minianketka - Co proti prdíkům?

04.10.2009

Holky, co jste používali u novorozenců proti prdíkům a co skutečně pomáhalo. Mám doma 14 denní holčičku a od 18 do 22 hod. nonstop brečí a kroutí se. Mám doma Baby Calm, ale nic moc nezabírá vlastně vůbec nesleduji, že by to mělo účel. Mažu mastí-Pupíkem ve směru hodinových ručiček a taky nic. Cvičíme při přebalování nožičkama a nic. Ještě doma máme Lefax, kt. ji zabíral v porodnici (ale raději bych volila homeopatika) a Sap Simplex, kt. jsme ještě nevyzkoušeli (nevíme dávkování). Holky, když už jste nějaké takové léčivo používali, užívali jste ho pravidelně (preventivně) nebo jen, když nastaly problémy? Včera jsem malé nahřívala bříško třešňovými peckami v polštářku, na chvíli se uklidnila, ale pak zvracela (asi jsem neměla nahřívat po kojení) a navíc jsem si všimla, že má pupík nějaký od krve a to už ho měla mít zhojeny. Prosím poraďte. A mimo to piju fenyklový čaj.

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak nás to trápilo jen v momentě kdy jsem nevypila "Čaj pro kojící matky" od Lerosu. Takže u nás zabíralo 3x denně vypít tenhle čaj a když bylo velký haló tak jsme před kojením dali Sab simplex. A to dávkování mám pocit, že bylo 20 kapek před jídlem, ale to si nejsem naprosto jistá.

Ahojky,
tak já vyzkoušela snad všechno...nakonec zabraly probiotické kapky v kombinaci s baby calmem nebo sab simplexem, třešnově pecky na bříško, fenyklový nebo kmínový odvar pro prcka, já pila fenyklový čaj...a pak dodatečně ještě lactobacilové tobolky v čajíku odpoledne.
Měli jsme prdíky, křeče z antibiotik apod. od porodnice do 3 měsíce přesně... ted je nám 3,5 a já mám úplně jiné miminko
Paf

ahojky tak ja delam proti prdikum tohle-jim vse co me napadne,nicim se neomezuji..... :ww: preventivne davam nasi male kapicky Sab simplex,do fenykloveho cajiku od hippa a kazdy vecer ji masiruji brisko olejickem......a je moooc spokojena!!!! :girl:

Ahoj, my zkusili Sab i Baby Calm, oboje pomohly jen trochu, trošku to malé ulevilo, ale ne úplně, pořád poplakávala, a opravdu pomohly až probiotické kapky. Sice trvalo déle než začaly působit, nejmíň týden, ale po týdnu byl klid, žádný pláč, tlačení, propínání nožiček, problémy s prdíky a kakáním. Poprvé jsem je koupila tady u nás, ale protože jsou drahé a opravdu pomohly, byl opravdu klid :!k: a jak jsme je dobraly, tak zase začalo kňourání :\/: , tak jsem si další koupila za poloviční cenu na mimibazaru - tady http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=443507 u jedné hodné paní. Jeden den byly poslané a druhý jsem je měla doma, a poštövné bylo jen 30,. Kč. My jsme Sab i Baby Calm užívali víceméně pravidelně, před každým kojením. Probiokapičky jednou denně pět kapek. I když měla malá období kdy nejvíc řvala při večerním kojení a dr doporučovala dát Baby Calm jen tehdy, když nejvíc řve, tedy večer. Tak nevím...

Ahojky.Já dávala probiotické kapky.Tady jsou hrozně drahé ale v Polsku jsem je koupila za 220 kč.(Český Těšín-lékarna pod Zámkem). :a:

Ahojky! Tak moje skorošvagrová si užila s prdíkama až až. Malému teď 30.9. byli 3 měsíce a od narození doslova nehorázně trpěl na prdíky. Nemohl ani spát,pořád brečel,kňoural,strašně tlačil. Zkusili jsme o rektální rourku ale ta byla na nic,jen si prdnul a to bylo vše. Vyzkoušeli kapky,mastičku PUPÍk, nutrilon proti nadýmání, telou plínku,prostě kdo co poradil a dr. řekl. Mysleli jsme,že ho trápí něco jiného musel jít ven z bříška o měsíc dříve tak jsme mysleli,že je to k tomu. Až nakonec moje mača zkusila to co zkoušela před 32-lety u maldšího bráchy. udělala mu šťávu s převařené vody ,ještě teploučkou a to mu pomohlo.Teď kajdí o 100 6 a už i krásně spinká. je to starej babkovskej recept,ale pomohl mu na 100%,zkus to a uvidíš.Pa :a:

Ahoj, my jsme si s prdíkama užily svoje... Nejdřív jsem koupila SabSimpex, ale ten skoro vůbec nezabíral, tak jsem ho měla spíš jen do kočárku na dudlík, když venku začla pobrekávat, abychom nejely s řevem... Pomáhal nám gel Flatulin a masáže bříška, taky cvičení s nožičkama a když bylo hodně zle, položila jsem jí na bříško a ruce i nohy jsem jí zasunula pod bříško... sice byl chvíli řev, ale prděla pak hezky a někdy z toho byl i bobek... Nejvíc nám pak pomáhal olejíček od Weledy, stačí ho pár kapek a fakt byl super, a taky babyvak, v něm prděla jak o živet... můžeš zkusit i polštářek s třešňovými peckami (prodávají ho v DM), nebo rektální rourku (tu ne moc často, děti si na ní rychle zvyknou a pak nechtějí prdět sami)...

Já jsem je dávala,myslím to probiotické kapky do toho měsíce po 3 kapkách denně a nic se nestalo....:-))))

Ahojky!
Ráda ti napíšu svoji zkušenost,protože je to hrozné,když tak ten malý drobeček trpí a ty jsi bezradná.....
Já jsem dávala 8 kapek Sab simplex,ten jsem dávala před každým kojením od 10 dne a v pohodě,pak jsem dávala probiotické kapky (5kapek denně a to 2 kapky ráno a 3 večer před spaním),já jsem jedla 3x denně Euspumisan a pila kojící čaj.
Když bylo nejhůře,tak rourka a nahřívání bříška,ale po čtyřech dnech po nasazení této léčby byl klid a nikdy už koliku neměl.
Ten pupík se mohl rozkrvácet,jak jsi masírovala bříško.
Kdyby jsi chtěla probiotické kapky,tak je mám za sobrou cenu- jsou to vlastně živé kultury,které prospívají i na posílení imunity,běžně stojí kolem 700 a já je mám za 360Kč.

In reply to by Cathrine

Ahojky jseš hodná, bydlím v Č. Těšíně a v Polsku je mají za 220 - tak tam pošlu manžela. Prosím Tě - ty jsi ten Sab simplex a probiotické kapky kombinovala? Na Sabu se píše, že se má používat 3 x denně a ty jsi ho dávala před každým kojením (já kojím tak 6x/den)? Už papkám Euspumisan druhý den - zatím žádný výsledek, dnes nasadím Sab simplex místo Baby Calmu, který nám vůbec nezabírá a pošlu manžela pro ty kapky. Pak už fakt budu jen doufat, že to malou přejde...

In reply to by Martens a Majda

u těch probiotickýh je možno kombinovat se SABem nebo baby calmem - účinek začne někomu po 2 dnech nekomu po týdnu..já dávám probiotika ráno a Sab jsem dávala před každým pak ob kojení (6-15 kapek)...ale vydrž, ono opravdu chvíoi trvá než to zabere - u nás to bylo 14 dní, ale my baštíme antibiotika, tak je to tím zhoršené :-(

Nám zabíraly Probiotické kapky, ale píšou na nich, že jsou až od měsíce. Musela by ses na to zeptat v lékárně nebo dr.

No nam nejvic pomahala rourka,jak se zacala kroutit tak sem ju rozbalila a pomohla ji s ni,mala se vyprdela a byl klid.Jinak sme davali sab kapka,y10 kapek pred kazdym kojenim

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka