Kojení (přes klobouček)+dokrmování(z flašky)-máte zkušenost u novorozence?

26.09.2009

Ahojte,
hledám maminy, které mají zkušenost u novorozence s kojením přes klobouček a dokrmováním z flašky. Zajímá mě, jestli se Vám pak dítě chtělo od prsu odnaučit a jak jste s tím bojovaly? Prosím poraďte.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, kojím už přes kloboučky skoro 10 měsíců (měla jsem dost popraskané bradavky a sice už bych bez nich kojit mohla, ale bojím se, že popraskají zas). Ze začátku, když byla bolest opravdu nesnesitelná, tak jsem flašku taky dávala a malej neměl problém si zas prso vzít. Ale každé dítě je jiné a některé maminky pokud dají flašku mají s kojením pak problém

Myslím, že bys spíš měla zvýšit laktaci než kojit přes kloboučky... s nimi totiž (a s pomocí flašky) brzo kojit přestaneš...
1) doporučuju prsa před každým kojením namasírovat hodně teplou sprchou a během kojení popíjet teplý nápoj - usnadní se spuštění mlíčka a rychleji to teče
2) přikládej častěji, čím častěji přikládáš, tím větší je poptávka a tím víc mlíčka se bude tvořit (prsa reagují se zpožděním cca 3 dní)
3) laktaci můžeš podpořit ještě odstříkáváním po kojení - cca 5 min - ze začátku ti to nepůjde, musíš počkat, až si prsa zvyknou na nový druh stimulace (nejlépe to jde v noci) - trvá to taky asi ty tři dni... odstříkaným mlíčkem pak můžeš lžičkou dokrmit... teprve pak kdyby to bylo extrémně nutné, dělej UM (ale pokud vypije 60ml, udělej jen 50ml a postupně snižuj) - ve dne nesmí být prodleva mezi kojeními větší než 2 hod, v noci než 3 - aby se laktace podporovala...

4) přidej odpočinek a hodně pij - min 3l denně - klidně si přes den schrupni s prckem - vyčerpané tělo nemá sílu vyrábět mlíčko - mysli i na sebe

In reply to by Kytiii

ad 2) Kytii a jak mám přikládat častěji - přes den co 2 hodiny - když malá spí tak 3-4 hodiny - to ji mám budit? Nebo tím přikládáním myslíš i odsávání pomocí laktátoru?(odsávačky)? Navíc mi malá u prsou usíná, u flašky ani ne.
ad 3) Myslím, že kdybych malé nedala UM, že mi ani neusne, protože ji dostává od porodnice, kde mi řekli, že ji to nestačí, že prostě dítěti musím dát najíst. Ale to byla jiná situace - ted mi už při teplé sprše začíná mlíčko kapat samo, tak to zkusím prodlužovat 20 min prsa levé pak 20 pravé a míň UM - už jsem na to najela - ale malá není schopna pak usnout a vždycky dopije tu dávku, co jsem ji chtěla z UM výživy ubrat. Asi ji tu dávku (zbývající) dám s prsou. Myslíš, že nevadí během jednoho kojení začínat prsama pak UM a končit kojením prsama?

In reply to by Martens a Majda

ne ne...
lepší je opravdu prsa namasírovat teplou sprchou, pak přiložit dítě, jak začne dudat, přehodit k druhému prsu, zase jak začne dudat, dát zase první prs - prohodit klidně pětkrát, šestkrát -dle potřeby (i po 2-4 minutách), nekoj déle než 20-25 min, pak odstříkej (odsaj), dokrm vlastním a jen kdyby byla vyloženě nespokojená, dokrm UM (pak prso až zase za 2 hod)
- pokud by spala déle než 2 hod, musíš po 2 hod. odstát - nech si to na příští kojení jako dokrm...
- musíš hodně odpočívat, abys načerpala sílu, klidně zůstaňte s malou den, dva v posteli a jen koj, koj a koj... mlíčko tak rychleji naběhne v plné síle...

In reply to by Kytiii

Jsi skvělá! :one: Kéž by bylo víc takových v těch poradnách a linkách. S laktační poradkyní po telefonu mám jen špatné zkušenosti. Už dlouho čtu tvoje příspěvky, snad i mě pomohou při druhém miminku až se narodí. U prvního miminka jsem vždy reagovala až se zpožděním, protože jsem vůbec netušila která bije a kolik komplikací s kojením může nastat. Nakonec se mi dle tvých rad podařilo objem mlíčka postupně zvýšit a nakonec jsem se jednoho dne probudila a bylo fuč. Ted už budu chytřejší. Jen jsem chtěla říct, že tvé rady jsou tady velmi cenné a vždy si je ráda přečtu! Papa :a:

ahojky, tak ja kojila pres kloboucky, protoze jsem mela malý čudlíky -bradavky :$$: , kojila jsem s nimi od porodnice asi do vou mesicu, ptž jsem byla na navsteve a zapomnela je a malá se přisála. A od te doby jsme kojili bez kloboucku.
Občas taky dostala flašku s UM a pohoda.
Ono pokud jsou ty deticky fakt hodne malý, tak si myslím že to nejak nepoznaj, ale pokud jsou větší, tak už potom je to problém.
A s tim odnaucovanim to je individualni..kazdy ditko je jiny

V porodnici a pak ještě dva tři týdny doma jsem kojila skrz klobouček(prý krátké bradavky, teď po 8,5 měsaících doooooooost dlouhý)a někdy podala flašku s MM(když prsa strašně bolely)a řekla bych, že rozdíl nepoznal....no, odbourali jsme kloboučky i flašku a pak už jí nikdy neměl. po půl roce, kdy jsme začli přikrmovat, jsem rovnou koupila učící magic cup od Aventu a sosá z něj. Ale to už je mimo dotaz.

Tak já jsem v porodnici kojila pomocí kloboučku.Doma taky a dokrmovala jsem flaškou pak.Míšovi to bylo vcelku jedno jestli je to prso nebo flaška :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka