čípek..

11.01.2008

byla jsem dneska u lékaře a řekl mi že mám cípek 2 cm daleko..co to jako znamená ?? díky

nazdárek, podle mě čím míň cm tím víc se blíží porod, já ho mám 1,5, ale po porodu ani tucha :)

o tomhle mi doktor jeste nic nerekl :( No tak asi mam CS jeste 0....No a ty se pomalu blizis k porodu..se maas...

In reply to by nansie (neověřeno)

Čípek má asi 4 cm. Čím blíž je porod, tím víc se čípek zkracuje, až zaleze úplně. Ta desítka, co myslíš, to je cervix score, což je souhrn bodů, kterými se hodnotí mimo jiné i zkrácení čípku. Čím vyšší CS, tím vyšši pravděpodobnost porodu.

In reply to by wesna..

A ne náhodou CS 6? No to je to cervix score, což je souhrn bodů. Ty body dostáváš za zkrácení čípku,konzistenci, dilataci hrdla, naléhání plodu. Čím vyšší CS, tím je porod blíž! Když je CS 10, tak už je to na porod.

In reply to by wesna..

tak mi řekni, co to máme za doktory :sick: , polovinu věcí o kterých si tu maminy píšou vůbec nevím, nedělali mi test na cukrovku, nevím kolik mimísek ani přibližně váží ....... no hrůza a chci se tě zeptat, ty už chodíš na kontroly do porodnice?

In reply to by coopis

delal doktor UZ naposled ve 20tt a kazdy mesic chodim na kontrolu..A jen me prohmata a ze je vse OK..No a dalsi UZ me ceka dalsi kontrolu..To uz mi rika taky dlouho..No uvidime..Prej ve 32tt tak jsem zvedava..No naposled mala merila 14cm a to ve 20tt a jinak vubec nevim.. :( taky me to stve...ani CS mi nerekne..Pripada mi ze na me kasle.. :( no jinak mam prej vse vpohode..ale stejne bych byla radsi kdyby mi malou ukazal :(

In reply to by wesna..

To znamená, že se blíží porod. Čím kratší, tím je porod blíž. Ale jsou tam ještě další kritéria, jako dilatace, naléhání, konzistence čípku. Já ho už mám bohužel taky zkrácenej, ale rodit ještě nechci!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky