není nic divného, s tím pribináčkem bych to moc dobře neviděla.. Jinak já jsem byla kojená jen do 4 měsíců a to už se mi asi od dvou dávala mrkev apod. V roce jsem měla 9 kilo. Dneska nadváhu mám, ale dopracovala jsem se k ní až v dospělosti. A myslím, že pokud jsou ty děti tlustší, pak to mají hlavně z UM jako Sunar, Beba, atd.. spíš než z polívek.

In reply to by Betat

tak ani s tim moc nesouhlasím, moje holky byly obě na UM a tluste nejsou starší ba naopak. Říkam jí že by mohla dělat reklamu na hlad...hihi. Já si myslím že to je v dědičné či genové dispozici. Znám plno takových dětí co jsou na UM a tlusté nejsou. Vždy se spíš říkalo že z MM jsou děti tlustější než z UM. MM obsahuje více tuku.

In reply to by Tana55

Nevím, mně říkala doktorka, že u dětí které jsou plně kojené se ta váha nehlídá ani pokud váží víc, že je to všechno aktivní hmota. Když je ale dítě dokrmované UM nebo úplně na UM a váží hodně, musí se mu to hlídat, event. snižovat dávky. Tak já nevím. A určo máš pravdu, že geny hrají roli a můžou se promítnout několik generací zpátky. Když si vzpomenu na Tvojí fotku po třetím porodu tak myslím, že holky nikdy mít tlusté nebudeš :one:

No, normální to není, já bych to svému dítěti nedala, pribiňák a tvaroh vůbec by se neměl dřív než v roce.. Ale mě prý mamka pribiňákem krmila už v osmi měsících - že jsem snědla celej a ještě jsem hledala :s:

no hele me krmila mamka uz od 3mesicu pribinakem,presnidavkama,segru taky a mas videt jak jsme prospivali a byli v pohode,je to jen touhle dobou,jsme uplne jina generace,drive to nikdo neresil a byli jsme jak rybicky a ted to kazdej resi a jde to s nami a s nasimi detmi cim dal tim vic z kopce........az nase mala bude mit 4 a pul mesice tak zacneme take s kasema atd........

tak moje máma i dr tvrdí,že je to normální,že od 3m můžeš dát cokoli,když to bude přijímat..máma nás krmila třeba i tvarůžkem s domácí přesnídávk
ou a nebo bramborem s masem(namletý)tak já nevím..taky sem valila oči...ale jsem zdravá a nikdy jsem neměla žádné problémy,tak na tom asi nic nebude...

Tak i v dnešní době se najdou lidi, kteří stravu příliš nehrotí. Moje tchyně mi neustále zdůrazňuje, že její kluci ve 4 měsících už jedli i dršťkovou. A švagrová v půl roce cpala malou vaječinou s párkem. A mně babi v 6 týdnech krmila bramborama a jablečným kompotem.
Na druhou stranu, všichni jsme zdraví, ač do nás matky cpaly všechno. Někdy je lepší nemít tolik informací, protože to je na zblbnutí. Malej má 10 měsíců a taky už to pomalu přestávám tak strašně řešit

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

No tak to bych asi taky nedala. Myjsme v našich čtyřech měsících taky větší a už na večer přikrmuji kaší, ale hned potom ji ještě dokojím. V čera jsem byla s malou na čtyřměsíční prohlídce a tím, že je malá už tak velká, tak mi doktorka řekla, ať už začnu dvakkrát týdně z příkrmy brambor s mrkví nebo brokolicí. Taky jsem valila oči, protože malé mléko stačí. Ale prý ať už si zvyká, protože by se mohlostát, že až přejdeme na příkrmy úplně, tak by nemusela vůbec jíst. Ale pribiňáka za to by mě asi zabila, malá nesmí ani přesnídávku. Ale paní z dětského obchodu mi vyprávěla, že ji krmili od šesti týdnů zelňačkou.

:jawdrop: no každý to dělá jinak, jen podotknu, že ve 4m pribináčka fakt nedám, ale dřív to bylo normální. My byli o víkendu poprvé s malou u tchýně(moc se nestýkáme) a malá měla jeden ze svých hysteráků, protože nebyla vyspalá a co myslíš? Tchýně naklusala s dudlíkem obaleným v cukru :n: . Já kvetla... no nic. Ano, myslím, že je to brzy, já to určo nedám, ale dřív to tak bývalo a jsme tu - snad živé a zdravé :///: , takže bych to až tak nehrotila.
Já mám dilema, zda ve 4m zkusit kaši, malou kojím, tak vím, že by se mělo až v 6m, ale stávat 10x za noc a krmit mě už faaakt neba :///:

ahojky no normální to není a pochybuji že o tom říkají doktorce chudák malá ,mám 4 dítko ale tohle bych si nelajzla :jawdrop:

In reply to by kora

Normální to není,protože takhle malé mimčo neumí prřádně strávit tyto bílkoviny.Mou první dceru jsem stravovala zdravě,Nutrilon a veškeré příkrmy značky Hipp.Organismus miminka si s tím návalem látek nějak poradí,ale težce a rodiče mu navíc zakládají na pěknou obezitu.Já nejsem příznivec žádných ultra zdravých stravovacích návyků,nicméně dětský organismus se fakt nemá přetěžovat blbostma.Tkhle nás to učil výborný kolínský pediatr,který s miminkama pracoval 30 let. :one: Monina :C]]:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka