jak často dávat UM???????

12.10.2009

ahoj holky,jsem tu nová. 11.9.se mi narodil chlapeček jménem Dominik,a chtěla jsem se optat,když ho nakojím z obou prsů,tak mu to nestačí tak ještě mu udělám UM-120ml ale v klidu mi vydrží tak 1,5h a pak zase brečí tak opět dostane najíst a vydrží opět chvilku.myslíte,že pláče hlady a mám mu dávat tak často UM? a ktomu dostáva feniklový čaj na prdíky,vždy se mi hrozně kroutí.jsem z toho zoufalá nemůžu spát.spím denně cca 2h.

dneska jsem malého domču vážila a měl 5200g v 5.týdnech. chci se optat kolik musí přibírat za týden když bude jen na UM? z prsa vytýhnu tak 20ml z odsávačky.

In reply to by icq.2

za týden by mělo mimi přibrat od 100-250g..to je prý jako ideál,ale nevím, jestli to platí i na UM..moje holka přibrala i 400g za týden a dr. nic neříkala..ono i záleží, jestli vážíš po kojení, nebo po jídle, jestli kadilo mimčo atd. Už je to lepší s tím jídlem??Zvyknul si malý na menší dávky??

Ahoj, nevím, kolik vážil Dominik při porodu..ale já měla stejný problém..váhu můžeš aspoň na nějakou dobu používat kuchyňskou...Jsou většinou do 5kg..dala jsem na ní tácek, vynulovala a na ten tácek dala malou..ten tácek musí být průsvitný, ať vidíš na displej..ale jde to. Sice se malá hýbala, ale mi šlo hlavně o to, jestli přibírá, nebo ne.
Jinak ho určitě překrmuješ..120ml je dost, obzvlášť po 1,5hod. Otázka je, kolik mlíka máš..ale jak jsem už dole psala..já to dělám tak, že malou nakojím, nechám odříhnout a čekám co bude..většinou je v klidu a po nějaké době začne řvát..někdy za hodinu, někdy za půl, někdy za 1,5hod...každopádně..buď se budeš snažit rozkojit, jak radí Kytiii, nebo to můžeš dělat jak já..mi se to prostě nepovedlo, tak kojím jen z 1prsu, a pak dám UM...po těch 2-2,5hod kojím z druhého a zase příkrm...mezitím se ti to první prso nalije více a tím by i měl malý více vysát...Ale zkus malému dávat míň...třeba 60tku a pak uvidíš..můžeš mu tu 30tku vždy dodělat, když bude mít málo. Další věcí, co nám dost pomohlo je cumel..bránila jsme se mu, ale ona naše holka chce někdy jen tak dyndat a usnout u toho..a už jsem měla bradavky bolavé..zezačátku sice mimina cumel nechtějí a neumí cumlat, ale naučí se..takže někdy je mimčo prostě jen protivné a chce dyndat..A to cvičení je lehké..prostě malého vysleč z plínky, nech mu jí pod zadkem a cvič nožičkama k bříšku a zpátky, obouma najednou, pak jen jednou a pak druhou, pak zase obouma...nebo moje malá má ráda, když jí dám nohy do tureckého sedu a přitáhnu k bříšku a chvilku jí tak držím..Pomáhá i krém Pupík..to je název..a maže se na bříško krouživým pohybem po směru hodinových ručiček..dávat malého na bříško několikrát za den, nebo ho zkus dát do polohy tygříka na ruku..taky to mají děti rády..a pokud to nepomůže, tak šupej k dr. Ale bude nejspíš přejezený..Hodně sil..a dej vědět, jak jsi dopadla.Papa Radka

ahoj, taky bych doporučovala tu váhu... jen tak zjistíš, kolik vypil od tebe a eventuelně, kolik mu máš udělat UM - protože když se děti dokrmují Um, tak se musí opatrně, neboť oni by pili, dokud by teklo a pak by je bolelo bříško z toho, jak jsou přejedené..
- když jen kojíš, tak klidně můžeš přikládat i po hodině, ale UM musí mít minimální dobu, kdy ho dát nemůžeš...
- každopádně se snaž rozkojit! jak na to?
1) před každým kojením prsa namasíruj hodně teplou sprchou a během kojení popíjej teplý nápoj
2) koj z obou prsů, ale (!) prsa několikrát prohoď - třeba po 3 minutách... aby ti u prsa jen nedudal, ale účinně sál... poznáš to - když se dítě přisaje, chvíli hladově saje a pak odpadává, tak když přestane sát a začne jen žužlat, hned ho dej na druhé prso (střídat můžeš i častěji, třeba po minutě), tak aby sál opravdu těch 12-15 minut (ne jen žužlal)
3) po kojení se snaž ještě 5 min odstříkávat (zpočátku nic nepůjde, ale jde o tu stimulaci, prsům chvíli potrvá, než si na ni zvyknou a poteče mléko, tak týden)
4) hodně hodně opočívej - když malý přes den usne, dáchni si taky... musíš pořádně jíst a pít!!!! - je v podstatě jedno co, ale aby toho bylo hodně :)
5) když ti po kojení vypije např. 120ml, dej přístě jen 100ml - o kojení se musí přihlásit dřív
6) přes den nesmí být interval mezi kojeními delší jak 2 hodiny, v noci 3 hodiny, jinak se laktace nikdy nerozjede!!!!! stimulace musí být, byť by měl tahat na prázdno...

Držím palce Jitka

Jdi s Dominičkem k lékařce ta ti poradí.Takhle když nevíme co vypije od tebe,co mu dáváš za UM kolik váží,ti nemůže poradit žádná z nás.TŘEBA HO BOLÍ BŘÍŠKO NA TO TRPÍ HLAVNĚ KLUCI A TÍM JK MU DÁVÁŠ TAK ČASTO MU SPÍŠ ŠKODÍŠ.Kup ty kapky sab simplex ty nám pomohly i ty probiotika,ale nejdřív jdi k dr s takovým mimčem to není sranda.MŮŽE TO BÝT UPLNĚ NĚCO JINÉHO :~!: ??

řekla bych spíš,že pláče,že ho bolí bříško je to brzy po 1,5 um.mlíčko um.mlíčko se dává v rozmezí 2 až tři hodky mě malej vydrží už i 4hodiny,když jsem přkrmovala ke kojení tak papal po třech hodkách od kojení nejdříve po dvouch.Když ti pláče tak mu dej cucnuot čajíček a opradu dodržuj to rozmezí,pokud ti trpí na prdíky tak hodně cvič s nožičkama a pořid si nějaké kapičky na prdíky dobré jsou baby calm nebo probiotické kapky páá

Ahojky tvůj drobeček toho pije moc záleží co mu dáváš za UM musí být dávkování napsané na obalu. většinou je to tak 6x za den mělo by miminko vydržet tak 3-4hodiny.
Musí to vydržet zkus ho zabavit, at vydrží aspon 3 hodky nechej ho prokopat se třevba ho bolíi trochu bříško když píšeš že se kroutí nechej ho pěkně při přebalovaná prokopat a proprdět. zkus a uvidíš držím palce.

In reply to by Piškot

Ahoj Piškotku..víš já teda kojím a i přikrmuju a musím říct, že i když dám 120ml, tak se taky hlásí za hodinu a půl o jídlo..snažím se dodržovat to rozmezí 3 hodin, ale odpoledne mi málokdy vydrží po příkrmu tak dlouho..a to jí ještě mezitím kojím..takže asi tak..vím, že jí může bolet bříško, ale pokud ti řve dítě, ruce má neustále v puse a sebemenší dotek na tvář a už se žene jako za cecíkem..tak jí udrž další hodinu bez jídla..to pak hltá to UM jak divá a naloká se vzduchu jak prase a potom se kroutí ještě víc. Já to dělám tak, že jí nakojím a nechám odříhnout a počkám co bude..většinou je nějakou dobu v klidu a jak začne zase šílet, tak jí dám UM. Ona buď usne, nebo neusne a jak po nějaké době zase začne békat, tak jí dám zase prso...většinou nám to vyjde na 4x120ml za den, ale někdy jí šoupnu i 150ml..někdy vypije jen 90 a už nechce..

A zkoušela jsi ho vážit, kolik vypije od tebe? Nebrečí spíš proto, že je přepitej a trápí ho bříško? Jestli mu dáváš UM po 1,5h, to je strašně moc!!! Proč mu ji vůbec dáváš? Zvaž ho před kojením a pak hned po, ať zjistíš, jestli mu tu UM nedáváš zbytečně. KLuci trpí na prdíky, vůbec nemusí mít hlad, i když brečí..

To jako kojíš a pak mu dáš ještě 120ml UV jo??? na měsící - nevím co máš za umělou stravu ale tohle já neznám.
Saje s tich prsou vůbec? necumlá je jenom?? Víš co Umělá strava u takhle malejch miminek by se neměla dávat častěji než po 3 hodínách, oni to musejí taky strávit. A 120 je docela dost no to je jedno a když dáváš těch 120 tak vydrží jen 1,5h. jo? To je strašně málo.
Asi tak my jsme s malým na umělé stravě od začátku a teď mu je 7,5týdne a dávám 4x 100ml za den a 2x130ml a to dávám večer aby dýl vydržel - dnes vydržel v noci i 6 hodin - máme Nutrilon 1 Extra + 2x 10ml za den fenyklového čaje + kapičky Sab simplex stojí 98Kč můžeš si je koupit i bez receptu) A nemáme sebemenší problém.
Ještě bych bejt tebou zkusila teda třeba odstříkat dejme tomu 120ml tvého mléka, dej si to do injekční stříkačky a dávej mu to a uvidíš jak dlouho vydrží po tvém mléku, třeba mu to moc nejde a nesaje a jen cucá - a pak by ti asi vypil i kdybys mu dala 500ml viď. Zkušej a nebo to řekni doktorce ať ti poradí co dělat.

Mam stejne stareho klucinu. Davam mu 150ml sunaru,ja mlicko uz nemam. Fenykl.cajik davam ale pomahal ze zacatku,ted mu davam Sab simplex a od te doby muze prdet v poho. Pauza mezi jidly ma byt 3-4hod. Zkus mu davat 150ml,bud to vypije nebo ne. Jinak masirovat brisko Pupikem,cvicit s nozkama aby ty prdiky nezlobily.

myslím že to kroucení znamená že potřebuje prdět nebo kajdit a nejde mu to,u nás to tedy aspoŇ tak je.zkus mu teds trochu pomoc

In reply to by icq.2

Když se bude kroutit, tak ho slíkni, dej mu nožičky k bříšku, namoč si teploměr do nějakého kréému to je jedno do jakého a strč mu ho do zadečku a trochu kruž a cvičit z nožičkama a občas ho během dne taky polož na bříško, to dětem taky pomáhá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka