Malá má spálenou prcku co na to?!!!

13.10.2009

Ahoj holky potřebovala bych poradit. Malá má od včerejška častou stolici a má spálenou prdelku. Co na to používáte? Po zkušenosti ze starším jsem Bepanthen nepoužila, ale použila jsem Pythiol, který mu vždy pomohl, ale naší Emičce vůbec :( a je to čím dál horší.

My už to taky máme za sebou, já jí zadeček udržovala v suchu a mazala krémem na zadeček od Penatenu, od té doby používám jedině ten, je s velkým množstvím pudru, pomohl nám.
Tak ať je prdelka brzy v pořádku

Ahojky, tak my jsme se opruzenin nemohli také zbavit. Doktorka nám dala imazol, ale ten moc nepomohl, tak jsme byli po týdnu na kožním a dostali jsme imacort a ten zabral hned. Určitě to chce nepoužívat vlhčené ubrousky, omývat vodou a podle možnosti nechat aspoň chvilku malou rozbalenou. Tak ať jste brzy OK! :a:

Ahojka, mě ještě napadlo.. co mi poradila Ivča na tu naši citlivou pleť, Balneum Hermal - přidává se to do koupele.. a ona prej opruzeniny nezná a ani nepoužívá krémy na prcku. A můžu říct, že já po tomto taky skoro nemažu, jen sem tak, jak vidím, že je krapítek do červena :) nejlíp asi vyptat od doktorky předpis.. nevím, kolik to stojí normálně. Jinak já používám Sudokrém, moc mi voní.

In reply to by lilian

Tak po dvou dnech používání Bübchenu je to zase horší, takže jsem volala manželovi a koupil mi ten Balneum Hermal. Nevíte jak se to používá? Jasný v návodu je napsaný kolik se toho do koupele dává a kolik má mít voda teplotu, ale nevím jestli normálně přes den můžu malí prdelku mazat krémem.

In reply to by superhrn

Jasně, můžeš normálně mazat zadeček, to se nevylučuje... jinak Balneum Hermal je spíš proti suché pokožce a dává se do vody na koupání... stejně jako třeba Oilatum... ale že by to bylo i na opruzeniny, to jsem neslyšela... ;)

In reply to by Blue Jane

No, já ho mám na podezření na ekzém.. ale známá, co mi ho doporučovala (doktorce jsem si musela říct, aby mi ho předepsala) tak říkala, že ji do dala hned doktorka, rodinná známá, a že neměli nikdy opruzeninu a ničim nemaže.. tak jsem si to spojila s tím, že by to mohlo mít taky příjemný účinek :)

In reply to by lilian

Jo, nám na něho napsala recept doktorka při první prohlídce, jak jsme přijeli z porodnice... dává se to do vody alergikům, při suché pokožce, aby to nevysušovalo... používala jsem to, dokud nedošlo, potom jsem vypotřebovala to Oilatum a pak už jsem nedávala nic, teď už ani nemažeme olejíčkem a opruzeniny taky neznáme, s výjimkou těch jedněch plenek, co nám nesedly a pár dnů, co nám lezly zoubky...

In reply to by Blue Jane

No, a já si o to musela říct.. A do té doby bylo koupání utrpení, řvala a vřískala.. pak si zvykala, ale stejně se to bez křiku neobešlo, takže mazat pak olejíčkem, či nějaké opečování nešlo.. to byl řev, jako by ji vraždili.. a s balneem, pohoda.. už je to spíš s úsměvem a je vodomilka, konečně :)
----------------------------------------------------
Karolínka (8.7.2009)

Holky děkuju :+^*: za rady, sudocrem, genciálku i krém od Hippu mám doma, tak to vyzkouším. Malá ze začátku statečně držela, ale dnes ráno už plakala a v noci jak jsem ju přebalovala, tak nemohla usnout :(

In reply to by Myša

A ještě taková maličkost... nemáte náhodou i jiné plenky? Nám se Gabča oprudila (nebo možná to byla alergická reakce) po plenkách Helen Harper... mazala jsem ji, ale pokaždé se to objevilo znovu, pak jsem se vrátila k huggieskám a bylo to po prvním namazání Sudocremem pryč... takže jestli třeba ještě nemáte jiné plenky, než na které byla zvyklá... tak držím palečky, aby se to co nejdřív zlepšilo, ať myšička malá nepláče a netrápí ji to...

In reply to by Blue Jane

Nene, máme pořád stejné plenky Pampersky a do teď nebyl problém. Spíš to bude tou častou stolící včera 7x :O a ona to ani nebyla stolice, ale spíš jen tak prclé v plínce. Nevím zda to nebude zoubkama :#o: ale teplotu neměla.

In reply to by Myša

No tohle jsme měli, když malé lezly zoubky... pořád kakaneček a spíš takový řidší a docela agresivní, prdelka jí zčervenala a oprudila se... teplotu měla jen jeden večer lehce zvýšenou, ale dva až tři dny ta častá stolička a v rozmezí 24 hodin vylezly dva zuby... jeden den jsem objevila jeden a do rána i druhý... a za dva týdny to samé a dva horní byly venku...

Ahojky, chce to asi zkoušet. Nelinka už s opruzeninama bojuje 3 týdny a vyzkoušela jsem toho taky moc, ale nám nezabírá vůbec nic. Zkoušela jsem Bepanthen, Rybilku, Sudocrem, krém na opruzeniny od Hippu ten asi zabírá nejvíc, ale ještě nevyléčil a teď mi zase známá doporučila krém na opruzeniny od Bübchena, tak zkoušíme. Zadeček jsem omývala heřmánkem a jinak ho při stolici pokaždé meju vodou.Ten nápad s genciálkou mě zaujal nemuselo by to bejt špatný. No uvidím co Bübchen a půjdu do genciálky. Já kojím a tak jsem ze stravy vyloučila salámy a podobné věci, protože 3 týdny po porodu nebyl žádnej problém, tak se snažím stravovat jako v porodnici.

Sudocrem a po kakání umýt čistou vodou... ale ten Sudocrem je dobrý, mělo by se to zlepšit do druhého dne...

ahoj, nepoužívej vlhčené ubousky ale mej jí pod tekoucí vodou. Mě zabírala Nivea na opruzeniny (ten světlejší obal): Okamžitá pomoc při opruzeninách. Mazala jsem větší vrstvu při každém přebalování a druhý den měla prdelinku jen malinko červenou. Tak jí zkus. U syna mi zabírala zase jenom rybilka-z nivei se osypával. každé mimčo je prostě jiné a snese jiné přípravky

Tak měli jsme takový problém když malé začali růst zoubky a byl to děs. Nejlepší je na to obyčejná genciálka,protože krásně vysušuje. Sice musíš dávat pozor ať nejste fialový,protože to z věcí špatně dostaneš,ale parádně pomáhá,pořád líp než krémy. Ty jsou proti opruzeninám ,ale když už jsou tak jsou krémy na nic. Určo zkus genciálku,ta je super.Stačí dávat dva dny a je to fuč. A pak pořádně krémy. Určitě vyzkoušej.Pa :a:

Ahoj, mojí dceři vždycky okamžitě pomohl krém od Nivea Baby na opruzeniny.
Je to takový hustý bílý krém, jako kdyby krémový pudr.
Když měla zapálenou prcinui zadeček potřela jsem a při dalším přebalení už bylo vidět že zabírá a kůže světlá. Prodávají snad v každé drogerii i lékárně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky