Jak na nemocenskou?

04.10.2009

Ahoj holky! V pátek jsem se dozvěděla, že mi chybí odpracovat už jen 11 dní, abych měla nárok na mateřskou. Rozhodla jsem se - po domluvě s mou vedoucí - že bych šla od prvního listopadu na nemocenskou a toho 10.12. na mateřskou, jak mám termín. No, ale teď mi vrtá hlavou, jak to mám udělat, aby mě doktor fakt poslal na konci toho října na nemocenskou. Jednak proto, že k doktorovi 13.10. na kontrolu do poradny a on mě objednává vždycky až za měsíc, tak co bych tam koncem měsíce dělala? No a hlavně mi jde o to, že nevím, jestli bude stačit jako důvod k tomu, jít na nemocenskou jen to, že se už nevejdu za kasu, že mi dělá problém tahat se s ní do schodů na denní místnost a že mě to prostě už strašně zmáhá. Vedoucí mi říkala, ať si prostě něco vymyslím, na něco si postěžuju a že mě pak na nemocenskou určitě pošle. Jenže já nevím, co si mám vymyslet, na co si stěžovat. Nevíte někdo, jak na to?

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj! Díky moc, že jsi mi napsala. Jsem už ve 23.tt, tak na mě je už se zvracením docela pozdě, když jsem nezvracela ani na začátku těhu. No, ale jinak to není vůbec špatnej nápad. Postěžuju si na dýchání a únavu + do toho, že mi není moc dobře, nevejdu se za kasu a já nevim co všechno ještě a snad to půjde. On totiž, když se mě ptal na zaměstnání a já mu řekla, že jsem pokladní, tak se tvářil jakože to je nejmíň namáhavý zaměstnání na světě, takže se právě takových problémů se mnou nebude muset bát. Ale já se tam musím tahat s těma balíkama vody sice jenom na chvilinku, než to přetáhnu, ale stejně je to pracný, ne?! :ww: No, ale tahat se s kasou taky není žádnej med. A to ani nemluvím o tom, že někdy se lidi v obchodě chovají jako neuvěřitelný hovada a kolikrát tam po nás hulákaj, že nemáme mlíko, který je v akci. Takže nervy a stres z front taky nejsou výjimkou. No, myslím, že si budu stěžovat dost přesvědčivě :s:
Tak díky moc, měj se hezky a přeju dobrou noc...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky, snad to fakt vyjde a všechno bude v pohodě. Budu se snažit zbytečně moc nelhat, ale jen všechno trochu zveličovat. Nejsem sice moc pověrčivá, ale přece jenom, ať si něco nepřivolám... No, budu doufat, že nebude mít třeba nějakou špatnou náladu, nebo že ho přede mnou nějaká ženská nevytočí. A máš napsanou neschopenku od gyndaře, nebo od praktika? Jestli by třeba nebylo lepší jít za obvoďákem...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No jasně, to by pak mohlo být blbý. :C]]: Spíš si postěžuju na takový ty běžný věci, co v těhotenství často trápí. A na to, že v práci už to nedávám, což je vlastně taky docela pravda. Máme vždycky jednou za 14 dní o víkendu celodenní směnu a to jsme tam od rána od půl sednmé do večera do půl deváté. A to je strašně náročný, ale bez toho to nejde, protože by nám jinak chyběly hodiny. Tak si doktorovi postěžuju aji na to a on mi určitě vyhoví. Teda doufám :s: Tak díky moc a měj se :a:

ja bych si stezovala ze se ti dela spatne a ze te boli brisko a zada a naschle podle me te na neschopenku s timdle urcite posle..... byhc mu treba toho 20 nebo na kdy ti to vychazi zavolala ze mam tydle problemy a verim ze te objedna a zkoukne a neschopenku napise... ja resim ted stejny ale jsem teprve v 4 tydnu ..... takze to bude dost tezke...

In reply to by žabičkax

Ahoj! Děkuju za odpověď. Já jsem ve 23tt a břicho mě chvílema trochu pobolívá, ale na neschopenku chci jít asi spíš kvůli tomu, že jsem už strašně lenošná - nic se mi nechce, nejradši bych pořád jen spala nebo aspoň odpočívala:-D Určitě to tak nějak udělám, když tam tak 25. zavolám, že mě už několik dní pobolívá břicho a celkově se necítím dobře, tam mě přece určitě objednají. To mě nenapadlo.
A proč chceš jí Ty tak brzo na nemocenskou? Myslím, že by sis taky měla stěžovat na bolavý břicho, ale né jako před MS, to je prý normální, to by Ti nepomohlo. A taky že třeba omdlíváš a bojíš se, že se ti to stane při práci. No, ale já jsem špatnej rádce, když ani nevím sama, co si navymýšlet:-D Tak se měj moc hezky a gratuluju k miminku... Ještě jednou díky.

In reply to by žabičkax

si vymysli, že pořád zvracíš a je ti na omdlení a třeba, že v práci pro to nemají moc pochopení.
Já mám zase ten problém, že mi bylo v práci naznačeno, abych co nejdřív vypadla na rizikový, jinými slovy zabírám tam místo novému klučinovi po VŠ, mladý, perspektivní a určitě ambiciózní, takže nějaká těhotná je už vůbec nezajímá. Mě nic není a do práce jsem chtěla chodit až do konce, ale pokud budou prudit, tak to fakt nemám zapotřebí.
Nic mi není, žádné problémy nemám, takže si buď budu muset něco vymyslet nebo na rovinu řeknu, jak to je a ať mě nechá doma. Jediný co mě štve, tak vycházky. neumím si představit, že bych te´d byla další 3 a půl měsíce uvázaná doma, navíc prá peníze za neschopenku přijdou až za 2 měsíce, což te´d před Vánocema nic moc. :(

In reply to by Dzakynka

Ahoj, tak jsem přemýšlela o tom, že bych to řekla tomu doktorovi narovinu, ale zase si říkám, že kdyby byl třeba proti a neschopenku mi napsat nechtěl, tak pak už ji neseženu. No a vedoucí tak souhlasila s tím, že už bych šla marodit proto, že už má za mě náhradu od 1.11. a když bych byla ještě v práci, tak ta náhrada by musela ještě na měsíc na pracák než bych nastoupila normálně na mateřskou.

In reply to by Dzakynka

no tka ve 4 tydnu zvraceni si vymyslet asi nepujde se bojim..... nicmene od minuleho tydne me ukrutne boli podbrisek mam caste behani po uradech prevazna cast rpace mam v terenu a dkyz si sednu hned to polevi tim padem to je podle me od toho navic zajistuji nakupy nedokazu si predstavit ze budu tahat stosy papiru a nakupovat baliky vod.... plus tedy o jednoho mimiska sme uz prisli a co je jeste posledni vec lecim se s revmatickou artrozou zda je toto vse duvod sakra mohl by snad byt....
No jo nekteri zamestnavatele fakt stoji za to.....
jinak v praci to rict nemuzu jsem ve zkusebce....
urco to s tema vychazkama zvladnes uz kvuli mimiskovi aspon budes v klidu doma.o))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka