Potřebuju radu

02.10.2009

Holky,mám dotaz.Jsem už rok a půl rozvedená.Rozvod proběhl dohodou a dcera byla svěřena do mé péče s tim,že otec jí má jednou za 14 dní o víkendu a obden vždy na pár hodin.Teď čekám druhé mimi s mým nynějšim partnerem.Nevzaly jsme se,protože by jsme rádi měly obě holky na naší svatbě.A hlavně jsme se nechtěly brát jen kvůli tomu,že spolu čekáme mimi.Jenže problém je,že můj bývalý čeká také rodinu a dnes se oženil.Nebylo by na tom nic moc divného,kdyby mi nedávno nevyhrožoval soudem.Řekl mi,že zažádal o úpravu péče o dítě.Bojim se,že díky tomu,že se oženil,bude mít větší šance u soudu.Bojim se,že o svou holčičku přijdu.Střídavou péči zásadně odmítám.Myslím si,že dítě by mělo mít jen jeden domov.Že jim to akorát dělá zmatek v hlavě.A ona je dost citlivá dušička.Mám pocit,že on se chce pomstit hlavně mě,protože platí docela slušné výživné.A určitě chce stáhnout hlavně prachy.Mě o ty peníze zas až tak nejde.Jen mě štve,že naše spory chce řešit přes Karolínku.Štve ho,že Karolínka kolikrát k němu nechce.Asi má pocit,že jí doma něják navádim.Ale to já jí musim vysvětlovat,že tam musí.Že by to tátovi bylo jinak líto a tak...Nemám ráda to pomlouvání se mezi rodiči.Protože nejhůř z toho vyjde vždycky to dítě.Nedělám to,hnusí se mi to.Myslíte si,že soud ještě dnes kouká na to jestli jste oddaný,nebo,že je to jedno?Přeci to,že se vdám,ze mě nedělá lepší matku.Napište mi,prosím,vaše zkušenosti.Jsem zoufalá a bojim se,že moje malá holčička bude nešťastná. :r: :r: :r:

To, že nejsi vdaná, není o nic horší nebo lepší než že tvůj bývalý se oženil. Konec konců i ty máš přece stabilní rodinu - čekáš druhé mimi a svatba je v plánu - dneska má spousta lidí děti dřív než svatbu a nikdo je podle toho neposuzuje, tak proč by podle toho měli soudit tebe?
Pokud nemáš až tak problém s penězi, tak si myslím můžeš být úplně v klidu, protože jemu určitě jde právě o ty prachy - je pochopitelný, že když čeká další dítě, bude se snažit výživné na vaši malou snížit. Ale pochybuju, že by až tak toužil mít doma tři děti, když nemusí. A myslím, že ani jeho nastávající, když už má jedno vlastní dítě a druhý s ním čeká, nebude mít žádný zájem na tom, aby na plný úvazek pečovala ještě o tvoji dceru.

Ahoj,
myslím, že dneska už se to až tak nebere. Neznám tvého bývalého a ani jeho novou manželku, ale z vlastní zkušenosti jsem toho názoru, že mu jde opravdu jen o to, aby ti nahnal strach a nemusel moc platit. Pochybuju, že ta jeho by se chtěla starat o "cizí" dítě. Teď možná jo, ale časem bude mít vlastní a pak už ji přestane bavit hrát matku tvojí dceři.
Nedej se a nepodceň to, ale pokud jsi normální ženská a plníš si své rodičovské povinnosti, určitě se nemusíš bát, že by malou dostal do péče on. Hodně štěstí!!!
:a:

In reply to by blablablanicka

Děkuju. :) Ona už má asi 12-ti letého kluka,on má se mnou Karolínku a čekají teď spolu další.Karolínka o ní špatně nemluví.Řekla bych,že se tam má dobře,ale tu pani já vůbec neznám.Když mi přijedou vrátit Karolínku,tak ona ani nevyleze z auta,aby mě třeba jen pozdravila.Bavila jsem se s ní jen jednou.Takže nemůžu říct,jestli by jí časem přešlo starat se o Káju,nebo ne.Bohužel můj bývalý se chová úplně jinak,než se choval,když byl se mnou.A já si myslim,že to je i díky ní.Že ona mu tak trošku vnutila svůj názor a on přeci dneska nebude odporovat svojí ženě.
Myslim si,že jsem normální ženská a řekla bych,že i dobrá máma.Alespoň to o mě Karolínka a pár lidí z mého okolí říká.Ale mám obavu z dnešních soudů.On se chce pomstít a bohužel to odnese Karolínka. :(

In reply to by HankaS

Máš pravdu. Jako ve všem i naše soudy jsou o lidech, ale myslím, že dneska už je těch soudců s těmi zkostnatělými názory míň a míň. Pokud jsi na pochybách, zajdi se poradit na sociálku. Nevím teda jak jinde, ale u nás to dělají mladý holky a jsou celkem ochotný a vstřícný. Navíc pokud půjdete k soudu kvůli Karolínce, tak sociálka u toho bude taky.
Možná bych ještě zkusila si promluvit s tou jeho novou manželkou. Třeba to je rozumná ženská a domluvíš se s ní spíš než s bývalým. Oni ty chlapi opravdu často víc myslí na svý ego než třeba na city svých dětí a ona by ho třeba v tomhle směru mohla aspoň trochu usměrnit a vysvětlit mu, že je hloupost se mstít přes dítě. Zvlášť když je sama v podobné situaci.
Asi je to hodně zmatené, ale snad jsem napsala aspoň něco, co ti pomůže.
:a:

In reply to by blablablanicka

Tak to už jsem kdysi chtěla si s ní promluvit.A ona mi na to řekla,že za jeho zády se mnou mluvit nebude.Že jedině s nim.A jelikož z takových rozhovorů já vycházim,jako ten největší blbec a oni jsou ti nejlepší,tak jsem to vzdala.Ona je v tomhle zásadně při něm.Děkuju za radu. :)

In reply to by HankaS

Tak to mě mrzí. Ale ty máš aspoň dobrý svědomí, žes udělala vše, cos mohla. Fakt nechápu některý tyhle "nový modely" našich bývalých na co si to vlastně hrajou.
Tak hodně štěstí a nenech se od nich vynervit!!! Kdyby si byl tak jistej v kramflecích, tak už by jednal dávno ;)
:a:

Tak to je mi líto, že máš takové potíže a taky že ti nemůžu poradit.. Možná by stálo za to poradit se s někým přes rodinné právo. S někým, kdo má opravdu dost zkušeností. Je to až moc důležité na to, aby člověk něco zanedbal.. Doufám, že se to vyřeší k tvé spokojenosti, držím pěsti.

In reply to by buksy

Ahoj,moc děkuju,že jsi napsala. :+^*: Samozřejmě to přes právníka řešit budu.A o svojí dceru budu bojovat,ať to stojí,co to stojí.Nedovolim mu,aby naše spory řešil přes naší dceru.Jen jsem chtěla slyšet,jestli s tím má někdo zkušenosti.Protože i právník ti řekne,že záleží na soudci.Přijde mi hrozně zastaralý hodnotit rodiče podle toho,jestli žijou v manželském svazku,nebo ne.My se s přítelem chceme vzít.Jen já už jednu svatbu mám za sebou a tak něják mi už přijde zbytečný spěchat.Tak jsme se dohodly,že až bude naší malé berušce lehce přes rok,tak jí uděláme.Že bude hezký mít tam obě holky v těch šatičkách.Chceme,aby si to užily s náma. :)

In reply to by HankaS

Třeba to nebude tak horké a bývalej tě jen schválně straší.. A než se rozhoupe, tak třeba uběhne dost času na to, abyste se s přítelem vzali..
Stejně nevěřím tomu, že by mu někdo přiřkl dceru jen proto, že je ženatý.. Vždyť dítěti je vždycky nejlíp u maminky, pokud není nějaká... asociální - víš, jak to myslím.. Pokud má hodnou pečující maminku, dobré zázemí, je přeci úplně jedno, jestli je vdaná nebo není. Myslím si, že dnes se to takhle neposuzuje. A taky je dcera už dost velká na to, aby vyjádřila svůj názor. Kdyby na to došlo, určitě se budou ptát i jí, co chce, kde jí je líp, s kým chce žít..

In reply to by buksy

No takhle ale bohužel uvažujeme my a ne někteří soudci. :( Karolínku tim nechci ještě zatěžovat,dokud to nebude nutné.Ona je citlivka a vše si docela bere.A já nechci,aby byla smutná.Je mi jí líto.Kvůli našim sporům se bude trápit ona. :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka