Za jak dlouho masíčko?

16.10.2009

Ahoj maminky,začla jsem naší malé dávat zeleninu... za jak dlouho ji můžu dát maso? a taky za jak dlouho ovoce ? dííky

Kliknutím vložíte smajlíky:

masíčko až na půl roce...a až aspon 2-3 týdnů zavedení zeleninky a to jenom "bílé"..tj. kuřecí, králičí, krůtí apd.

In reply to by Alfa

Tak to jsem taky nevěděla ... a proč se tedy prodávají skleničky s telecím a hovězím od 5. nebo 6. měsíce? A naopak zase jiný dr. kuřecí zakázal mimču jíst, že je vyhnané práškama .... tak si potom vyber.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by vodnanka

Já bych vůbec ty skleničky neřešila podle měs.....kolikrát v nich je to co se nemá dávat...jako například bolonské těstoviny od 4.měs. .. obsahuje rajčata, těstovin..(to bych osobně dala až na 8.měs.)

In reply to by Alfa

já to celkově zas tak moc neřešim ... dneska jsem dala malé ochutnat svíčkovou s knedlíkem a hovězím a jak si šmakovala :!k: ... neříkám, že jí tím budu ládovat pořád, ale jednou za čas si myslím to zas tak nemůže uškodit. Moje starší dcera na tomhle vyrostla a nemá vůbec žádné problémy a je zdravá ja řípa.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by vodnanka

no a víš jak to chodí u nás..já holce uvařím ona na že to jíst nebude a pak jí s náma, to co máme my...realita je trošku jiná...(moje nejradši ted papká dýni s bramborama zapečenou s bešamelem a sýrem)...ted se jí trošku snažím přizpůsobit vaření, protože je to mlsná mrška...

In reply to by Danulička

no já už si to přesně nepamatuju ale myslím,že od 8hod. hovězí a kolem 10.měs. vepřové...Hovězí je tužší, takže se jim to špatně jí...a je lepší to umixovat nebo několikrát umlet přes mlínek na maso...(a mělo by být jen libové)..Kuřecí se vaří bez kůže a bez kostí ze začátku..později se může dát i vývar..

Jj, maso cca 3-4 týdny po zavedení zeleniny, ovoce tak za stejnou dobu. Mám ale dojem, že ovoce dělá dětem docela problém, asi je trochu nakyslé a zelenina je taková neutrální, tak to chce čas.

Lištička Kačka + Matýsek

Ahojky, tak nám včera doktorka řekla, že maso mám dávat už teď, s příkrmy jsme začali před 10ti dny, ale u nás jen hovězí. Malý má problémy s krvetvorbou, tak asi doktorka chce začít co nejdřív. A ovoce mi řekla 2 týdny od začátku příkrmů. Takže pak to bude mlíčko-ovoce-mlíčko-maso,zeleninka,brambor-mlíčko. Je ale pravda, že se to všude píše trochu jinak. Maso bych dávala určitě až po ukončeném 6. měsíci. Tak ať vám chutná! :hu:

Ahoj.Tak my jsme na doporučení Mudr.začali dávat maso 3 týdny po zelenině.A asi 2 měsíce po zelenině ovoce.Ale čerstvý my nejedl,jenom ze skleniček....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka