V zimě 1,5 ročku budem potřebovat fusak do golfek?

24.09.2009

Ahoj maminky, prosím Vás o radu. Našemu Honzíkovi bude v zimě 1,5 ročku už chodí 2 měsíce a v kočárku nechce moc být, takže ho bereme spíš když jedem někam dál a vím že už by to neušel, spinkat ho dávám většinou doma do postýlky, protože v ní spinká dýl, tak teď nevím jestli mám koupit na zimu fusak nebo jestli pak bude stačit hodně teplá kombinézka a přez nožičky třeba hodně teplá deka nebo mi prosím poraďte jak to řešíte vy? Díky Bára

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nám byl rok v září, takže jsme krapet mladší. Fusak mám v plánu dávat, mám ho od loňska (od Emitexu 3v1).

Já fusak neměla, ani když se malej narodil (listopad 08) a nebudu ho mít ani letos, mě to přijde přehnaný, když vidím ty děti narvaný v kombinézách a ještě ve fusaku... Pak je ofoukne jarní vánek a jsou hned samá rýma a kašel..

In reply to by Raduš.ka

Tak já mám zase uplně jinou zkušenost ...Mala se narodila v listopadu a byla jen v tašce bez fusaku, sice byla hodně zabalená a do velkých mrazů jsme taky nechodily, jen na kátké procházky a byla pořád studená a měla zánět středního ucha!!!!!
Ono asi taky záleží jak jsou na tom s otužováním rodiče a hlavně otužovat narozené moimi když se neumí samo zahřát?????
Do toho bych nešla!!!
Ale je to můj názo a nikoho nijak nekritizuji ať si to každý děla jak chce, hlavně když to funguje a děti jsou zdravé !!!!!!

In reply to by Gertička

Já taky měla místo korbičky tašku a chodili jsme ven, i když bylo těch pár dní mínus deset, měl jen domácí oblečení, kombinézu a deku a pohoda. A kolikrát byl v té kombinéze i zpocenej, proto si nedovedu představit rvát ho ještě do fusaku.. I tu kombinézu jsem mu dávala, když byla fakt zima, jinak nosil takovou lehce zateplenou soupravičku, vždycky byl krásně teploučkej. :)

In reply to by Gertička

Jojo, já vím, ale jsou situace, kdy to prostě jinak nejde. My máme psa, takže chodíme ven denně, počasí, nepočasí, navíc jsme bydleli v Teplicích a tam nám neměl kdo pohlídat, že bych malýho ven brát nemusela, takže když byl tatínek v práci, nic jiného nezbývalo, ale zvládli jsme to a přežili ve zdraví, všichni tři, tedy já, Robínek i Rasty.

In reply to by Raduš.ka

Já myslím, že se to takhle nedá generalizovat. Ano, některé děti jezdí nabalené a ve fusaku a je jim dobře. Ano, některé děti jsou v kombinéze a pod dekou a je jim taky dobře. Já chodím v 15 stupních v pantoflích, kamarádka vedle mě pomalu v zimní bundě. Porstě tak jako nám vyhovuje i každému miminku jiné - větší nebo menší teplo. Můj Jenda byl od malička rozumně oblíkaný a bylo mu dobře a teď už nevím, jak bych ho oblíkla, aby mu nebyla pořád zima. Takovou mám zkušenost zase já :a:

In reply to by Juulca

To je pravda, že každému vyhovuje něco jiného, pokud mluvíme o dospělích.
Ale jestli se dá takto posuzovat i u novorozenců nebo u hodně malých dětiček ..... to by bylo nejlépe se dohodnout s odborníkem!!!!!
:a: :a: :a:

In reply to by Raduš.ka

taky jsme fusak neměli, (malá je červencová), měla jen kombinézu a deku, po obědě spávala celou dobu do jednoho roku venku, i v zimě (kromě těch -10st.mrazů) a když jsem ji vytáhla byla krásně teplá! Lepší otužovat, než balit na sev. pól. Navíc si spočítejte vrstvy, který oblíkáte, děti v kočárku mají mít o jednu vrstvu víc než mi!!!

Možná mám blbej dotaz, ale když dáváte prcky do fusaku, tak je tam dáváte ještě třeba v teplé kombinézce no asi jo když chvílema jdou a chvílema sedí? Vím když byl miminko a dávala jsem ho do fusáčku v punčoškách, bodíčku a bundičce, tak byl kolikrát spocenej a když ho dám v kombinéze do fusaku a pak ještě nánožník není to zase už moc? No asi záleží jaká je zima a jak dlouho bude bez pohybu.

In reply to by Barunka

Přesně tak .... záleží jáká je zimá a jak moc bude chodit!!!
Jestli jdeš na procházku a počítá se s tím že bude více chodit nebo jdeš něco zašizovat a nebude na to čas!!!
A kdyžtak je lepší dát třeba slabší svtřík než vynechat fusak!!!
Neboj to vychytáš!!!!

Tak já bych šla určitě do fusaku!!!
Sice chodí, ale je ještě malý!!!
Kupsi ten prodloužený od Emitexu třeba.
Teplou deku a zateplený nánožník bych řešila až napřesrok!!!
1,5 roku je fakt málo!!!

ahoj,ja si myslim ze uplne staci kdyz bude mit teplou sustackovou kombinezku,na to deku a jeste nanoznik,zima mu byt nemuze to bys musela venku byt 2 hodiny a to asi v zime nebudes,mi sme to taky takhle z malou meli,a myslim si ze porad obouvat a zouvat to nebude Honzika bavit.

Ahoj, nám taky bude v lednu 1,5 roku a fusak mám Emitex, kde se vyzouvat nemusí, měla jsem ho i když byla malá v kočárku, je to 3v1. Myslím si, že bude fusak lepší než deka a určitě se využije a bude v něm tepleji.

Asi záleží jaký je prnďa chodec, náš ďáblík zatím vypadá, že v zimě už z něj bude v chůzi profík, ale zase kamarádky malá měla období, že v kočáru nechtěla být ani za nic a teď když je jí 2,5 tak chce zase pořád do kočáru je prý líná chodit. A jaký máte ten fusáček? Já měla beránkovej, ale prodala jsem ho byl docela krátký a náš Honzík je na svůj věk dost velký, takže by se mi tam určitě už nevešel a ani si neumím představit jak bych ho tam cpala v botech.

Ahojky, tak já když viděla známou jak furt byla sehnutá ke kočárku a rovnala malé deku, tak bych určo asi šla do fusaku

tak nám taky bude v zime 1,5roku a fusak určite kupovat nebudu.Už teď mi moc nechce být v kočárku.Vidím to na tu kombinézu a deku

do toho fusaku bych asi šla.Přece jen ho chůze ve sněhu unaví,nebo se i lehce umáchá a tak aby si v teploučku odpočinul v kočáře.Přece jen se v tom kočáře nebude moc hýbat,atk aby pod dekou neprostydl.
Já mám na zimu připravené fusaky dokonce 2.Jeden slabší z dutého vlákna,druhý z beránka,krásně hřejivý ještě po nás a na to silnou vlněnou deku....K

In reply to by Katerina.K

Já nevím jak to máte vy, naše malá má 14měsíců, chvíli capká, chvíli sedí, do fusaku bych ji musela vyzouvat, a to ji asi nebude bavit!! Takže jsem si myslela, na oteplený kalhoty nebo kombi, deku a nánožník, a vyzouvat nebudu, pokud nebude promáčená!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka