Má velikost prsou před těhu vliv na kojení????

24.09.2009

:a: ahojky maminky a těhulinky, měla bych na Vás opět dotázek. Zajímal by mě názor nebo rada, zda si myslíte, že má velikost prsou před těhu vliv na kojení a spouštění mlíčka :? . Minulý týden porodila a ta nikdy neměla veliký prsa, a teď má problémy s kojením. Prsa ji ztvrdly a malá nemá sílu se rozkojit. Samozřejmě furt pláče, protože má hlad. No a ona mi řekla, že prý mě to čeká taky :jawdrop: (já jsem taky neměla veliký prsa :n: ), no a to jsem se orosila... Vím, že je ještě brzy se o to zajímat, ale chtěla bych vědět, jak jste na tom byly vy ostatní.. Já bych totiž chtěla kojit.. Tak nevím nevím.. Předem moc :+^*: a přeji pohodový večer všem.. Páá :a:

Tak to určitě není pravda, ... spíše je to naopak ... a hlavně je to idividuální !!!!
Moje švgrová má asi 2 a kojila 8 měsíců a to musela stopnout protože moc hubla!!!
Já mám 4 a 1. jsem kojila 1,5měsíce a 2. 3mšsíce!!!
Navíc bych řekla že holka byla línější tahat ( porodní váhu měla 2,66kg a já dostala unjekci proti bolesti a porod trval přes hodinu tak byla asi trochu omámená ) a já byla více ve stresu (bydlely jsme u mámy).
Kluk byl aktivnější ale když měl růstový spurt tak nám trvalo skoro 14 dní než jsme pořídily odsávačku a taky stres !!!!
Taky jsem nepila čaje pro podporu kojení a vlastně celkově nic moc manžel nefungoval !!!

ahoj, vliv to mít nemůže, protože velká prsa je jen hodně tuku pohromadě. Záleží jak zaktivuješ prsní žlázy-kanálky. Když se v porodnici pořádně nerozkojíš a neaktivuješ prsní žlázy tak budeš mít málo mlíčka a časem to přestane malýmu stačit. Tak jsem to měla u prvního mimča-měla jsem v porodnici velký problém s kojením a rozkojit se my povedlo až po týdnu doma. Malej byl i línější sát. Kojila jsem sice 10.měsíců ale každou chvíli. U druhého mimča jsem se rozkojila ještě v porodnici a mám mlíčka hodně. Malá jí po 3 hodinách a vnoci se budí jednou maximálně 2x...mám prsa obrovská :00:

In reply to by Kacule20

protože když je miminko hodně maličké tak má problém velké prso strčit do papuli. Určitě se lépe kojí s malýma prsama-já si je musim pořád držet, jinak tou váhou malý padaj z pusinky. Jsou na pohled hnusná-si připadám jako kojná :r:

In reply to by JaMiOn

jj to ja taky doma mi rikaji mlikarno. A to hlavne desetileta dcera. A kdyz si vecer odstrikam, protoze malej se v noci moc nebudi na jidlo a ja pak mam prsa jako sutr tak chce to mliko pit. Zda se mi to ale dost divny nevim.Na druhou stranu zase mozna lepsi nez od kravy ze jo:-)

přesně jak píší holky. Malá prsa nemají vliv na kojení.
Já měla před úrvním asi 2 :#o: + - a mléka jsem měla spousty.
Je pravda, že tvrdnou, ale pokud budeš dodržovat sprchu před každým kojením,
v porodnici, dál si teplejší vodu a trošku je rozmasíruješ, nebude problém.
Uvidíš, jak se pak budeš smát jako já.
I doma, když jsem se sprchovala a měla teplejší vodu, mlíko stříkalo na všechny
strany :///: .
A zase na druhou stranu to má větší výhodu. Kamarádka měla E a při kojení
opravdu usnout nemohla, aby ho tou kozou neudusila, musela si ji stále přidržovat a hlídat.
To samé, ksyž budeš potřebovat kojit někde na veřejnosti, je to takové příjemnější, že
to miminko ti to prso vlastně hlavičkou zakryje. Přeci jen ještě žijeme ve státě, kde to
berou jako by si snad souložila nebo co. Přitom na tom vůbec nic není , :h: , že?
Takže se tím vůbec nestresuj, naopak, vypusť to úplně z hlavy, protože jakmile ti to
ze začátku nepůjde, jako to jde málokomu ze začátku, hned bys to zbytečně vzdávala.
Je pravda, že se na to dopředu nedá připravit, ale i když na něco přeci jen jo.Pokud máš malé bradavky,
s tím jsem měla problém já a teď taky, kup si takové kloboučky a nos je doma v podprsence.
Vytvarují se ti baradavky a malé se pak lépe přisaje, pak se to na novorozeneckém těžko dohání,
když už je to potřeba. To možná měla také ta tvá kamarádka, protože jak ta prsa ztvrdnou a ještě má
vpáčené bradavky, jde to skutečně špatně. To mluvím z vlastní zkušenosti. No, ale nakonec jsem taky kojila
docela dlouho. Tak se měj a těšme se až se :e): přisají :h:

In reply to by JitkaB

Můžu se zeptat, jaké ty formovače - kloboučky jsi použivala? Jakou značku? Já mám ploché bradavky a u prvního mimi to byl jeden z problémů. Nyní bych tomu chtěla předejít.... Děkuji :a:

Ahojky,
ja mam male prsa a vzdy jsem mela...malemu jsou 3.mesice a zatim stale kojim. Jen ze zacatku jsme meli problem, ze se malicky nechtel prisavat, protoze kdyz se mi prsa nalila, tak byla strasne tvrda a jemu to slo spatne... ALe postupem casu se to ustalilo a je to v pohode.. musela jsem vzdy trochu odstrikat aby se uvolnila...
Tak neboj :-) nemyslim si, ze to je o velikosti....

Ahoj,velikost prsou na kojení vliv nemá a to vim od sebe :s: Před prvním těhu jsem měla č.1,po porodu se zvětšily na č.3.Mlíka jsem měla,že jsem nevěděla co s nim :s: kojila jsem 26 měsíců :00:

Určitě to vliv nemá. Malá prsa mají stejně tak mléčnou žlázu jako velká, jen nemají tolik tuku okolo

ahoj,tak at te vubec nestrasi protoze tomu nerozumi velikost prsou nema zadny vliv na mnozstvi nebo kvalitu mlicka,v prsou budes mit tolik mlicka podle toho jak casto budes kojit,moje kamaradka pred tehu mela temer nulky a mlicka mela az dost a i kojila dlouho,a take to vim s kurzu u laktacni poradkyne papa.

Myslím, že na velikosti nezáleží, naopak mám zkušenost v okolí, že velká prasa mají problém s kojením a malá jsou v pohodě - je to individuální....

Já myslím, že velikost prsou nemá na kojení vliv.. tchýně třeba tvrdí, že menší prsa kojí líp, nevim švagrová má asi 5ky a prvního prcka nekojila, mlíčko neměla. Pak měla ještě další dvě a ty kojila skoro rok. Takže hlavní je klid, když bude člověk na nervy bude to ještě horší. Pořád řikám, že klidně budu spokojená máma třeba na nutrilonu než kojící hysterka! Já bych teda taky ráda kojila a doufám, že to vyjde..ale hlavně když bude spokojený mrňousek. Teď o víkendu se mi poprvé stalo, že jsem byla bez podprdy a najednou takový koláče na tričku :s: :s: tak uvidim jak to s tim kojenim dopadne. :$}: Nebo třeba teďka jedna fajn kolegyně v práci co má asi 1ky mi řikala jak když měla mimi tak jí mlíčko ve sprše stříkalo až na dlaždičky..

nemyslým si že to tak je já mám malý prsa prvního syna jsem kojila bez problému pul roku pak už mu to nestačilo a tet při druhém jsem si prošla peklem malej dostal šílený koliky zjistily mu reflux a skojením jsem bojovala 3týdny pak dr.naznal at začnu přikrmovat a vydržela jsme kojit s příkrmem jen do 2.měsícu pak už mě nechtěl...ono totiž hodně dělá stres malej pořád řval kojila jsme přes den sna d po pul hodkách vnoci to bylo vpohodě,ale nemola jsme nic udělat kdybych měla jen jedno je mi to šumák zabublám se do postele a mužu ho mít u prsa pořád,ale nešlo to a taky si myslým,že by mu to asi nepomohlo tam byl hlavní problém ty koliky.tet se tím zbytečně nestresuj však až porodíš uvidíš jestli ti to pujde ono jen to nechce vzdávat pokud miminko nemá bolení nebo jiný problém tak si myslým,že kojit mužeš jen se nestresovat a pořádně jíst a pít...a tet si tedy užívej hlavně těhu ;) tyhle starosti nechej konovi :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka