Žárlení sourozenců???

03.10.2009

Ahojte holky,dlouho jsem tu nebyla. Máme problémy nikoli s malinkoíu Eli ,ale s tou větší 7miletou Nikolkou. Hrozně žárlí. Teď už k malé aspoň zajde a dá ji pusinku, ale to až po měsíci :|P: Vůbec se nechce učit,zapomněla snad i počítat do desíti a to je první třída,pořád se vzteká, kňučí, brečí, řve kvůli každé maličkosti, nebo i bezdůvodně.Odmítá chodit do školy,simuluje nemoci,nechodí na kroužky a toulá se místo toho po městě...Neustále nám říká, že na ní nemáme čas,že už ji nemáme rádi.. :n: :? Nevím co s tím.. Je to mazec, hlavně si mě vyžaduje, vždy když kojím,pak mi to vyčte, že jsem pořád s Eli. No je to náročný,pořád vysvětluju dokola,ale mám pocit, že melu do zdi :jawdrop: Máte někdo podobnou zkušenost nebo rady jak na žárlící dětičky,aby to snášely co nejlépe??? Jo samozřejmě jí hrozně vadí,že když bylo mimi 9 měsíců v bříšku,tak teď jen jí a spí a nic s ní není :$}:

ahojky,u ná je to taky problém,mám 4 letého synáčka a 14 denní holčičku:-)a je teda s málé nadšenej,pořád by ju chtěl hladit a pusinkovat,ale když malá usne tak naschvál začne nahlas ječet nebo zpívat ,nebo jí vlítne do pokoje a začne žďuchat do postýlky,všechno vysvětlování je k ničemu,navíc tento týden k nám chodí moje mamka a ta mi vyčítá ,že je malej neposlušnej,nevychovanej,že to si teda užiju atd....přitom je mi jasný,že se tak chová protože je to pro něho nová situace,je to těžký,byl doteď středem pozornosti,no doufám,že to brzo přejde,tobě přeji taky aby to bylo brzo v pořádku a hodně sil.

Koukám,že ta vaše potvůrka ti dává pěkně zabrat.Z tohohle já mám úplně hrůzu.V listopadu se mi má narodit druhá dcera a i když teď tu mojí pětiletou na to připravuju a povídáme si o tom,tak se bojim,že ona pak bude takhle vydírat.Teď povídá,jak se těší a jestli se mnou může koupat a oblíkat,....Ale skutečnost pak může být úplně jiná.No doufám,že u nás to dopadne lépe než u vás.Jinak budu bezradná,jak ty.Je to těžký a já tě chápu.Ale třeba se za pár týdnů uklidní a bude dobře.Zapoj jí do oblékání a koupání a když nebude chtít,tak jí nenuť.Řekni jí,že až teda bude chtít,ať přijde,že budeš moc ráda.A chval jí.To u dětí moc pomáhá.Držim palečky,ať je to brzy v pohodě. :) :k: :a:

In reply to by HankaS

Ahojky, já se snažím chválit a mazlit,ale ona každý den udělá nějaký průšvih, nebo je tak vzteklá, že to jde fakt těžko s tí chválením, páč většinou není za co.a když se jí něco povede,tak nestačí slovní pochvala,ale opravdu vydírá a chce kupovat dárky atd. Vůbec to není jednoduché...

Ježiš tak to ti nezávidím. Ale z toho samého mám taky strach. Mám sice 4 letou dceru, ale do ted se točil svět jen kolem ní, a to od všech ne jen od táty a mámi, ale taky od babičky a dědečka protože je to první vnučka, ale za 2 měsíce se nám má narodit synáček, tak taky přemýšlím, jak to všechno bude.
Co se bavím takhle s kamarádkama, co už 2 děti mají, tak radijou, že do všeho to první dítě zapojovat, a nejlíp když je to holka. Všechno co se týče miminka dělat spolu, ty pujdeš přebalovat malá ti podá plinku kremyk ubrousek apod., ty pujdes koupat a malá ti podá to a to apod.
Já vím, že se mi to asi kecá, mám to teprve před sebou, ale sama to tak zavedu. Když malinkej bude spát, tak se budu věnovat malé, prostě aby neměla na co žárlit. Snad se mi to povede.
Tobě ale držím palce, ale neboj, většina dětí to tak má, zvykne si na to, že tam už nejste jenom pro ní, že tam je ještě někdo navíc se kterým se o vaší lásku musí podělit. V 7 letech je to už velká holčička, dej tomu čas, hlavně bud v klidu. Držím palečky

ahoj. :a: Mám doma něco podobného. :\/: Starší dceři tedy budou 4roky,ale co se narodila malá,tak začne najednou bezdůvodně brečet! :\\: Přestala chodit do školky,protože tam celé dny probrečela.A to minulý rok chodila v pohodě.Zlobí a dělá všechno možný,aby na sebe upozornila. :-g( Už jsem z ní neštastná. :\/: Chce to asi čas,aby se srovnaly. ;) Tak přeji pevné nervy. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky