kdy si dítě už plně uvědomuje, že je jeho máma pryč?

26.09.2009

Ahoj, zadala jsem možná trochu divnou otázku,ale uvedu to na pravou míru.
Chodím při mateřské na tři hoďky denně do práce, malé jsou 4měsíce a 11dní a dosud nebyl žádný problém.
Až včera. Když jí tchýně hlídala, tak přijeli za mnou do práce, že prý hysterčí a že nechtěla najíst z lahvičky, že už nevěděli co s ní mají dělat tak přijeli.
Dala sjem jí najíst z prsa a byla tak spokojená. pak jeli domů, a já za půl hodinky skončila v práci tak jsem byla už pak s ní doma.

Taky se už stává,že se rozbrečí u tchýně nebo u tchána, z ničeho nic a když si jí vezmu tak je v pohodě, nebo když jsme u nich dole na návštěvě, tak se mi zdá jako kdyby chtěla domů nahoru k nám.
Proto ta otázka v úvodu.
Chodíte někdo při mateřské taky do práce? jak to máte vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak ty jsi jeji maminka, chtěla tě jen asi cítit.
Jeste neni ve veku ze by si uvedomila odchod maminky pryč.
podle me te chtela jen cítit :)

Verčo, já jsem teď začala chodit do práce taky, máličkýmu bude za 14 dní půl roku...Jsem v práci moc spokojená a neměnila bych..Je to asi moc brzo, ale naskytla se mi příležitost, mám to na půl úvazeček, takže chodím tak na 4-5 hodin denně, jeden den mám úplně volno, tak to si ho užívám celý den.. Jinak žádný větší problém zatím nebyl, jen se bojím co by bylo, kdyby onemocněl nebo tak něco..Hlídá mi moje mamka, když přijedu domů, tak malý by se zbláznil, škube sebou, nadskakuje, směje se, takže problém není....mamka je ale moc šikovná hlídačka, v podstatě mi vychovala i mou první dceru...tak pa.. :a:

In reply to by petuliina

no ona tchýně je taky dobrá hlídačka, ale je tak trochu ze staré školy, je jí 66let takže ta výchova je tak trochu po starým, myslím že jí chybí trochu intuice.
Já malou vidím jak se tváří a skoro vždy poznám co chce to je holt mateřský instinkt:-)))

ahojky já myslým,že je to normál mě adámka hlídal manža i vnoci po druhém měsíci už jsme nekojila a vše bylo ok...no a když mu byli 4.měsíce tak malej manžovi jen řve když ho hlídá...byla jsme na nákupech se sarším synem jela jsme na clý den a malýho nechtěla tahat a dělal manžovi to samé opopisuešnechtěl vubec jíst jen ječel a jak jsme došla tak zungal pěkně mlíčko ahned spokojeně usnul,tak,že simyslým,že obzvlášt pokud kojíš tak je to prostě brzy oni už potvurky vědí,že máma je nej....já uprvního syna jsme ho kojila pul roku mohlaněkam až když mu byl rok.Já tedy do práce při mat.nechodím,ale pokud chodíš tak to musíš nějak zkloubit blbé je že kojíš....tedy kvuli té práci jinak je to super ;) to jsou děti ještě větší závisláci

In reply to by Mag28

no já zatím plně kojím jsem za to moc ráda, protože jsem v to moc nedoufala, malou jsem měla 14dnů v inkubátoru a pak teprve po 14dnech jsem jí mohla nakojit, podctivě jsem odstříkávala pro ní mlíčko a tak jsem ráda, že kojím.
Když jdu do práce tak jí vždy odstříkám od lahvičky a má tam vždy dostatek, je zvyklá na obojí ale spíš kojím z lahvičky jí dávám jen když je mrzutá nebo moooc unavená a nechce mi tahat a pak když jsem v práci tak manžel nebo tchýně jí dávají.
No snad to nějak zlvádneme, zatím to bylo prvně co takhle hysterčila tak uvidíme, kdyžtak budou muset vždycky na krmení přijít. zanedlouho budeme muset stejnak začít s příkrmy tak to snad nebude takový problém.

In reply to by Veronika 24

třeba to přejde e to jen období...tedy u nás je to pořád stejný tak,že si ho tahám sebo nebo když hlídá tatka tak musí pořád hovat jinak :00: řve.To je dobře,že kojíš je to nejlepší co já bych za to dala...ale hlavníje spokojený mimčo tak přeji at se u babči malé líbí a ty jsi v klídku přinejhorším na kmení budeš muset dojít ;)

In reply to by Mag28

naštěstí to nemám tak daleko je to asi 3minuty cesty, takže žádný stres:-))
buď dojdu já nebo malá v kočárku s manželem nebo s babičkou:-)
ale věřím, že to snad přejde. Ona malá má strašně ráda společnost.
Minulou sobotu jsme byli na výtání občánků a byla tam jediná tak hodná, ostatní mimča vykulený nebo nervózní a naše malá spokojená jako doma:-)
My když jedeme nakupovat tak si jí vždy bereme sebou, nebo když jedeme do Prahy pracovně tak taky, krásně to vždy vydrží, na kojení vždy zastavíme a v autě máme pohodí tak se to dá.
jen když chodím do té práce tak nejsem s ní, jinak se jí snažím naučit aby byla zvyklá s námi ať jdeme kam jdeme.
Dokonce i do restaurace kde mají terasy tak chodíme spolu, v kočárku vydrží nebo si ji vezmu na klín:-)
Ale škoda že až bude hnusně tak nebudeme moct, jedině snad do nějaký tý nekuřácký restaurace ale já skoro žádnou neznám:-(

In reply to by Veronika 24

Ta to máš super.To Adámek na vítání byl taky zlatej místostarostka zněj byl unešná :///: No my auto nemáme tak,že jsem jela do Brna autobusem a tet od 4.měscu je trošku zlobidlo nechce bývat v kočárku jen se chová tak,že na palici už se těším až bude moct do sportáku a tam hačat a čučet je kelišák všechno ho zajímá :///: Já si ho tet musím brat všude nehrozí aby hlídala babička nebo někdo prostě není zvyklý tak ani u nikoho nechce být :00: jen manžy,ale o si ho musím uspat a pak spolu tajdají venku dlouho a já stihnu vše podělat :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

zvyklá na babičku je, vidí jí každý den, bydlíme v jednom baráku, my s manželem nahoře a oni dole.
taky se mi to právě zdá brzy, ale ono to tak vypadá, že si mě občas vyžaduje:-))
možná už si to opravdu trochu uvědomuje

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

myslím, že už to asi bude tak jak píšeš, ne, že by tropila přímo zcény,ale třeba mi dělá to, že když jsme spolu venku na terase a drží jí babička tak je u ní spokojená jen chvilku a pak jak mě vidí, že tam sedí tak začne natahovat jako by chtěla ke mě a když si jí pak vezmu(po přemlouvání u babičkou, a zkoušení různého rozptýlení) tak je většinou klid.
To by se ještě dalo,ale včera s tím kojením jak musela babička přijet do práce aby se malá uklidnila tak to se nám stalo poprvé. Prostě doma začala hysterčit

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

máš pravdu, holčičky jsou takový mazlivější, prostě holčičky:-))
taky jí pořád p usinkuju:-)))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já mám dva kluky a oba jsou ´to rozmazlenci ten osmiletej dotet se chce mazlinkovat a byli časy,kdy mě chtěl za ženu u Adámka uvidím,ale bude to asi stejné :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

oni to děti hodně potřebují cítit lásku. myslím, že spousta maminek je na tom podobně jako my s tím pusinkováním:-))) ono lze těžko odolat že?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

právě mi to tak přišlo, jako kdyby už prostě věděla, že jsem pryč, ale dřív jí to nevadilo až teď poslední dobou mi přijde, že vyžaduje abych byla u ní co nejvíc, navíc jsme byli minulý týden na očkování a tak jsem si vzala dva dny volno abych mohla být s ní kdyby to špatně snášela, no a ona byla taková mrzutá tak možná i to, že jsem byla s ní si uvědomila,když normálně ráno od 9do 12h jsem v práci pak už jsem zase celý den s ní

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no doufám, že si zvykne, nevím jak bych to jinak dělala, do práce si jí sice vzít můžu,ale nikdy nevím jestli bych na ní měla čas nebo ne. podle toho kolik zrovna chodí zákazníků

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka