rozmazluju svoje dítě?!!!

11.10.2009

po dnešku mám takový pocit, že je moje malá asi už pěkně rozmazlená, budoe jí 5 měsíců a asi jsem si to zavinila sama, pořád jsme jí chovala a teď když zabrečí tak jí musím pochovat, někdy pomůže hračka, ale většinou pomůže pochovat.
Na víkend jsme byli na návštěvě u mých rodičů, ke kterým jezdíme tak 1x za 14dní a malá se nechtěla chovat od dědy a u babičky si nebyla chvíli jistá jestli má brečet nebo ne ale pak se taky rozbrečela, druhý den už to bylo lepší, už se nechala pochovat, už si je okoukala:-)
nevím jestli to není moc brzo v 5ti měsících tvrdit, že je malá rozmazlená,ale myslím si, že už asi ano, kolikrát se nutí brečet, a je to na ní dost poznat,že ten brek hraje
asi zkouší mou trpělivost, a já ji asi nemám protože to vydržím jen chvilku a pak jí stejnak pochovám

Kliknutím vložíte smajlíky:

děkuju za příspěvky, snad se to nerozvine v nějakou rozmazlenost, trochu mě ty vaše rady uklidnily, už jsem si myslela, že jsem jí rozmazlila, ale je pravda, že je ještě malinká,ale vymýšlet už si začíná:-)
Dneska jí měla na hlídání babička a musela mi ji přivést do práce, že jí pořád jen řvala, a to je to mírumilovné stvoření, které u maminky téměř nebrečí

řídím se výrokem psycholožky (?) Perkopové: dítě do půl roku nerozmazlíš :-) synek byl taky chovací, tulící, mazlící, věčně na mě visel, tak první tři, možná čtyři měsíce jsem ho nosila prakticky celý den v babyvaku, abych měla vůbec volný ruce. taky měl období, kdy už někoho jiného v náručí brečel. a tak nějak to šlo intuitivně (a asi to taky bylo daný tím, že byl kluk těžší a těžší...) a chovala jsem ho čím dál míň a on měl taky víc zájmu o okolí a věci kolem sebe, že už vlastně ani tolik chovat nechtěl. a jak sama píšeš, poznáš, když se nutí brečet a hraje to na tebe - to je přece prima, když to poznáš, tak na to nereaguj tak jak očekává, ale zkus jí pozornost přesměrovat jinam - třeba na hračku nebo nějakou jinou aktivitu ;) ale chce to tu trpělivost

Ale jdi ty. Já ti radím chovat a chovat. chceš mít přece svoje děťátko vychované. Jestli se nechce chovat od prarodičů, nebo kohokoliv jiného, je to normální a připrav se, že to může být horší, ale je to naprosto normální, projdou tím všechny děti, některé víc, jiné míň, ale všechny.

babetaslingrova@seznam.cz
nez mazleni a chovani..v tomhle veku mluvit o rozmazlovani je podle mne blbost..Ted je to nejdulezitejsi vytvorit si krasny vztah..nebo ne?
Babetce je 17mesicu a mazlit se chce porad..nekdy min nekdy vic..to je prece to nejkrasnejsi..uzivejme si to dokud to jde..Za par let ty chvile bueme chtit vratit..

Ahojky,
náš syn má 5měsíců a taky říkám že je rozmazlený kolikrát jde vidět že pláč "hraje" a tlačí slzy ale když je to takové malé mimi tak je to rozdíl než když je dítko pak větší a je fakt dost rozmazlené.Náš malej byl hned po narozen naučený na ruce,pak jsme koupily lehátko tak si dost zvykl na něj a ted´ už ho v něm musíme houpat ale co bychom pro toho drobečka neudělali?až bude starší tak vždy po jeho nebude přítel/29let/ má 5letého nevlastního bráchu a ten je fakt dost rozmazlený a vím že takhle našeho syna nevychováme.

taky bych to neřešila, když chce pochovat, tak jí pochovej. ;) Je ještě maličká, neumí dát najevo, že je něco v nepořádku. Náš Davídek je vyloženě neplakací dítě, tak s tim nemám moc zkušenost. Já ho zas nenechávala při usínání, když plakal, tak jsem tam s nim prostě byla a brala ho do velký postele a uspávala ho. A bylo to jenom období, teď si tam povídá s medvědem a pak si sám usne. :) Počkej, až malá bude o ňákej ten měsíc starší a popoleze si za hračkama, tak se víc zabaví. A navíc bude ráda, když Tě nebude mít furt za zádama, aby mohla dělat lumpárny a zkoušet zakázaný. :///: Jinak, já bych chovala. Ještě budem rády vzpomínat na to, jak se chtěly mazlit. ;)

5-ti měsíční díte nemůže být rozmazlené, já maalou měla taky pořád na ruce, ba co víc jsem ji do půl roku na ruce uspávala, v ty okmžiky jsem už nevěděla jak ji naučit usínat samotnou - což pak přišlo samo a teď na ty chvíle vzpomínám. Jen buď miminku po ruce, vytváří se tak mezi vámi důvěra a je dobe že mimi ví že jsi tu pro něj. Toť můj názor. Jak začne objevovat svět tak toho bude ubývat a budeš vzpomínat

ahojky já mám už druhé ....ale řekla bych,že je to normální když mimčo pláče tak se chová...já tet u Adámka pokud nepláče hodně jen knourá tak ho nechám v potstýlce ,když musí něco dělat,ale,když pláče tak práce stranou a nosím broučka v náručí...my tedy od té doby co máme lehátko tak se už tak moc nechovám střídám to bud ho dám na zem na deku si hrát nebo do lehátka.t
Tet mě tedy byl nemocnej a tak jsem chovat musela a pořád ho mazlikovat a až mě to štvalo nedostala jsme se skoro ani na záchod,ale co už mu je líp a zas je to vnormálu ;) O rozmazlenosti se to nedá říct jsou mrnousci jen vědí,že když zapláčí tak mamča dojde :///:

Jen ji rozmazluj :j) ,strašně rychle vše uteče a najednou bude velká a to chování, houpání a mazlení ti bude chybět. Děti máme proto , abychom se jim věnovaly jak to nejvíc jde.Holčičku pohlaď, pochovej, pomuckej ,někdo řekne, že se má nechat vybrečet, ale nevidím to jako nutnost.Možná se mnou holky nebudou souhlasit, ale já jsem pro se prckům věnovat na 100% :a:

proč by byla rozmazlená,akorát si řekne jiným způsobem,že jí něco chybí..já pochovám i ted na 15.měs. skoro každý brek..na to jsem cíťa..Moje bezdůvodně nebrečela nikdy...takže jsem jí vždycky chovala..a na těch 5.měs mi to přijde úplně normální..

ahoj ja bych ti radit neměla pač mimi mam zatím v břišku, ale jen ti napišu svůj nazor. ja mam v okoli případ kdy už i mladší mimi než tva holčička pozna že jakmile se jen nadechne k breku tak je okamžite chovano atd. ví to moc dobře a podle mě to tak být nemá. hned vidiš jak přestane brečet a je mu hej.
ja doufám že to dělat nebudu už jen proto že občas je třeba něco udělat nebo jit na wc a mimi by mělo vydržet. uvidim jak to bude.
jinak nevim jestli se to da nazvat jako rozmazlenost, spiš už je holčina chytrá na tolik že přišla na figl jak tě mit pořád na blízku :///: :s: :s: :s: :girl:

já taky kdykoliv malej zabrečí tak ho pochovám, trhalo by mi srdce kdyby plakal a já ho nepochovala. Samozřejmě když potřebuju nutně něco udělat, třeba zajít na záchod tak ho nechám ale je to jenom chvilka. Myslim si že v pěti měsících ještě nejde o rozmazlenost

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky