mate doma s ditetem zvire?

27.09.2009

Jak se ktomu stavite kdyz treba prijde kocka,pes a zacne list na dite?
Nebo kdyz si zacne zviratko hladit,valite hned umyt ruce?
Nebo kdyz to vase zviratko nebo i cizi (u kamaradky) prijde a čuchne k dudliku,ke flasce.....jake jsou vase reakce? zajimalo by me to.diky

Kliknutím vložíte smajlíky:

-ahoj mame staforda takze docela tele malymu bude 7 mesicu tak prvni 2 mesice k nemu mohl ale zadny olizovani a ted co radecek drandi v choditku je to samej huban :-) ale nas pes je ockovany bydlime v byte je cistotny takze spoustu veci prijdu. Veterinarka rekla ze kocky jsou mnohem horsi kvuli infekci tu ma tchyne a nesmi k Radovi vubec taky na nej sycela takze je uplne v jine mistnosti. S nasim pesanem vychazeji suprove... pa terka s radulou

... nebo spíše už starší dámy kavalírky - 7.5 a 9 let - zatím o Daníka příliš zájmu nejeví, mají jiné priority jako je jídlo v ledničce. Obě jsou nadšené, když dám malého v sedačce na zem - to hned zkontrolují, zda nemá v gatích :-), olíznou ruku na pozdrav popř.letmé očichání obličejíčku (olíznutí se snažím zabránit). Ta mladší trochu žárlí, protože když kojím, skočí mi na klín a stulí se podél Daníka :-). Daníkovi je 9týdnů, tak jsme ještě opatrní - ale jak přichází podzim, holky mění srst, takže chlupy máme všude. Doktorka se ke kontaktu příliš nevyjádřila, prý neolizovat, ale jinak kontakt doporučovala. S holkama se mazlím, pokud víc, tak než šáhnu na Daníka, ruce si pro jistotu umyju. H.

Ahojky,no,mě se to prostě nelíbí,když Páťa pohladí kočku od příbuzných,tak mu hned myju ruce,on je má totiž hned v puse a je tam riziko už i klíštěte,když ne bacilů,které kočky nosí. No a co se týče třeba ptáků,tak jak jsme byli na dovči,tak s náma byli známí,co mají velkého papouška,ale já jsem prostě nechtěla,když jsou tam děti,aby on mezi nima poletoval,on je hodně velký a rád sedá na hlavu,asi by mě klepla pepka,kdyby přistál zrovna na Kubovi. No a takové přičuchnutí k flašce,k dudlíku,to ne,to se mi fakt nelíbí,každopádně bych ho myla hned,kdyby to byl můj mazlíček,tak bych ho prostě k takovým věcem nepustila. :a:

je vykastrovaný a hodný,na malou nikdy nelezla ani do její postýlky či naší postele,Malá se s ním mazlím,ale ruce ji umyju,jelikož pak hned je strká do pusena či začne něco dlabat,tak raději pro jistotu.

máme fenku,nebojím se je nechat o samotě.K prckovi nejde,nejbíže si lehne k němu na půl metru,neolizuje ho ani jeho věci.Snažím si mýt ruce pořád,ale přiznám se ,někdy se stane,že šáhnu na oba

ahojky, tak my máme pejska je to Rhodesian ridgeback, je to 72cm vysoký pejsek(v kohoutku), takže pěknej macek. my jsme si ho pořídili, dřív než se malej narodil. pejsek má 3roky. a hned první den, co jsme přišli z porodnice, tak syna pořád hlídal. spával u postýlky, když začal plakat, tak došel a dával nám najevo že brečí,.. ted má syn 11měsíců a hrajou si spolu, malej po něm lozí, dává mu piškoty, dělí se s ním o jídlo,... je pravda že když byl syn malej, tak náš hafánek měl zakázané pusinky, ale teď se tomu stejně nevyhneme, neb se mají moc rádi, jsou jako bráškové. a jelikož máme pejska v bytě, tudíž musí také nějakou psí hygienu dodržovat, tak synovi nechodím umyvat ručky po každém hladění a hrání, neb by to nemělo cenu.kdyby to byl pes, který by byl většinou na zahradě, tak to bych asi už trošku brzdila v tomhle, a chodila ruce umývat, a žádné pusinky,... ale pejske je člen rodiny. a není dobré ho odstrkovat, když byl dřív na něco zvyklej.jinak dudlík jsme nikdy neměli, takže to řešit nemusíme. nejlepší je na tom to, že já v kuchyni umývám nádobí a syn si hraje v pokojíčku a dojde náš hafánek a donese mu míček, tak si tam hrají sami spolu.možná si říkate, že by jste je o samotě nenechali, ale já starch nemám, protože vím co mám doma za psa a jak ho mám vychvaného, takže mu věřím....

In reply to by Kirsche

to je, ale také je to opravdu takové telátko a člověk musí mít na něho čas, aby s ním mohlo pořád někde jezdit,... nejlepší je to přes zimu, neb nás tahal na lyží a tento rok bude tahat syna na saňách, takže máme o tahače postaráno. je to macek po tátovi. má 50kg. není vyžranej jak se říká, ale on je mohutnej. samej sval,.. prostě namakanej ze závodů, takže bude tahat.

In reply to by Kirsche

tak náš hafánek je na to už zvyklej od malička jako štěně, jsme ho učili. takže to chce fakt jen vydržet a zkoušet. a nebo třeba to je i tím, že on na to sílu nemá. chce to i trénink, a makat a makat, aby měl dost síly

Ahoj, my bydlíme v paneláku, takže máme jen rybičky a Týna je z nich nadšená, když byla menší, chtěla být s křesílkem u akva a sledovala je... teď je šmíruje a furt koumá, jak by si je mohla pohladit:-) Jinak jsme docela často u našich a mají půlroční fenku staforda... jsou to obrovské kámošky a jedna bez druhý nedají ránu... dřív jsem se snažila Týně mýt ruce pořád, ale co Týna chodí, tak jsem dost polevila... samozřejmě ruce jí drbu před každým jídlem mýdlem, dudlíka má jen na noc na spaní, takže s ním pes nepřijde do styku vůbec a s flaškama taky ne, krmím Týnu na sedačce a když jí náhodou flaška spadne, tak jí umeju, než jí dám Týně znova do ruky... všechno je v pohodě, pes je očkovanej, odčervenej a má pravidelnou veterinární péči... až se přestěhujeme z paneláku, taky bych chtěla psa

ahojky ne nemam......mam dve deti a doma(bydlime v 3+1)bych zviratko,krom hada v terariu nesnesla.......papa :a:

Ahojky maminko.No tak my máme doma dvě kočky.A co malý dělá,od té doby,co se naučil plazit(je mu 10měsíců)tak že se doplazí ke kočičímu záchodky a otvírá a zavírá dvířka.No a teď mě tak došlo,že je tam nejvíc hnusus a ani jednou,jsem po tom Honzíčkovi neumila ručičky... a je fakt ,že nebyl ani jednou vážne nemocný.Měl jen prárkrát rýmu.Jinak nidky nic..-) Takže to moc neřeším,spíš vůbec.A naši mají něměckého ovčáka 2,5let.No a to sou kámoši největší.Bella přiběhne k Honzikovi,olízne mu obličej a jde zaser dal.Nebo ručičku olízne.Ale neumývám ho.Tak nevim jeslit bych měla.Ale asi to nechám,tak jak to máme.:-) Ata kámoka je s prominutím prdlá... Nic se nemá přehánět.Já chtěla po příbuzných jen asi první 2měsíce ,aby si po příchodu k nám myli ruce.No z přítelovi strany to nedělali,byly uraženi.... Ale jinak nic se nemá přehánět!!!!!!!

Ahoj, mamka má psa, my ne, taky jsem se toho bála, ale bylo to ok, doktor říkal, že to vůbec nevadí a ostatní mi řekli,,že si tím vytvoří denča imunitu, jako miminko jsem jí olizovat nenechala, ale tak od půl roku jo, nikdy z toho nic neměla.

Ahojky,tak my mame 4 mesicni miminko a mame fenku rhodeskeho ridgebacka,takze telatko.rozhodne bych ji nenechala aby po malem lezla.kdyz cuchne k dudliku tak ho omeju,ale je jasny ze vzdy se to nepovede:)jinak ji nechavame aby pod dozorem byla u neho hodne blizko a zkoumala ho,porad mu oblizuje nozicky a rucicky,oblicej ji oblizovat nedovolujeme.je moc hodna ale spis ji take ted furt trenujeme az ji bude krystof mordovat,takze ji tahame za srst,nebo za ocas atd,abysme videli jak reaguje.jinak prehnana hygiena mi pripada k nicemu,dite ja pak akorat ke vsemu moc nachylne.presne tak take jsem cetla,ze bude miminko daleko odolnejsi na alergie!!!byla u nas pribuzna s 2 letym synem a ona celou dobu sedela na gauci a byli tu jen hodinu,no a ona normalne za tu chvili co tu sedela si byla 3x omyt ruce,prestoze na nasi fenku ani nesahla.to jsme tak nejak nechapali :00:

Ahojky tak my máme chlapečka 4 měsíce a máme fenečku francouzského buldočka 1,5 roku a je to super,vzala ho krásně a je na něho opatrná,do obličeje ví že nesmí lízat,ale stane se že mu dá pusinku,tak ho jenom otřu rukou.Jinak malej jí už i začíná chytat když je u něho a ona je zlatá a nechá si to líbit.Myslím,že budou skvělá dvojka.jinak když k nám někdo přijde z dítětem tak jí říkáme,nesmíš je to miminko a pak když třeba to mimi olízne tak jí vynadáme ale většinou maminky řeknou ať jí necháme-ona je v paneláku,takže nikde venku nelítá a my víme co jí a kde se válí.

Ahoj já mám psa 4 roky a dva zakrslé králíky(všechna zvířátka mám naočkovaná) psa určitě od malého neodháním nesmí mu olizovat pusu ale jinak ručičky a ostatní nevadí.a ten dudlík nebo flašku max.opláchnu ale kolikrát ani nevím že jí malej dal psovi.A taky náš malej dává olizovat psovi jídlo a pak si to strčí do pusinky ptala jsem se na to doktorky a ta mě řekla že to nevadí že malej bude mít dobrou imunitu(je fakt že má 17 měsícú a měl jen jednou rýmu).Já co si pamatuju tak moje ségra jako malá jedla žížaly a nikdo to tehdá neřešil a ségra je zdravá.

ahoj, tak ja mám doma 8 měs. miminko a mám dva jezevčíky. Taky pořád choděj a chtějí jí olizovat obličej ale to je nenechám. Občas jí olíznou ručičku nebo líčko, když je to jen malinko tak to nějak neřeším. Aspon bude mít malá lepší imunitu . Když jí ale olíznou hodně, třeba na pusinku tak jí to jdu umýt hned,.

In reply to by Kirsche

Tak takovou mám přesně já ségru, naši mají taky psa - boxera (ale je hrozně hodná) no a nesmí se k malýmu ani přiblížit (1 rok). Oni to hrozně všechno řeší a na to že je ségra alergig, tak malej pomalu začíná být alergickej na gde co, jak říkám, přehánět by se to asi nemělo:-)

Ahoj, tak já mám holčičku 4 měsíce a matézáčka 1 rok. Zatím ho hlídám, aby malou moc neoňufával, ona je z ní totiž unešená a chce ji pořád očuchávat a olizovat. No vždycky to neuhlídám, občas jí oblízla ručičku, tak jsem ji jí utřela vlhčeným ubrouskem, ale i tak myslím, že malá už určitě něco slízla, sice se snažím, ale nemám oči všude. No dneska ji olízla obličej, tak jsem ji zahnala a malou samozřejmě umyla. Dokud bude takhle malinká, tak to musí hlídat, ale jak začne lozit tak si myslím že to neuhlídám, aby si malá nevzala do ruky psí hračku atd. Ale teď jsem někde četla článek, že pokud miminka vyrůstají s nějakým domácím mazlíčkem tak trpí méně na různé alergie než ty děti, co vyrůtají v naprosto vydezinfikovaném panelákovém bytě, tak možná na tom něco bude. Já myslím, že by se to s tou čistotou nemělo zase tak přehánět, ale to je můj názor.

In reply to by Jajda007

jo mas pravdu! Rikali to v TV ze pokud si dite hraje na pisku,z bahnem,v kaluzi a ma doma zvire ze je to naprosto idealni nez ti co jsou strasne cistotni! My mame taky psa Labrador krizeny rotvajlerem je moc hodna,ale 90% je venku na dvore.Chodime sni ven,na prochazky a smalou si hrat.Je to buldozer ma 50kg :-)) takze ji hlidame,ale je hodna a male by neublizila.Akorat by porad onufavala,lizala...sak to znas :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka