kojení!!!!!

16.10.2009

Ahojky holky.V pondělí jsme byli na 3měsíční kontrole.Davídek měl jen 4.35kg takže nám doktorka řekla dokrmovat UM stříkačkou.Včera jsme byli na převážení a přibral 10dkg,prý dobrý.Jenže dnes mi dělá šílené zle u prsa.Skoro vůbec ho nechce.Sotva mu ho dám začne šíleně ječet.Už nevím co mám dělat.Nechci ho přestat kojit.Poradí mi někdo?Díky

Ahojky, no my také měli problém s krmením - zatvrdlo mi mlíčko v pravém prsu a přestalo se tvořit, tak jsme ho potřebovali rozkojit... Nedalo se nic jiného dělat, než po 2 hodinách zase krmit (mimo jiné zítra nám je 6týdnů) a "nutit" ho tahat z toho bolavého, aby se to spustilo a začalo se opět tvořit.. No byl to boj, protože jak mu nic neteklo, šíleně se vztekal. Pokud máš doma na prdíky nějaký ten Sabsimplex nebo Baby calm, tak si kápni na bradavku a zkus mu to dát tak, ten můj po tom sladkém vletěl a aspoň sál. Jinak ti asi neporadím. Pokud nechce prso, tak ho zkus ošidit tím, že mu trošku mlíčka z prsu kápneš do pusinky a hned ho přiložíš... může též pomoct změna polohy při krmení. Mě se hrozně kroutil u krmení v klasickém sedu s tím, že když jsem krmila z pravého prsa, tak měl nožky od něj směrem k levému, zkus ho otočit nožkama jakoby k podpaží, nebo krm na boku - nám to pomohlo a měním ty polohy často a malý je OK.

Ahojky. My přibrali ve 3. měsíci za 14 dní jen 50g. Ale doktorka říkala ať kojím dál bez přikrmování a uvidíme jak to půjde. Bylo to asi nějaký jenom období, protože malej začal zase pak normálně přibírat.
Prso mi občas taky bojkotuje, začal někdy minulej týden. Dělá to hlavně večer. Chvíli se tady s ním peru, zkusila jsem mu trochu mlíčka nastříkat do pusinky a on pak začne to mlíčko polykat, strčím mu to prso a někdy se uklidní a saje.
Když se nezklidní, dám mu dudlík (ten většinou chce) a dám ho do postýlky. Pak ho zkusím nakojit třeba až za půl hodiny, za hodinku a to už papká. No ale mě to teda dělá jen ten večer, jestli tě malej zlobí s jídlem celej den, tak to nevím co vyzkoušet :a:

Z té střákačky, když krmíš, nemělo by to téct samo, lehce. Malý by měl hezky sát a ty pomalu kapat. Aby to nedostal moc zadarmo, to by pak prso opravdu nechtěl...

tak my taky dokrmujeme a to po každým jídle ještě 30ml stříkačkou.Dávám bebu 1 a myslím,že v poho.Takhle jsme to měly skoro měsíc a pak nám doktorka řekla,že mám dávat 60ml,protože jsme prý moc nepřibraly a to už jsem začala dávat z flaštičky.Po tý stříkačce mi totiž ublinkávala z flašky je to lepší.A teda musím říct,že kojíme pořád.Prso mi veme v poho,akorát tak dvě odpolední kojení mi trochu zlobí a taky někdy brečí a pouští se.Tak jí ten příkrm dám o něco míň a další kojení bývá lepší asi protože je hladovější.Asi jsem neporadila,ale aspoň víš,že v těch příkrmech nejsi sama.Je to někdy náročnější,ale já kojení zatím nevzdávám.Držím pěstičky ať se malej umoudří a ať kojíš ještě dlouho.pa

Ahojky, no já myslím, že to bude jen bojkot. A ten prý většinou trvá jen den, tak držím pěsti! A nebo si malý zvykl na tu stříkačku :( No ale snad neee, třeba to zas bude zítra v pohodě :)
A na těch 4,35kg ti zhubl nebo prostě jen nepřibral?

In reply to by jitulinka555

my pribrali za skoro 4 tydny asi 180g a doktorka nic neresi. Rika ze mala vypada zdrave a hlavne kdyz je spokojena, tak se nic nedeje. Hlavne kdyz nehubne. Byt tebou tak to taky neresim, asi proste nema potrebu pribirat moc :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka