Jsem blbá???

09.10.2009

Ahojte holčiny, já jsem ze všeho tak nehorázně zmatená, že si fakt připadám jak blbka.. :( jde mi o termín porodu. Snad Vám to budu moc popsat, tak abyste to aspoň malinko pochopili. Jde o to, že termín porodu dle MS mám 20 listopadu a dle UTZ 4. prosince. Jde mi o to, jak doktoři poznají, že je mimi vyvinutý když se narodí dřív nebo že nebudu naopak přenášet?? To je rozdíl nějakejch 2 týdnů!! Vždyť nemůžou ani zjsitit, kdy je přesně 12 týden (jak se určuje stáří mimi)Já to prostě vůbec nechápu.. :n: :n: Doktorka mi pokaždé řekne jinej termín, tak já ani teď nevím, v jakém jsem vlastně týdnu.. :r: MS = 34+0 a UZT 32+0.. A to se každou poradnu mění. Asi mi to těhu už leze na mozek a tím jak nemůžu nic dělat a jen kynu, tak myslím na hlouposti.. Jsem v tom prostě pěkně zamotaná.. :n: Měli jste to také některé tak a jakej byl nakonec TERMÍN PORODU?? :? TAk se nezlobte, že tady tak hysterčím.. Pááá a mějte se krásně.. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj no pokud to máš jako já že přesně nevíš kdy jsi měla psolední MS mělo by se to řídit podle prvního velkého utz ve 12.týdnu tenhle termín je většinou nejpřesnější já mám například termíny 3 a uplně jiný o měsíc první podle ms mám 25.11 podle prvního velkýho utz 22.11 pak pdole druhého velkého utz 1.12 a podle pohybů zase 3,11 tak si vyber kdy budu rodit u mě je potíž že přesně nevím kdy jsem to měla naposled tak že se řídím prvním termínem s prvního utz ze 12.týdne jiank mi můj dr taky píše vždycky jinej týden třeba o dva nebo tři dny jak si myslím já

podle mýho názoru není chyba na tvé straně :-) Myslím, že by ti doktorka neměl měnit termín při každé návštěvě, protože miminka rostou různě. Měla ti udělat uz ve 12 týdnu podle MS a podle toho se řídit - jestli tehdy bylo mimi podle uz menší, tak můžeš mít termín později než podle ms, a jestli bylo tehdy mimi správně veliký, tak ti měla nechat termín podle ms.
Ale i tak je dost možný, že termín porodu nebudeš až tak moc potřebovat, až se mimi rozhodne, tak se prostě narodí a určitě mu bude jedno, co ti doktoři napsali do průkazky :-) A neboj, oni ti miminko budou v bříšku měřit a když se jim bude zdát moc velký, tak tě přenášet nenechají.

ja to mela stejne,neboj se.Pocita se to podle utz.kazdy nema pravidelnou menstruaci.ja mel apodle ms 10.12,podle utz 24.12 a mala se stejne narodila uz 1.12,tak se neboj :)

ahoj, termín porodu by pro tebe měl být závazný ten, který je podle měření na ultrazvuku (hlavička-bříško-stehení kost).
Podle toho co jsem se dočetla já, tak platí termín porodu, který ti doktorka řekla v tom cca 10-12tt, kdy se měl dělat první ultrazvuk. Já mám třeba podle MS termín 16.12. ale vím den početí, takže mi termín poskočil na 23.12. jenom kvůli tomu, že jsem měla zpožděnou ovulaci, tak mi doktor rovnou napsal poslední MS o týden později, ať s tím nemám problémy když chodím jinam.. a je mi to stejně k ničemu, páč mi hrozí předčasný porod, takže od příštího týdne můžu rodit kdykoliv, tak ti nevim jestli mi ten termín porodu vůbec k něčemu bude :-)
Kamarádka před týdnem porodila a podle MS byla 38 asi +2 a podle poslední UTZ 36+5 takže s tím má asi problém každej... většina mejch kamarádek co rodily za posledni dva roky tak všechny v rozmezí 34tt - 36tt, nikomu termín porodu nesouhlasil..

Ahojky, UZT provedený později než do 13tt už není tak spolehlivý a tak by se měli řídit podle poslední MS a asi i budou.
Já měla v 18tt taky drobka o týden staršího, ale jelikož to bylo už v 18tt, tak se řídili podle MS

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka