malá anktea pro mamči dvou a více dětí.............

17.09.2009

zdar ženy mé...by mě jen tak zajímalo, jakou měly vaše dětičky porodní váhu.....třeba , jestli jsou nějaké extrémy jako jedno dítě 2700G a druhé třeba 4 kg :? :jawdrop: ...ale já si myslím, že to bude zhruba stejné...když někdo má první tříkilové děcko, tak to druhé (pokud není předčasně)zhruba stejně...už to trochu řeším a mám starch, aby Mareček nebyl 4kgmacek :( }:) . jo, mimochodem, Eliška měla krásný holčičií průměr 3190Kg. holky mají v průměru 3200g a synečci 3500g. to kdybych se vlezla do ětch š a půl...to by bylo s :///: skvělé.....díky a majte sa :s: :a:

Tak to já měla..... dcera-3.250g,50cm a syn 3.850g,54cm zrovna čekám třetí mimi tak jsem zvědavá jakou váhu bude mít ,čekám to s druhým manželem a ten měl když se narodil 5.200g a to bych se snad zbláznila a to má jeho maminka 150cm tak nevím kde ho nosila, byl její 4 dítě :°O°:

Tak já měla ty rozdíly skoro jak píšeš !!!!
Holka první 2,66kg a druhý kluk 3,83kg !!!!
Ale musím říct že Pepíček měl sice skoro jednou tak velkou hlavičku , ale rodil se mnohem lépe ... no vlastně se to nedá ani srovnat .... hodina nebo 15min. !!!!!!!
No a teď jsem zvědavá .... ale mrně to asi nebude v 28+1 1200g ...tak uvidíme!!!!

dobrý dotaz, páč malý měl 3.90 kg a já byla natrhnutá až k bradě :s: tak si říkám, že by nebylo špatné, aby moje druhé mělo tak 3.15 kg :s: Co můžu jen napsat je, že mojí mamince se v roce 1978 (ehm) se narodila Andrejka 3.15 kg a v roce 1986 Markos 3.80 kg.

In reply to by Andělína

Adinko, teda Marťásek byl kus chlapáka :one: ..neboj, myslím si, že Piškoťačka ( pokud bdue holčina ) bdue mít míň, aspoň ti přeji těch 3,15-to je hezké. Andrejka byla bobek a hubené to je furt :s: Markos měl taky dost, Mareček jedne, doufám, že ten náš nebude mít jako tvůj brácha :!k: ..jo a mimochodem, Miladka se narodila předčasně a měla 2,10, inkubátor...ale to vlastně víš.... ;) :a:

Dupouši, syn měl 3200g a Elda 2660g - ale jak jsem ti říkala o tý šlupce ze sporáku tak to jí zastavilo růst jinak by byla větší, jinak oba se narodili cca v termínu

ahojky, tak u nás to bylo zajímavé, oba první porod 36tt, malý měl 2600g a 46c,, a pak další dva porody 37+5 a obě dvě holčičky na chlup stejné 3000g a 46 cm
Takže cm vyšly všem třem stejně, a váha se asi lišila jen o ten týden.A to jsem rodila v roce 2002, 2005, 2009

No tak u nás to tak je.Malej v 38 tt 1800g 44 cm :w: Malá 2995g 49 cm,a Nikolka 3800g,52 cm, :00: co dítě,to kylo navíc,do čtvrtýho nejdu,slona neporodím :///:

ahojky tak první syn měl 3,70kg a 52cm a tet Adámek mě 39+2l 3,37 a 50cm...jinak mě taky dr strašil,že bude obr a byl akorát za to tet je to macik ma 4.měsíce a 8,5kg tak neboj

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

fíha, boročku, už tě vidím....jak chudáku tlačíš..au au ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo, já si taky ymslím, že je to o rodičích, ale extrém...já metr 57, chlap 180cm!!!!!ale jinak porodní váhu jsme měli dobrou-drobnou :a:

Hele, stejně to bude tak, jak se matce přírodě zachce... já to měla s odstupem zhruba po půl kilech... první dcera měla 2900 g, druhý syn 3430 g a třetí dcera 3820 g... ale nějaký závratný rozdíl mezi porodem tříkilového a skoro čtyřkilového dítěte nevidím... všechny mi trvaly zhruba stejnou dobu, v pohodě, no a po masáži hráze jsem u té poslední největší ani nebyla nastřižená... takže neboj, bude to dobrý.... mamino ;) :||): :^O^:

In reply to by Blue Jane

ahoj mamčo, teda máš rozdíly, Ti povím, ještě čtvrté dítko a bude tam 4 a půl kilča :!k: ..já mám jen šílený starch ze šití, víš, úplně noční můru, mi prvně stačilo... :( :r: a moje mamča má taky tři děti, ale malé váhové odstupy, ale šití pro ní bylo hnus ve všech případech, takže to bude asi dědičné ://: ..jinak porody měla skvělé :s: :a:

In reply to by dupkaM

Hahaha... nedělej si legraci, ale Tom měl 4,5 kg, když se narodil, jeho sestra 4,20 kg, jeho sestřenka měla děti 4,30 kg a 4,15 kg, takže než se narodila Gabča, tak jsem si říkala, že mě to dítě roztrhne, jestli bude po tátovi... a v duchu jsem si říkala Gabčule, jen 3,80 a hupky ven, no a ono to vyšlo... tak teď nevím, jestli jsem to přivolala a nějak vyprovokovala tím každodenním přáním, nebo to prostě mělo tak být... a máš námět na přemýšlení...
A jestli nechceš být šitá, tak radím začít masírovat a pořádně... ono to nějaký ten efekt opravdu má... i PA mi říkala, že je to poznat, že jsem masírovala... a vyšlo to bez nástřihu... budeme držet palečky, abys nebyla šitá... třeba to tam nahoře :#~: pomůže a vyjde ti to taky...

In reply to by Blue Jane

to jsi honá. Budu masírovat, odky nejlépe...36.tt (nebolí to doufám.... :? ) a do toho si budu vehementně přát váhu do 3500g a budu čekat, že mi to vyjde a to šití, kéž by nebylo, to by byl ráj na zemi ;)

In reply to by dupkaM

Já začala v 35. týdnu... a Gabčule se narodila 38+2, takže tři týdny masírování a bylo to poznat... ze začátku to bylo dost nepříjemné, to si nebudeme nalhávat, tak ten první týden... ale postupně jsem cítila, že je to lepší a lepší... chce to nejdřív si dát na ona místa teplou sprchu, abys hráz pěkně uvolnila a nahřála, a pak masírovat aspoň těch 5 minut... a najít si na to pěkné místečko, kde na ni dosáhneš, když nemáš po ruce ochotného tatínka... takže přes týden jsem to lehce flákala, ale jak na víkend přijel taťka domů z práce, tak jsem to zase dohnala, on se snažil převelice a byl neoblomný... ale byla jsem pak za to moc ráda... a když to budeš hezky masírovat druhý týden, tak sama ucítíš, že ti to povoluje a pruží víc a víc a z nepříjemného se stává normální úkon... tak masírovat, masírovat a neulejvat se... a bacha, ty poslední dva týdny to chce tím olejíčkem masírovat i druhou stranu, nahoru směrem k močové trubici, aby byla pružnější taky, na těch olejíčkách se to většinou nepíše, nám to poradila PA na kurzu... jo a měla jsem olejíček Labael do firmy Nobilis Tilia...

Ahojky, já mám první holčičku 2740 g a druhého chlapečka 3150 g...takže žádný závratný rozdíl se nekonal ;) Teď čekáme třetí mimi a doufám, že se popošoupnem zase jen o kousík. ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka