Co jíte, pijete během kojení?

12.10.2009

Holky, naše malá má prdíky a já řeším stravu během kojení. Hlavně mi nepište, že můžu všechno - protože, už sama vím, že banány, čokoládu, hroznové víno, kterým jsem se cpala po porodu určitě nemůžu. Co z ovoce můžu? - mám ráda nekterinky, broskve, jablka - ale bojím se vzít cokoliv kvůli malé. A co můžu ze zeleniny? Přijde mi, že nejím žádné vitamíny, protože nevím, co ze zeleniny a ovoce můžu. A co pijete? Po porodě jsem pila kávovinový nápoj CARO od Nestle - ale také nevím, jestli to můžu, hodně meltu s mlékem, neperlivé nápoje, vodu se šťávou. Dejte nějaké tipy, co je dobré pít během kojení. Díky moc :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

A zase já, víš co nám pomohlo na prdíky. Malá se nemohla vykakat a evidentně jí bolelo bříško, tak jsem jí dala asi milimetrovej kousíček glycerínovýho čípku do zadečku.A moc nám to pomohlo. Teď pije fenyklový čaj od Hippu jenom maličko před kojením a pořád prdíme :one:

In reply to by Iva2312

Prosím Tě, možná si mo to už někde psala a ty kojíš, dokrmuješ? Mě doktorka řekla,ž e při kojení, čajík raději vynechat. A kolik ji dáváš toho čajíku - co je to maličko? A to je granulový čajík? Celou noc jsem se nevyspala - kojila co 2 hodiny a snad hodinu uspávala. A to od 18-22:00 jenom řvala.

In reply to by Martens a Majda

Kojím, je to granulovaný je od 1.ukončeného týdne. Dám jí jen tak cucnout před každým kojením nechám jí tak dvakrát napít.Ten čaj je totiž sladkej a tak se bojím aby mi pak neodmítala mlíko. Z toho si nic nedělěj, ten náš mrnous od půlnoci do tří nespal. A ráno už byla ve třičtvrtě na pět vzhůru a od té doby nespím, uspávám a krmím. Už jsem z toho magor. :$$:

In reply to by Iva2312

No právě, že je sladkej - ono to může mít do budoucna vliv na zoubky, ne? - sladké se prý nemá podávat, už jsem si vzpomněla, co mě to v tom obchodě odradilo, asi ji dám normální fenyklový čaj bez přidání cukru. Já už jsem z toho denního kolotoče na nervy, ale musíme vydržet. Vydrž Prťka vydrž - to mi říká denně manžel - se zasmějem, jak už jsem v koncí, ta malá to ví a jak naschvál je to ze dne na den horší. Už se těším na čtvrtek až se poradím s doktorkou, i když minule mi řekla, že všechno dělám dobře a nic víc mi neporadila.

In reply to by Martens a Majda

to nevím s těma zoubkama ale asi máš pravdu , normální fenyklovej mi pít nechtěla.
A konečně mi ted usnula ale v náručí, to se jí pak bojím dát do postýlky aby se neprobudila.U nás právě taky to nespaní a uspvání a kojení, pak když konečně usne padneme s tatkou taky :!k: Já myslím, že až si najdou svůj režim, že to bude lepší.

In reply to by Iva2312

No nevím, moje ten režim měla, jak jsme přijely z porodnice a ztratila ho. že by ho někdy zase obnovila? No byla bych ráda. Je to fakt síla - takhle nespat - a to jsem byla zvyklá ze zkouškového období z VŠ.

ahoj ja piju kojici cajik,gravimilk,a tri litry vody denne,no a jinak jim uplne vse a mala je spokojena.........papa

Já jsem to hodně řešila ze začátku - malý byl osypaný a měl pořád děsné prdíky,připadlo mně,že skoro nic nesmím,ale ted už je to v pohodě,máme 5 měsíců a celkem to neřeším - samozřejmě NE alkohol a pálivá jídla,ale květák a fazole už :one: jsou OK. Snažím se jíst víc ovoce a zeleniny,ale pořád taky ujíždím na sladkým. Naštěstí zatím hubnu...

piju Caro, neperlivou vodu, džusy (ne pomeranč jinak asi všechny i jahodový), ráno si dám 1 rozpustnou kávu s mlíkem. čaj jen dopoledne, odpoledne už jen ovocný (kvůli teinu, aby večer usnula) jím dost kompoty. Z ovoce nejím citrusy, víno a hrušky, jinak asi všechno. Ze zeleniny jen papriky, rajčata, cuketu (apod), to co příjde do polívky - mrkev, petržel, tu jednu růžičkovou kapustu tam musím taky mít a ta jedna růžička květáku ji taky nezabije.
Malá navíc nerada vajíčka, smažák (moc sýra asi taky nadýmá)
Typicky nadýmavé jídlo jako luštěniny nebo zelí jsem ani nezkoušela, stejně tak ostré jídlo (a to ho mám ráda) a ani nebudu, ten pláč opravdu za tu chvilku potěšení z jídla mi opravdu nestojí.
:a:

In reply to by Dejmalka

Tady je vidět, jak je každý dítko jiný - já můžu jablka, hrušky, banány, citrusy i mírně pálivý jídla, ale naprostý tabu jsou papriky (čerstvý i vařený/dušený) a mlíko.

No já taky dost řešim co jíst. Taky nesmim skoro nic, protože malou po všem bolí bříško nebo se osype. A ted jsme zjistili že i po mléčných výrobcích se kroutí jak žížalka. Většinou jim suchary s paštikou nebo párky se starýma rohlíkama. Občas si udělám těstoviny a to je asi tak všechno :-( Vitamíny jsem si pojistila v tabletkách, protože taky nejim zeleninu ani ovoce kromě mrkve teda, to je asi jediný :-) Jo a jablíčko bys taky mohl ale oloupaný. CARO i meltu můžeš. Taky piju štávu s vodou a ještě piju kojící čaj. http://www.prckoviste.cz/nesquicek

ti říkat, co máš či nemáš. Každý jsme jiný a reaguje na různé druhy potravin jinak. Osobně jsem to dělala tak, že jsem potraviny prostě zkoušela - jedla jsem všechno, ale ad. papriky, citrusy apod. - nejdřív jsem zkusila jen měsíček, pak třeba půlku... no a když jsem viděla, že je to ok, zařadila jsem to do běžného jídelníčku. Kojím pořád, malé je už rok, jedeme i na zelí a vše je v pořádku. A to mi doktorka tvrdila, že nesmím ani čokoládu, ani ořechy, med, citrusy už vůbec...

já nejedla cibuli, čerstvé pečivo,luštěniny ... jinak všechno... na prdíky jsme hodně cvičili nožičkama a nahřívali bříško... doopravdy pomohl až babyvak, pěkně si tam masíroval bříško tím, jak byl pořád skrčený v klubíčku a bylo po bolení :)

In reply to by Kytiii

A od kdy se může ten babyvak? Asi si ho fakt koupím... Už skutečně nevím co na ty prdíky - nahříváme bříško, cvičíme, masirujeme Pupíkem, jím espumisan, piju fenykl, malá Baby Calm v kombinaci s probiotickými kapkami, sem tam v případě nouze rourku. A pořád kňourá a svíjí se... Bojím se dnešního večera

ahoj, já jím skoro vše a i skoro vše piji (mimo alka). JInak hroznové víno my v porodnici nedoporučili kvůli nadýmánbí a kvůli případné alergické reakci miminka. Čokoláda se taky nedoporučuje. Banány taky vadí-ty staví-takže může mít mimi zácpu. Nektarinky, broskve nevim-jde opět o alrgickou reakci u miminka-ale můžeš to zkusit. Maximálně se ti osype. Jablíčka můžeš, ale oloupat-dlabat bez slupky. Ze zeleniny okurky, meloun apod...Dyštak můžeš dlabat vitaminy v pilulkách. Já si občas dámm kofolu, piju Meltu, čaj, džusy prostě nač mám chuť

ahojky já nejedla čerstvé pečivo,rohlíky a buchty prostě až druhý den :-),při vaření jsem vynechávala cibuli,brokolici,květák,no a mě hrozně nadýmají luštěniny,takže i ty,kolikrát už jsem nevěděla co jíst,ale stejně mám pocit,že to moc nepomáhalo,malej trpěl na prdíčky hrozně dlouho,dobrý to bylo až kolem 6m.kdy se snažil lést,plazit....pila jsem fenyklový čaj a meltu,vodu neperlivou.držím pěsti,pá L.

tak já jím všechno dokonce i zelí a malá netrpí...piju hodně fenyklovej čaj a čaj pro kojící matky takže asi to přebíjí to nadýmavý jídlo co jím :) a piju i perlivé nápoje, meltu kakao..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka