Narozky a svátek skoro ve stejný den? Co si o tom myslíte????

16.09.2009

Včera jsme se s přítelem rozhodli že Valerie se naše holčička jmenovat nebude. Oba máme pořád pochybnosti a chceme si být jménem jistí. Jako druhá se nám vždycky líbila Nikolka. Akorát je problém že mám termín 10. listopadu a Nikolka má svátek 20. listopadu, myslíte si že je to blbý? Podle mamky budu určiě přenášet takže by to měla najednou :-(( Děsně mě to štve protože kdyby nebylo tohohle zádrhelu tak jsme rozhodnutý už od začátku pro Nikolku. Nebo pak Lucinka a ta má 13. prosince. Mezi těmahle jmény chceme vybrat...

netrap se tím, máme syna Antonína, narodil se 15. června....a 12. (možná 13.) má svátek. já osobně svátky neslavím a manžel s tátou (taky Antonínové) ho slaví začátkem ledna, podle starého kalendáře..... tak si taky třeba najděte nějaké významné datum, kdy budete slavit Nikolku (třeba početí, jiného kalendáře a tak ;) )

Ahojky,ja bych to nejak neresila.Nikolka je fakt hezke jmeno.Ja nam svatek 14.9 a narozeniny 16.9-coz je dnes a nejak nestradam.Vsichni se mi snazi prat 2krat ;) .Jo a to mame jeste 15.9 vyroci svatby-manzel to ma jednoduche na zapamatovani.Mej se

Ahojky,tak my máme nikolku narozenou 27.10.,svátek toho 20.11. a teď se nám do toho přimíchal nikolky budoucí brácha s termínem 6.11. :C]]: No my z těch oslav nevylezem :qu: Ale jestli jste od začátku pro Nikolku,tak si dejte nikolku,to by byla škoda ustupovat jen kvůli tomu,že bude mít svátek a narozky kousek od sebe,ne?Já mám docela reálnou šanci,že se narodí na Nikolky narozky,nebo hooodně blízko k nim,tak jsme naplánovali,že narozky budou slavit v jeden den a každej bude mít svůj dort,atd.Stejně se u nás dělají oslavy o víkendu,když má každej čas,tak bude oslava mezi narozkama niki a malýho,jak to vyjde a máme to vyřešený :C]]:

Ahoj, my máme pro chlapečka vybrané jméno Oldřich a ten má svátek 20.2.... no a mám termín 16.2., takže jsem na tom podobně jako ty, ale už jsem to přestala řešit. Pro holčičku Emu, to je v pohodě...

ahojky, tak my teda máme svátek v srpnu. Ale termín jsem měla 16.12., pak 27.12. a Johanka se narodila 1.1.09. Takže to má taky po sobě. Ale s tím svátkem bych to neřešila. Pokud se vám to jméno líbí, tak ho dejte a hlavně si to nenechte od nikoho vymlouvat.

Ahoj Peťulko my to máme podobně budeme mít chlapečka Daniela svátek má 17.12 a já mám termín 16.12 ale měnit to nebudeme protože to bylo opravdu jediné jméno na kterém jsme se shodli. Já jsem chtěla Tomáška ale přítel chce vždycky něco extra takže ten chtěl Maxima, Kevina nebo Vincenta no málem jsem už brečela nakonec jsme oba ustoupili a dohodli se na Danielovi takže už s tím radši hýbat nebudu kdoví jak by to dopadlo:-)))

tak my máme rermínek 19.11. a čekáme holčičku, která se už teď jmenuje Nikolka :-) a ta má svátek jak píšeš 20.11. ale vůbec to neřešíme, třeba se nám narodí zrovna ná její svátek. Je to nádherné jméno a už to měnit nebudeme, jsme rozhodnutí od začátku a tak nezáleží na tom kdy má svátek, oslavíme obojí, první dnerka se narodila 26.12. a taky slaví vánoce i narozeninky zvlášť, ničím není ošizená. Klidně tu Nikolku dejte, vůbec nevadí, že to bude blízko u sebe...Papá, Lucík

In reply to by Petulka85

Budeme dávat Nikolu, je to chlapecké i dívčí jméno a máme knížku jméno je tvůj osud a je to tam moc krásně o tomhle jménu napsané. Doporučují dávat oběma pohlaví a Nikolky mají krásný a šťastný život :\x:

ahoj no to je dobrý my jsme měli ten stejný problém chtěli jsme pro kluka jméno Ondra a ten má svátek 30.listopadu a já termín 27. ale rozhodli jsme se že jiné jméno pro kluka nechceme jenže čekáme holčičku tak vybíráme jiný nebo už máme ale je to tajné jinak Nikolka je moooc pěkné jméno taky jsme nad tím uvažovali

tak já v tom až takový problém nevidím. U nás v rodině je to tak, že já mám jméno po mamce a svátek máme v srpnu. Brácha má jméno po tátovi a svátek mají týden před vánoci. No a jelikož jsem celé dětství na svůj svátek byla někde v tahu a týden před vánoci nikdo moc jiné myšlenky než ty vánoční nemá, tak u nás doma se svátky nikdy moc neprožívaly a neslavily. Takže v konečným důsledku je úplně jedno, jak daleko mám narozeniny od svátku, protože jen ty narozeniny jsou pro mě důležitý, svátek se dá slavit kdykoli jindy. Moje babička třeba se jmenovala Danuška a slavila to na Vandu ;) :a:

Já myslím, že to takový problém nebude. :no: Ono když se nad tím zamyslíš, tak by se muselo přemýšlet nad spoustou datumů. Jako třeba, aby to nebylo blízko u Vánoc nebo velikonoc nebo dne dětí a tak. Kámoška je Lucka a narozeniny má 12.12. takže hned po sobě a nikdy to neřešila. Já bych vybrala to jméno, které se mi líbí a na datum bych nekoukala. Nedávno jsem zjistila, že naše malá to bude mít taky docela brzy po sobě. Sára je 9.10. a termín máme na 27.11. Ale určitě jí to nebude vadit. Já mám taky narozky měsíc a 5 dnů po svátku. :s:

Já mám narozky mezi Štědrým dnem a Silvestrem a když jsem byla dítě, tak mi to bylo celkem líto. Svátek mám zase o velkých prázdninách, tak jsem vždycky trpěla tím, že nemůžu nosit dětem do školy bonbony (dělá se to ještě? :) )
Valerie je krásné jméno, já znám osobně tři a všechny jsou to velké kočky. Myslím, že s takovým vznešeným jménem nemůže být holčička žádná šedá myš. Už to jméno ji předurčuje k tomu být výjimečná :)
U Nikolky bych se spíš bála toho, že dnes je Nikolka každá druhá, je to hrozně běžné jméno. Ale to je samozřejmě věc názoru a pokud se vám to líbí, tak svátek neřešte.. Stejně to bude jen na vás, jestli s ní pěkně oslavíte i svátek i narozky, aby jí to nebylo líto. Máte to ve svých rukou :)

Vidím, že ty jsi Petra - to je taky krásné jméno a dnes se skoro nedává. Má spoustu hezkých zdrobnělin - Peťka, Petruška.. Dřív to byla samá Jana, Eva, Petra a dnes už to neslyšíš..

ahoj já být tebou vyberu si to jméno které se mi líbí. já měla TP na 17.1.vybrali jsme si jméno Erik, svátek má 26.10 což je dobrý. jenže malý se narodil 1.1 takže jak budou vánoce tak o týden později bude mít zase dárečky k narozeninám.

To je asi zákon schválnosti.Nám se taky líbí jména,která jsou kousek od narozenin.My máme vybranou Barborku a ta má svátek 4.12. No a termín máme 11.11.Takže to bude mít měsíc za sebou,do toho vánoce a má na celý rok vybráno. :s: Ale máme i Karolínku,ta se narodila v březnu,svátek má v červenci.A u nás to funguje tak,že když má jedno děťátko narozeniny nebo svátek,tak něco malinkýho dostane i to druhý. :) Takže si myslim,že šizený nebudou.A hlavně,já nenakupuju,jak za našich rodičů,kdy dárky jsme dostávaly jen když jsme něco slavily.Karolínce koupim hračku i jen tak.Nebo třeba za odměnu.Musim i přiznat,že jí dost rozmazluju.Tak něják si s ní plnim ty svoje dětské sny. :s:

Ahojky, měli jsme stejný problém. Jenže mi k tomu měli ještě Vánoce a to jsem si říkala, že by bylo moc mít během 5-ti dnů svátek, narozeniny a ještě Vánoce. Takže jsme z Adámka udělali Dominika (svátek v sprnu) a bylo ;)

mám svátek 21.2. a narozky 25.2. a nikdy jsem s tím problém neměla.Jako dítě jsem s tím problém taky neměla.A jinak mám dceru Lucii.Narodila se 3.11. a svátek má hned v prosinci.Vybrala bych jméno,který se mi líbí.

Ahojky, tak vidím, že neřeším stejný problém sama - termín mám 17.12., původně to měl být Štěpánek, ale to by měl svátek 26.12. no a mezitím Vánoce...., takže teď máme dvě varianty - Vašík a Richard, tak uvidíme.
Nikolka i Lucinka jsou krásná jména, určitě vyberte jedno z nich. Jen bacha u Nikolky, ženská podoba je Nikol, Nikola je mužský, ale vím, že se to nějak moc nedodržuje :a: :papa:

Ahoj, my máme vybrané jméno Eliška a ta má svátek 5.10. Termín porodu máme 15.10. Jen doufám, že se Elí nebude chtít na svět třeba právě toho 5tého. Jméno se nám moc líbí, tak jsem ho kvůli svátku už neměnily.
Svátky stejně moc neslavíme. Jen si je připomeneme nějakou drobnůstkou.

Peti, můžu ti říct, že svátek a narozky skoro v jednom dni nejsou nic oproti tomu, mít narozeniny 5 dní před Štedrým dnem :j) asi si dovedeš představit, jak to všichni řeší s dárkama- "to má od nás k narozeninám a zároveň k Vánocům" nebo "přejeme ti všechno nejlepší, a dáreček budeš mít pod stromečkem :j) " no teď už je mi to fuk, ale když jsem byla malá, tak mě to štvalo!!! :|:

In reply to by Lenis

Nejvíc mě to mrzelo, když jsem byla malá... 6. mikuláš, 13.svátek, 17. narozky, a pak hnedka vánoce .... tedka v dospělosti mám vždycky plný prosinec akcí... :s: a jsem měsíc v lihu :s: :s: :s:
ale to vaší malé nehrozí...

:qu: narodila jsem se 17.12. a svátek mám 13.12. :s: co si o tom myslíte :s: :s: :s:
já myslím, že vám to odpustí ;) já to ;) našim už dávno odpustila }:)

je to každého věc........ale můj názor je ten, že kdyby tohle udělali rodiče mě, tak jsem z toho trochu smutná....... Už takhle mi je líto to, že jsem narozená 18. ledna a je to jen chvilička po vánocích.......
Moje miminko se má narodit 21.12. a už před otěhotněním jsme měli vybrané jméno Davídek. No ale ustoupili jsme od něho kvůli tomu, aby neslavil všechno co se dá (narozky, vánoce, svátek a silvestr) prakticky v jednom týdnu......

A co Natalka???To je taky hezoucky,ja taky nevim...ja jsem Nikol takze nic a ma segra je Natalie,takze taky nic,chtela jsem Vanesku,ale ted uz taky zase nevim,kazdy mi rika,ze se mu to zda takovy cigansky????!!!!Tak ja nevim,to je des.

Prosim tě,na svátek se neohlížejte-jen kvůli němu nedat vysněné jméno. :? Já mám Aničku-narodila se 14.7 a svátek má 26.7 ... a co?Můj děda má zas svátek a narozky v jednom v květnu a jmenuje se Květoslav-nikdy mu to nevadilo,je to spíš sranda. :a:

Sami máme problém s tím, že čekáme v prosinci. Bude mít narozeniny a Vánoce v jednom. Dlouho jsme z toho byli hotový, chtěli jsme mimi na léto. Ale teď vím, že to nebyla náhoda, ale prostě osud a jsme šťastní, že to tak bude!! No a teď výběr jmen, jediné na kterých se shodnem maji svátek hádej kdy? No jak jinak v prosinci... nevim, dáme jméno jaké se nám líbí bez ohledu na termíny a pak si to stanovíme podle sebe. Třeba tatínek vybral pro kluka (zatím) Daniel, ten má svátek 17.12. ..tak to budem třeba slavit na Danielu, která má svátek v září. A nebo Vivinka ta má svátek začátkem prosince, ale neni v kalendáři..tak by to slavila s našema narozkama v dubnu :\x: :\x: Takže je to jedno. Když si vemu kolik je Honzíků nebo Petrů a každý to slaví v jiný den... Vyberte hlavně podle :h: a zbytek se nějak vymyslí :one:

já bysem teda dala jmeno co se mi nejvic libi bez ohledu na svatek, tim jmenem ji budes cely zivot oslovovat a melo by byt pro tebe to nejkrasnejsi a ne delat kompromis jen kvuli svatku....dej to co se ti libi nejvic :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky