Dopis ze sociálky.......???

01.10.2009

Ahojda holky.
Potřebovala bych radu :///: Přišel mi dopis ze sociálky, který je ale adresovaný na mého gynekologa.....
Píšou toto: Oznamujeme, že paní Marečková z důvodu dočasné pracovní neschopnosti vyčerpá 180 dnů pobírání nemocenských dávek podle zákona....... dnem 16.10.2009.
Co to pro mě znamená?? Nějak nechápu, co tím chtějí říct a proč to přišlo mě, když je to adresované doktorovi?????? Poradíte??

Ahojky,
nemusíš se zneklidňovat, mě přišlo to samý, byla jsem na OSSZ a tam mi vysvětlili, že podle nového zákona, který platí od 1.1.09, musí OSSZ informovat lékaře o tom, že už Ti uplynulo 180 dní podpůrčí doby, je to ale jen pro informaci, nic to neznamená. Celá podpůrčí doba je 360 dní, takže i když budeš marodit celý těhu, tak to v pohodě vyjde.

,že tvůj lékař musí požádat o prodloužení nechopenky ,jelikož by ti tímto datem vypršela,byla jsem ve stejné situaci

pro tebe to v podstatě nic neznamená. Těch 180 dnů je polovina doby, po kterou máš nárok na nemocenské (podpůrčí doba). Tvůj dr. ti vystavil neschopenku, která pro sociálku znamená, že nejsi schopná dělat svou dosavadní práci. Po uplynutí poloviny podpůrčí doby je sociálka povinná přezkoumat, jestli náhodou nejsi schopná nastoupit do nějaké jiné práce. Je trochu nesmyslné, že do toho spadly i těhulky, ale zákon je zákon :-) Myslím, že tímhle dopisem, případně sdělením tvého dr. že tvoje pracovní neschopnost dále trvá, to skončí. Vždyť rodit přece budeš dřív, než za dalších 180 dnů :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka