Náš 12. - 17. týden

23.09.2009

Ahojky všichni :) ,

moc s Plaváčkem všechny zdravíme a přinášíme na konci 17. týdne takový malý souhrn, jak jsme se měli :one: . Co jsem tu nebyla, tak jsme s Plaváčkem absolvovali prvotrimestrální screening, jsme naprosto v pořádku, riziko postižení je maličké, máme nosní kůstku a NT pouze 1,1 mm což je víc než dobré :qu: ..... máme ale pěkně zlobivé miminko v bříšku, protože v tomto období prý většina mimoušků leží příčně v děloze, takže se dobře měří, ale náš Plaváček si samozřejmě seděl na zadečku celou dobu a kopal nožičkama :s: :h: dokonce pan doktor dělal i vnitřní utz, abychom ho pošťouchli, ale Plaváček se pouze otočil zády a už se nám nechtěl ukázat :///: hold má už teď svou hlavu....... v srpnu jsme oznamovali rodině, že čekáme přírůstek do rodiny, obešlo se to bez větších potíží, v podstatě všichni byli rádi.... dokonce jsme si odvezli kopec věcí po dětech z rodiny, z čehož jsem nadšená, na doma jsou tam naprosto super věci, které nemusíme kupovat...... taky jsme udělali první nákup nových věciček pro Plaváčka, abychom nějak to, že jsme zdraví oslavili :one: .... nevolnosti ustoupily úplně, máme teď na všechno chuť, nic nás nebolí, netrápí, prostě si řádně užíváme :C]]: :h: :\x: ...

V 16. týdnu jsme absolvovali zatím naši poslední poradnu :*8*: , pan doktor nás strašně překvapil, dělal podrobný utz, kontrolovali jsme prstíčky všechny, pan doktor nám ukazoval Plaváčkovi nožičky a srdíčko a hlavičku :D :h: :e): prostě paráda.... Plaváček je pěkně živý už teď, v bříšku dělá doslova akrobatické kousky, zatím ho ale necítím, na to je ještě brzičko... občas cítím takové zašimrání, jakoby bublinky v bříšku, ale přisuzuju to zažívání :s: tatínek si s bříškem povídá a každý večer pěkně maže olejíčkem a poslouchá, jestli mu Plaváček něco neřekne :D .....

Dnes jsme přesně 17tt+0 a končíme 17. týden, máme se stále dobře, k lékaři jdeme až 21. října a bude jak vaginální vyšetření tak velký utz, kde budeme kontrolovat všechny orgány.... dneska budu na internet (http://prosteja.rajce.idnes.cz/) vkládat fotečky bříška a taky jsem si pořídila kojící polštář a první plenkové kalhotky, respektive svrchní kalhotky na plenky.......pomaličku ale jistě se na Plaváčka připravujeme a moooooc se na to naše zlatíčko těšíme :h: :h: :h:

Omlouvám se, že je to tak dlouhé, příště už to bude jen za jeden týden, tak kratší.... děkuju všem, co na nás mysleli a nezapomněli, do seznámku Březňátek se vrhnu s plnou vervou a všechno napravím :j) mějte se moc krásně holky, pokud někomu neodpovím na příspěvek tak se moc omlouvám, večer je strašně málo času na to, abych odpovídala každému........mějte se moc krásně a ještě jednou díky :+^*: :h: :e):

Ahoj Lulu, no dlouhé články jsou lepší než krátké :-)..Hlavně když člověk čte, jak je všehno v pořádku :girl: ..No výbavičku už máš krásnou, já zjišťuju, že jsem totálně pozadu :w: :w: ..Jsem teda teprv v 15tt, ale takovou krásnou výbavičku..no nevím kdy pořídím..Lulu jak jsem viděla, budeš používat látkové plenky. Já jsem pro ně rozhodnutá taky, ale jsem z toho jelen. Je jich tolik druhů a značek...Nemám se s tím s kým poradit, protož všechny mé kámošky si spíš ťukají na čelo, když jim řeknu, že nechci používat jednorázovky :$$: ..Máš už v těch plenkách nějaký systém? Víš už jaké budeš kupovat? Kdyžtak písni, každá rada mi pomůže :+^*: ..

In reply to by ZelaZuzu

Ahoj, já jsem také rozhodnutá používat látkové plenky a setkala jsem se s dost podobnými reakcemi.Chci koupit takové ty s obrázky. Ať nejsou jen čistě bílé. Používat jednorázové plenky je sice pohodlné, ale velmi nákladné. Takhle je loupíš jen jednou a už je jen přepíráš. Pa Petra. JInak já jsem dnes 13+5.

In reply to by pet83

No super! Další spřízněná duše pro "látkování" :-)...Tak je nás víc..Ještě do včerejška jsem si myslela, že jsem sama :one: . Já jsem 14+4 a už mám pocit, že ani do Března nestihnu všechno nakoupit :-)..

Ahoj lulu, je parada cist ze se mate dobre, uz jsem koukala na fotecky a vypada to ze jsme v tescu bobiskum koupili stejnou deku s tim medvidkem, je naprosto bozi!!! Taky jsem neodolala. Manza chtel koupit jeste ten teplejsi chlupatej overalek, taky ma na brisku toho medvidka tak uvidime :-D

Ahojky, to je super zpráva, že jste v pořádku.Jen tak dál, za chvilku už půjdeme rodit, jestli to ten čas bude takhle krásně utíkat. S NT jsme byli podobně, nám vyšlo 1,2. Dneska se dozvím výsledky z triple testíků, tak se modlím, aby byli taky tak krásné jako ze sona.Tak se pěkně opatrujte.

Tak hlavně,že jste v přádku a krásně prospíváte-jen tak dál.Já už cítím pohyby asi týden,ale jsem těhotná po druhé.Dnes jsem dle PM 17tt+2 a dle ultrazvuku 16tt+6.Jinak nedočkavě čekám na výsledky TRIPL testů-další poradnu mám 29.9.Mějte se oba dva taky krásně. :k: :a:

ahoj lulubar, Plaváček bude nejspíš pěkné kvítko, když neposlouchá pana doktora pořádně se neukáže :!k: ..anebo to bdue stydlínk..-ka....jsme rádi, že je vše OK, jen tak dál :k: ;) a ty bublinky nejsou zažívání, to bude nejspíš Plaváček, já obě děti cítila od 16.tt.krásné těhu ;) :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky