Nepatří to sem ale nevím si rady.-)

18.09.2009

Mamči a těhulky co máte pejsky-fenky,dnes nám naše bíglice začala hárat,vím že něco prodávají na prdelku nějaké kalhotky ale jak asi tak dlouho hárají,musí nosit i venku ty kalhotky,změni se jejich chování nějak ,.vubec nevím co se bude dít,.navíc mám 14 dní do termínu,to bude sranda ještě přebalovat psa.-))díky za rady a odpovědi,papa Janule

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,taky máme doma bíglíka,ale kluka,s fenkami jsou větší starosti,co se týká hárání,u rodičů máme pudlíka a ta to tak těžce nesla,že jsme vždy museli jít na injekci,našla si třeba papuč a vrčela na nás,chodila po bytě,kňučela,zničila třeba čalouněnou postel,jen jak nervózně hrabala.Hračky určitě schovat.Ted už je stará,ale za celou dobu nepotřebovala žádné kalhotky,jak byla čistotná a vždy sama důkladně dala na hygienu.Tak at to v klidu zvládnete.

A taky jsem jí u Vietnamců koupila dětské kalhotky a prostřihla dírku na ocásek :)
Monika & Márinka

Ahoj,
my máme Stafordici, jasně že jí musíš sundat kalhotky, jak by čurala a kadila :)
Myx jednou zapomněli, že ta naše ty kalhotky má, pustili jsme jí u rodičů na dvorek a ona si v kalhotkách přinesla bobek :D:D chuděrka se nemohla ani vykadit.
Jinak po prvním hárání může být fenka agresivnější k ostatním fenkám, k Vám by se její chování měnit nemělo, ale záleží na výchově. A bacha po hárání jí dopřejte hoooodně pohybu a málo hraček, fenky trpí na falešný březosti!!!
Ať jí to trápení rychle uteče. Jooo a připustitelná je ten 2-3 týden, spíš ten začátek třetího, tak bacha, ať Vám ji nějakej pes neobskočí ;)

Monika & Márinka

Ahoj, tak jsem dneska zjistila, že naše fenka taky źačla hárat, ale už podruhé. Kalhotky jí kup, ale nosí se jen doma - aby ti nešpinila. My jí do těch kalhotek lepíme ještě normální intimky a měním podle potřeby - u toho mého pejska to není moc časté, neb je malý:-) Jo a trvá to cca 3 týdny a je to 2x do roka. Doufám, že ta tvoje ty kalhotky trochu snese, já když je nalíknu té naší, tak 2 dní nechodí a jen sedí kam ji posadím - jak je z toho přepadená. tak ať to hezky zvládnete. Jo a možná bude taková trochu smutnější - může začít míň baštit, ale to je všechno normální. pa

všem za rady,mi jí dali od dcery kalhotky a celkem jí jsou a do toho vložku ale občas si je sundá ale jinak to nese statečně,má pryč 8 měsícu takže je to její první hárání tudíž i na štěnata je to brzo ty chceme až bude hárat po druhé.Přijde nám ale jak má ty kalhotky jakoby se styděla a moc s nima nechce chodit a je taková zamlklá,a když jí je sundáme zase je ve svém živlu,asi sama neví co se děje.-)

In reply to by Jesyna

:-) Asi se v nich necítí. Já je doma naši prďolce dávám jen v ty nejsilnější dny, jinak se dokáže sama průběžně čistit tak, že nikde moc flíčky nenechá a když náhodou přeci, tak to hodím do pračky nebo vytřu a je to. Ona je s kalhotkama taky taková zalezlá a vyplesklá a je mi jí vždycky hrozně líto. Myslím, že má sama co dělat se sebou....však víme jak jí je, ne?:-)

já mám teda psa, ale kámoška dávala jejich fence její kalhotky. Venku je teda neměla, aby mohla na wc. A ještě jí tam na ty nejsilnější dny dávala vložku. Ale to jen v době, kdy jí měla na očích, protože jinak si jí vyndala a trhala jí. Počítej tak týden krvácení. Každá fenka je jiná je to jak u ženský. Ale pozor po hárání (po tom co přestane krvácet). To jsou fenky pro psy nejpřitěžlivější a nejčastěji dochází k oplodnění. Ještě jí budeš muset tak 14dnů hlídat. Pokud teda nechceš štěnátka. ;)

Ahojky, já mám sice psa, ale kamarádky mají fenky tak o tom trochu něco vím. Fenky hárají mám pocit, že jednou za čtvrt roku, trvá to asi tři týdny a většinou je to jen slabé krvácení (sem tam kapička).Kalhotky jí koupit můžeš, většina páníčků je dává jen na doma a na ven je sundavají. Někdo dává i třeba jen kalhotky a do toho vložku. Venku na ní musíte dávat pozor, psi se na vás budou lepit a otravovat. Ze začátku bývají fenečky ostřejší a mívají tendence vyjíždět na ně, ale myslím, že tak po týdnu začnou dávat ocas na stranu a nastavovat. Raději vždycky upozorňujte páníčky jiných pejsků aby si své miláčky drželi od vás dál nebo je neodtrhnete. Víc Ti k tomu určitě napíší zkušenější chovatelky:-). Hlavně se tím před narozením miminka zbytečně nestresuj, to zvládnete:-).

Ahojky, my máme jorkšíra fenku (teda k tomu ještě i psa, a fenu riedgbega). Kalhotky jsem jí udělala tak, že jsem ustřihla rukám od staré mikiny, (to co máš u zápěstí to měla u krku), prostřihla 2 dirky na nohy, a vzádu dala 2 suché zipy a je jak v plínce, akorát jí teda dávám imtimku :s:
Jinak naše čuba je při hárání stejná, akorát když přijdou ty správné dny tak se pořád chce nastavoval aby jí někdo oskočil.
Hárají asi přibližně necelý měsíc, potom budeš mít tak půl roku klid než to přijde znovu.
Ven jí kalhotky nedávám, aby se mohla vyčurat nebo hodit bobek, ale dávej bacha na psy, jsou schopný čehokoli, u nás podlízali plot atd. tak bacha ať nemáte štěňátka :jawdrop:

Nase fenecka harala nedavno poprv,tak jsem ji dala slipiky co uz jsou klucikum male a vystrihla do nich diru na ocasek.No s tou vlozlou nevim,ja ji tam taky dala vlozku ale tu si vytahla a rozkousala tak nam pak stacili jen slipiky.

Ahoj, tak jí dej nějaké staré kalhotky vystřihneš tam dírku na ocásek a je to dej jí tam vložku. Jinak venku by se s kalhotkama asi nevyčurala :°: A moc dlouho bych se sní venku neprocházela. Akorát jí musíš hlídat aby za ní psi neběhali.Taky to psi ucítí z Tebe, tak pozor at ti pak neskáčou na nohu.Už si nepamatuju jak dlouho to trvá jestli měsíc nebo 14 dnů. Možná se bude víc mazlit.

Ahojky,já teda svým fenkám žádné kalhotky nedávala,mám je koupené.ale měly je jen párkrát a to,když jsme jeli někam,kde by moc vadilo,že tam udělají pár flíčků,jinak když mají ty kalhotky,nemůžou se samy přirozeně čistit,takže pokud má svůj pelíšek a nemáš všude koberce,myslím,že to fakt není potřeba :n: No a venku vůbec,jak by se vyčůrala :s: venku spíš hlídat před nechtěnými ženichy. :dog: :dog: :dog: :///: S tím chováním,to je různé,nějaká změna tam je,to víš,pudy,ale nic hrozného :a: A hárají cca 3 týdny,mezi 10 a 15 dnem můžou zabřeznout neboli otěhotnět :s:

a kolik ji je? kdyz nebyla zvykla na kalhotky tak je nosit nebude. a bigl je dost temperamentni, takze pokud na ne neni zvykla, pochybuji. ale kdyz se ti to povede tak to je dobre. na venek bych ji ale nedavala, na co? a podle mne chovani nezmeni :-D, to je blbost. spis si ty kalhotky serve. a nemusi to byt specialni kalhotky, slysela jsem za davaji normalni. takze kdyz mas doma nejake stare bombardaky :-D tak to zkus. pak napis jak to dopadlo. Hanicka

In reply to by hanicka11

no blbe sem to napsala, chovani se zmeni, to je jasne, tak jak pisi holky, bude chtit nejakeho pasaka, tak musis na ni davat pozor. nase fenka si ale hrave vzdy poradila sama. ale v te dobe byla vzdy neposlusna. ted je vykastrovana, mela hodne problemu s falesnou brezosti /muze to mit taky, tak se nelekej az se ji naliju bradavky/. nase uz nemela pauzu mezi haranim a "mlikarenim", v tom pripade je zachrana kastrace. kuli rakovine a zanetou, ktere fenky co to maji /i v mnohem mensim rozsahu/ neminou :-(.

Ahoj, tak fenka hárá cca měsíc, ale mají to každá trošku jinak. Krom toho bych řekla, že v tom měsíci je kritický asi týden, kdy sama fenka by moc ráda pejska a proto si vyhlíží po venku šamstra. Pejskům ale samozřejmě voní celé období hárání, takže nepouštět z vodítka a hlídat, pokud nechtete mít miminek rovnou víc :-) Je ale fakt, že ta moje šikulka mi krom toho jednoto týdnu v měsíci dost pomáhá a ty pejsky si od sebe sama odhání a k zadku je nepouští. No a k těm kalhotkám...koupíš ve zverimexu, dáš vložandu a na ven určitě sundej :-) To by se pak chuděrka nemohla ani vyčurat..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky