Zitra to bude rok

17.10.2009

Ahojte.
Zitra rano 4:30 to bude rok, co se nas malicky narodil.
Ukoncili jsme tehotenstvo pro tezkou VVV koncetiny.
Bojim se jako to vsechno zvladnem, na maleho myslim porad, doufam, ze nam to s tatinom odpustil a ma sa v nebicku dobre, anjelik nas.
Bojim sa hlavne proto, ze cekam dalsi miminko a nechci ho nejak stresovat a zaroven se o nej bojim , aby byl zdravucky.
V utery nas ceka dulezity druhy ultrazvuk.
Doufam, ze jsem Vas nejak nepobourila svim rozhodnutim, mozna si nektera reknete, ze si za to muzu sama....mne to taky nekdy napadne, ale uz to nezmenim a verim, ze nase rozhodnuti bylo spravne.
I tak na vzdy zustane mojim ditetem.

In reply to by Andělína

Dekuji za podporu, bohuzel pri pohledu na maleho mne to napadne, jake by to bylo, kdyby tady byl s nami, i kdyz bych to psychicky tezko nesla a vubec nevim, jak bych se vyrovnala s handicapem.
K malemu si nejak nemuzu najit cestu, mam pocit, ze jsem chladna, kdyz vidim emoce meho manzela k malemu nebo me maminy.
Mam pocit, ze se v materstvi topim...je to mozne?
Nic jineho jsem si vic nez rok neprala a ted tohle?

In reply to by xenia

Xeni máš za sebou takové šoky, zážitky, pak těžký porod, hormony s Tebou mlátí... s kojením bojuješ jak lev... myslím si, že to bude dobrý, jen jak si dovolíš nad tím vším nepřemýšlet :k:
Mít dítě s handicapem, nebo nějak postižené mění celý život všem, celé rodině a musí to být strašně těžké... navíc, nikdo Tě nemá právo soudit, odpusť si to a bude dobře :k: to se mi to kecá co....? Malý Tě potřebuje, bude dobře mamko, vím, že ho miluješ celým srdcem, jen to máš těžké a potřebuješ se asi najít.

In reply to by Andělína

Slovo nepremyslejte Xenie jsem slysela cely porod, ale jsem ten typ, ktery rozebira veci do detailov a pak me to zezira.
Myslim si, ze jsem hormonalne casovana bomba, mozna trosku nedospela ( i kdyz vek uz na to mam), ale vevnitr porad detska a tuzim po bezstarostnem zivote, i kdyz vime, ze s realem to nema nic spolecneho.
Hledam se ve vsem, v osobnem i pracovnem zivote a nejak si nemuzu najit, kde bych byla spokojena.
I kdyz psychologove tvrdi, ze kdyz je clovek spokojeny, taky to neni uplne dobre.
Dite s handicapem v rodine mame a neumim si predstavit kolik sil to stalo meho brata a ve vsem je za to obdivuju.
Ja si to vycitam, protoze jsem to vsechno nejspis spusobila ja a nebyla dostatecne opatrna na sebe a brala tehotenstvi jako samozrejmost...mozna by se to nikdy nestalo.
Mas pravdu, neodpustila jsem si to a nevim, jestli dokazu a chci si odpustit, udelat takovou vec...ja snad nejsem ani clovek.

In reply to by xenia

Neblbni... nesmíš se tak užírat a trestat. Dívej, někdo bere vitamíny, cvičí (což Tys taky přece dělala, co já vím a já Tě za to obdivovala, já bych nechodila) a chová se zodpovědně jak může a stejně je to k ničemu, bohužel to někdy příroda nezvládne a stane se něco takového :( Ty za to určitě nemůžeš, dyť jsi pro pána krále nebrala drogy a nechlastala, nedělala si vědomě nějakou škodu... tak to neříkej, neblázni. Vím, že musíš toho klidu dojít sama... doufám ,že se Ti to podaří, ať si malého můžeš začít pořádně krásně užívat :k:

In reply to by lolka

Kdybych byla uplne verici, nikdy bych to neudelala, ale vsechno co se tehdy stalo k vire smeruje a ja jsem presvedcena, ze neco mezi nebem a zemi existuje.
Bohuzel zatim nevim jestli je to Buh.

In reply to by xenia

víš, chtěla sem ti jen říct, že když je člověk nešťastný, strašně moc pomáhá vědomí, že Bůh existuje a ať se stane cokoliv, je tady a chce ti pomáhat, mít tě rád.. já taky dělala spoustu blbostí, ale když sem se chtěla vdávat, měla jsem to štěstí, že jsem musela chodit na katechismus, jít ke zpovědi.. a ty roky bolesti najednou byly pryč a já jsem osvobozená a žijeme jiný život. byla strašná úleva vyzpovídat se a slyšet z úst faráře, že je mi odpoštěno, že mi Bůh odpouští.. je to svátost SMÍŘENÍ a to doslova..

In reply to by lolka

NO vidíš a já se chtěla vyzpovídat, a když mě farář viděl s bříškem, tak se mě zeptal, jestli se můžu zpovídat, hleděla jsem na něj s tím, že ano, svaté přijímání jsem jako malá měla, tak co? Mno a on, jestli jsem vdaná v kostele... já říkám ne, že jsem rozvedená. No a on, že mně nemůže dát rozhřešení. Nebylo mi tehdy moc dobře, musím říct. Kdyby tam přišel někdo v depresi a potřeboval pomoct, tak ho pošle do háje? :( Bez víry v Pána Boha nemůžu žít, vdávat se zase budu, ale ne v kostele, takže jsem navždy černá ovce, co žije "v konkubinátu" a nemá šanci...? Tohle mě štve a teď řeším křtiny a dobře mi z toho není... :(

In reply to by Andělína

to mi je moc líto.. :( bohužel to tak je, pokud jsi rozvedená a váš sňatek nebyl anulován. určitě nikoho nepošle do háje, pokud si chceš popovídat, potřebuješ duchovní útěchu, ale rozhřešení asi vážně dát nemůže.. znám taky takový pár. přesto, že nemůžou ke svatému přijímání kvůli rozvodu, do kostela chodí pravidelně a zpovídat se budou až Bohu.. :h:

In reply to by lolka

Víš, já to beru tak, že je spousta církví a vír, a že není jen ta křesťanská ta správná, prostě věřím, že Bůh je jen jeden a lidi mu říkají různě. V Bibli v Korintských je citát o lásce, je tak nádherný... vím, že nás Bůh miluje a prostě nevěřím, že můžou být šťastní jen ti, kteří se jdou vyzpovídat do kostela. Myslím, že nás má rád prostě všechny a odpouští i jinak, než přes kněze... :k:

a nikdo tě nemůže soudit.Udělala jsi to,co ti připadalo správný.Přeji jen samé dobré zprávy a hlavně zdravý miminko.Brala jsem jako samozřejmost,že se mi narodí zdravý dítě.Dcera opravdu byla.Jenže už jsem po druhé revizi,tak až teď si uvědomuju,jaký jsem měla štěstí.

Ahojik je to hodně smutné nedokážu a nechci si to představit.. muselo to být těžké rozhodnutí a tězce to nesla určitě celá rodina... Určitě se má krásně a je krásné jak na něj myslíte. Nevím jak bych se rozhodla ja v té situaci... ja bych skončila asi na psychině... zrovinka nedávno jsem přemýšlela nad tím jak to ty miminka vnímaj v tom bříšku že zemřou že se nenarodí... je to smutné... Denuliiinka

No já bych to nikdy neudělala,ael to je jedno...je to každého svobodné rozhodnutí...Jen na to teď zkus nemyslet a hlavně buť pozitivní...
Taková věc je moc těžká pro každou ženu!!!! :\\:
Hlavně Ti přeji zdryvoučké miminečko a pohodu po zbytek těhotenství!Opatruj se!!! :#~:

ahoj, je mi to moc líto. Určitě jste se rozhodli dobře i když to pro vás muselo být hrozně moc těžké. Je jasné že na miminko budeš stále myslet, ale uvidíš že až porodíš budeš moc šťasná maminka. Držim vm moc palečky ať už nikdy nemusíte podstupovat tak strašně těžké rozhodnutí. Drž se a mysli co nejvíce pozitivně :a:

To si vůbec neumím a ani NECHCI představit! :n: :r:
Mám "taky" zítra narozeniny a narodila sem se taky v 4:30..

To je mi hrozne lito. :( Clovek nikdy nevi,co za rozhodnuti musi clovek podstoupit.MAličky určite na vas kouka a je s vama neboj.Muzu se zeptat co to je ty VVV končetiny?

je tu určitě moc těžký rozhodnutí co jste udělali, ale věř že by to nebylo miminko tak jak by mělo a ty by ses pak trápila a miminko taky, takže mysli na něj to jo, ale máš ted pod srdíčkem další miminko a to není dobrý aby ses trápila přeci nechceš mít uplakaný miminko, držím vám palce aby bylo všechno v pořádku a byli jste zdraví

Muselo to být těžké rozhodnutí, ale asi to tak bylo lepší... vždyť byste se všichni trápili a hlavně ten bobek. Ber to tak a nestresuj se, miminko v bříšku to cítí. Mysli hlavně na něj, aby bylo v pořádku. Držím palce a přeju hodně štěstíčka a zdravé miminko!

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

In reply to by Hvězdička blýskavá

Vsem Vam moc dekuji za podporu, tyhle slova jsem urcite potrebovala cist.
Chtela jsem, aby si vsechny maminy, co to cetli aspon na chvili uvedomili, ze mit zdrave dite nemusi byt samozrejmosti a nech si te sve ratolesti uzivaji a davaji jim tolik lasky, kolik jen muzou.
Jsou to Vase poklady, Vase zivotni vyhra.

In reply to by xenia

Ano,, já to vím a taky si toho moc vážím. Děti jsou největší štěstí, jaké mě potkalo. Tobě taky přeji zdravé miminko a ať jsi ta nejšťastnější maminka na světě :k:

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka