od kdy přetahovat chlapečkům pinďulu?

04.10.2009

tak mi zas včera mamka nasadila brouka ho hlavy...od kdy mám Tobískovi přetahovat pindíka?a vlastně jak?v nemocnici o tom nepadlo ani slovo tak nevím jestli se to teda dělát má nebo ne .... mamča říkala že bych měla při koupání ale on je bobek narozený dost předčasně a má teprv tři týdny a pindíka strašně malinkého si ani nedovedu představit jak bych ho chytla natož přetahovala :-D tak tedy jak maminky?přetahujete?

mam syna co ma 3roky a manzel mu ho preatahuje snad denne vzdy pri koupani od malicka..Sama jsem v tom tapala a manzel na me vzdy at mu verim,ze vi co dela a je to prej treba,takze mu to delal denne pri koupani.Pak nas cekala 3leta kontrola maleho,kdy Dr.jukla i na pindika maleho jak to vypada a rikala,ze to uz je tak krasne pretazeny,ze uz staci malinkato a je to,tak mu to udelala a tim nam zpusobyla par dni hruzy jak to maleho moc bolelo.Ja rvala bolesti s nim jak to bylo hrozny,takze moje rada zni-pretahovat co nejdrive od narozeni jemne a s citem hoooodne pomaloucku at s tim neam tvj chlapecek pozdeji problem.Videt pozdeji bolest a hruzu v ocich syna je strasnej zazitek i presto,ze manzel mu indika pripravoval,aby toto zazit nemusel,ale bohuzel to Dr.videla jinak a ja si rikam,ze to nemusel ten zbytek delat tak drasticky..Udelal to tak rychle,ze jsem nestacila rict ani slovo..Pokud bych toto edela,tak maleh tim nevystavim a dal budee jen pretahovat..Pravda je,ze uz to ma snad navzdy a sebou..Drzim palce!!

In reply to by plucka

ale ona je jinak uzasna doktorka a lidi se tu o ni skoro perou,ale jsem uz poucena a pokud bych mela jeste nkdy syna,tak bych ho nicemu takovemu nevystavila.Klidne at je delsi cesta a klidne at si Dr.mysli neco jineho,ale cesta bezbolestna.. Nezijeme ve stredoveku a pokud byt bolest nemusi,tak nemusi.. Nas malej si to pretahuje ve vane taky sam..

In reply to by siska333

Chápu, žes to od ní nečekala, když je jinak výborná. Přitom existují kortikoidový mastičky, který můžou pomoct. Jsou sice hormonální (nevím do jaké míry), ale já bych je určitě zkusila radši než násilný přetažení. V horších případech se dělá oříznutí jen té přebytečné kůžičky (ne obřízka) pod celkovou narkózou. Já mám právě dva kluky a dávám si na to pozor! Kdy už doktoři pochopí, že jsme myslící bytosti a rozhodnutí, co se s našimi dětmi bude dít je jen na naší zodpovědnosti.

In reply to by plucka

Myslim,ze i ta nase doktorka vzapeti hned pochopila nas sok..Manzel na ni do te doby vzdy mile,prijemnej a laskavej se promenil ve vztekle zvire jak nas to sokovalo.Jasne,ze bychom tim maloska taky nenechali projit.Videt tu jeho bolest pote bylo pro me hrozny.Ten vecer jak se sprchoval s tatinkem,protoze se to musi hygienicky denne cistit,tak strasne plakal,ze ho to boli a ja jsem brecela v kuchyni jak jsem citila jeho bolest.Clovek si rekne skvelej doktor,ale presto si vsechno clovek musi hlidat hlavne sam.Teda vy mate doma veselo! ;) Dva kluky,tak tomate o zabavu postarano.. :s: Ja bych si moc prala,aby tohle tehu dopadlo dobre a vyslo to taky a nas malej mel konecne sourozence..O jedno jsem v 7tt.prisla,tak se ted bojim uplne vseho jako cert krize,ale jsem hlidana hned o zacatku tehu a Dr.mi nasadil hormony a zatim dobry.Nejhorsi byl den,kdy se mi to stalo minuleale uz jsm tyden za tm obdobim a citim se skvele,tak snad u to bude ok.Nejak jsem se rozkecala.. :///: Mejte se krasne!! :a:

já mám 6 ti měsíčního klučíka, a popravdě zkoušíme tak od 4 měsíce-pokaždé když koupeme. Naštěstí nám to jde pěkně, tak se moc nestresuju. Ale naše dr řekla až od roka. Jednou to tam měl nějaký zarudlý, tak jsem to zkusila v tý vodě a šlo to, tak to děláme, aby to zas nepřiroslo. Ale nic přes sílu. On by Ti stejně asi dal vědět kdyby se mu to nelíbilo.

Ja jsem ted cetla, ze mas pretahovat od narozeni jen malinko a to spis jen kvuli hygiene, aby jsi mu pindulu umyla, ale pry do 3 let veku neni potreba... To je tezky, kazdy rika neco jineho a pak si vyber, vid? Nejlepsi asi bude, kdyz se zeptas sveho doktora....

Tahle otázka už tady několikrát padla :wink: , ale nikdy se nenašla jedna odpověď. Každý říká něco jiného. Někdo stahovat hned od narození, někdo od půl roku atd. I doktoři se v názorech dost liší. Já bych se být tebou poradila s vaším dr. Uvidíš, co ti řekne on/a a může ti to i ukázat, pro jistotu! Honzík má půl roku a malinko to zkoušíme asi od 4 měsíců, ani ne pravidelně. Ono to nepůjde, tak v 90ti % to miminkům nejde. Starší syn s tím měl problémy a nedávno si to skoro stáhl sám :00: (má tři roky)... Jsou i názory, že se s tím nemusí nic dělat do puberty, což se mi zdá jako extrém!!! :papa:

Ahoj.Nam je 9 mesicu a pretahujeme od narozeni,nebo teda odkdy jsme doma.Rekla nam to dr.a hned i ukazala.Dalam to kazdy vecer ve vane pri koupani.Jasne,nejde to cely,nic nedelam nasilu,jen pokavat to jde.Je videt,jak to hezky postuuje,mylyho nic neboli.Na kontrole v poradni nam rekla,ze to mame hezky.

Když jsem byla v porodnici tak na pokoji se mnou byla kámoška a ta měla chlapečka. Ptala se a sestřička od miminek jí řekla,že se začíná až od ROKA chlapečků. Pa :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka