Vyvinutí kyčlí

12.10.2009

Holky, mám dotaz. Známá mi říkala, že až se mi mimi narodí, mám mu mezi nožičky na jednorázovou plenku skládat ještě aspoň jednu látkovou, aby měl nožičky co nejčastěji od sebe, aby se mu správně vyvinuly kyčle. Co je na tom pravdy? Nikdy jsem o tom neslyšela, aby muselo mít mimi nožičky od sebe, kvůli správné funkci kyčlí. Prosím poradte, zda jste se s tím některá setkala, praktikujete, nebo jste o tom slyšela a co je na tom pravdy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, má pravdu. Doporučují balení na široko už v porodnici. Při odchodu z porodnice ti ještě dětský doktor sdělí jak bys měla balit. Já jsem dávala 2 jednorázové plenky na sebe. U syna jsem toto dodržovala 2měsíce-ale ne každý den. Byli i dny kdy jsem ho nechala na volno-jen s jednou plenkou. Hned na první kotrole kyčlí nám dr. sdělil že je má v pořádku a tak jsem široké balení přestala dávat. U dcerky jsem také dávala široké balení, ale poctivěji. Holčičky maj přecejen větší tendence mít problém s kyčlema-a já jsem jako mimi musela nosit kšíry. Na první prohlídce jsme byli už ve 3 týdnech a dr. my sdělil že nemáme vyvynutá jadýrka-takže jsem balila na široko jak steklá. Za další měsíc už to měla lepší a ve 3 měsících už měla kyčličky dovyvynuté. Takže malou jsem balila skoro 3 měsíce a poctivě. Existuje i ortopedická vložka-dává se na plenku. Já jí měla půjčenou od kamarádky, ale na malou vůbec nepasovala.

Tak já ze svých zkušeností, pokud budu mít opět holčičku - jednou. Tak jí rozhodně budu dávat dvě plenky jako prevenci. U nás bylo údajně v porodnici vše ok a v 6 týdnech už jsme nosily Frejkovu peřinku a po té Pavlíkovi třmeny, bylo to zanedbané už z porodnice.

U nás se prohlídka dělá už v porodnici. A nedává se preventivně široké balení. Třeba můj Honzík půjde ještě v osmi měsících na kontrolu a široké balení nikdy neměl :n: . Ale třeba já nosila do roka řemínky a naučila jsem se s nima i chodit... Nic méně - abych neodbíhala od tématu. Dr. mi doporučil nedávat zavinovačku. Na ty první týdny, na uklidnění miminka (moji kluci je měli moc rádi) ano, ale ne moc dlouho, aby neměly ty nožičky stáhnuté k sobě. Je pravda, že není třeba zatěžovat si tím teď hlavu :wink:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://plucka.mondozoo.com ... díky za klik :wink:

Ahojky, většinou je to u holčiček. Ale my jsme měly třeba kyčle v pohodě, takže malé nemusím dávat mezi nožky nic. Jsem ráda. Ale další kontrola je ještě po šestinedělí. Ta nás čeká za týden. Snad bude vše ok. Taky držím palečky, ať máte kyčle v pořádku :)

U nás v Pardubicích to doporučujou všem mimčům. V nemocnici udělají UZ kyčlí a ukážou ti jak dávat tzv. široké balení. Dají se 2látkové plínky složené na třetiny a přes to ortopedické kalhotky my měli tyhle http://www.baby-centrum.cz/cz-5-ortopedicke-kalhotky.html?ezbozi=2293 je potřeba aby nebyly vykrojené. Mimča pak mají nožičky správně roztažené a správně se jim vyvýjí kyčelní kloub (spíš jamka) nosí se to jen preventivně 6týdnů, pak jdeš na kontrolu na ortopedii a tam ti řeknou jestli je vše OK... Ale doporučuju to těch 6 týdnů vydržet než pak třeba dávat řemínky.... Kamarádka skončila na řemínkách a fakt je to hrůza :-(
______________________________________________________________________________________________
Mrkněte: http://ceralovi.webnode.cz/na-prodej/ oblečky na zimu za super ceny!!!!

než tě propustí z porodnice, tak prohlídne mimíska ortoped a ten řekne jak vyvynuté má mrňousek kyčličky a jestli široké balení budeš dávat nebo ne a kolik plínek, někomu stačí jedna někdo dává klidně i čtyři a pak je i poduška mezi nožičky nebo řemínky, sestřenka měla dokonce nožičky kvůli tomu v sádře,ale to už jsou extrémy. Teď bud prostě v klidu, to se všechno dozvíš po porodu než půjdete domů :-)

je pravda, že některá mimča to opravdu mít musí. Ale zatím se tím nezatěžuj, až vás pustí z porodnice tak půjdeš k ortopedovi a ten prcka zkontroluje a všechno ti řekne :one: :a:
Lenka & Vinnie

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka