Ja uz fakt nevim

14.09.2009

Zase mam problem s kojenim!! :n: Ja uz fakt nevim!!Pred 14dnema jsem bojovala s malou u kojeni.Byl to pravdepodobne spurtik.Maly bude za 2tejdny 3mesice.Srovnalo se to,mala hezky papkala.Ovsem vcera to zacalo nanovo!!Zacala se strasne vztekat.Neco malo v klidu vysala,a pak zacala!!Zkusila jsem si odstriknout prso neco malo teklo...Tak me napadlo,jestli mala u toho vecerniho kojeni neni uz unavena a je lina sat!!Rvala strasne,ze uz uz jsem ji chtela dat prikrm,ale nedala!!Dneska rvala zas,ale nebylo to tak hrozne!!Pres den jsem ji hodne casto krmila,aby pak vecer nebyla tak vyhladla.Po kojeni vecer usnula,ale pred chvili se mi vzbudila a mela hlad!!!Spala jen hodku!
Tak ja uz tomu nerozumim.Ve stredu jdu na prevazeni,tak uvidim..Ale je to divne,pres den mam dost mlika a mala v klidu pije.Vetsinou vydrzi pit maximalne 10minut.Jen co padne vecerni kojeni po koupani,vypada to,ze pro ni nemam dostatek mleka!!!
Holky,jak se tedy pozna,ze mleka dost ubyva??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Když se odtáhne a má v puse mlíčko, kape ji, a sama si i můžeš odstříknout, tak ho máš dost, tvoří se dle poptávky, v spurtu holt častěji přikládat a vytvoří se víc. Ale vztekají se miminka u prsu když bolí bříško taky!

neboj, mě to malá začla večer dělat kolem 3 měsíců taky a te´d to dělá skoro furt (5 měsíců). Prdí jenom s prsem v pusince, kroutí se, jde mi urvat bradavku.
Navíc doba kojení se s věkem snižuje. Už to jsou pořádní silní savci. Já měla taky strach a při kontrolním převážení se ukázalo, že si za těch 10min vytáhne 150ml jako prd i s těma scénama z toho placatého prsu. V tomto období se už mléko vytváří až při kojení, ono taky vytvořit do zásoby třeba 2 deci snad ani není fyzicky možný :-) . Nejdřív se to přávě začne přizpůsobovat během dne, večer už jste sehraný. Za pár týdnů se ti prsa nebudou nalévat ani přes noc.
:a:

malá mi taky zlobí u kojení, od začátku pořád něco řeším. Někdy pije v klidu, někdy se u toho vzteká, bojkotuje kojení, někdy mám pocit, že za celý den se pořádně nenapila atd. Prožívala jsem různé obavy - jestli mám dost mléka, jesli si malá vytáhne dost... Pak je to třeba chvíli v klidu, mám pocit, že už máme všechny problémy s kojením za sebou a zas se objeví něco nového. Malá sála jako novorozenec 5 - 10 min. a krmili jsme max. po 2 hodinách a pak mezi 3. a 4. měsícem si začala dělat najednou tří až pětihodinové pauzy a sát jen 4 min. a když jsem jí nutila víc, tak se hrozně vztekala a vzteká. Zase jsem řešila proč už mlíčko nechce a prostě je to jen vývoj - je schopná si vytáhnout víc v kratším čase. To kojení je opravdu velmi individuální, každé miminko to má jinak, musíme to nechat na nich. Jediným důležitým ukazatelem nám může být to, zda mimi přibírá a nestagnuje. Pokud ti přibírá, tak to neřeš, mléka máš dost, večer může řvát prostě jen proto, že už je unavená, přetažená, miminka často řvou před usnutím. A pokud je po usnutí probudí nějaká nepohoda - např. je bolí bříško, tak je kojení uklidní, často zažene bolení, takže i to může být důvod toho, proč po hodině chce zase pít. Vydrž a věř si.

In reply to by AIF

Dekuji ti za milou odpoved.V podstate si napsala to,co si myslim i ja,jenze je tam porad to "ale".Vypada to,ze kojeni je vecnej bojkot :s:

In reply to by Alfa

S kolikou problemy vubec nemame.Parkrat jsem ji musela pomahat,aby se vykakala,ale ted posledni mesic,mala prdikuje a kaka skoro kazdy den.Nekdy i 2krat za den.Stolicku ma pekne zlutou,cura taky dost..tak nevim..Ja uz se i prestala stresovat kvuli kojeni,takze jsem relativne v pohode.A ted zas tohle!!
Moc se ted bojim,ze vubec nepoznam,ze mala ma hlad a ja se treba ji budu porad snazit kojit,ale ji to stacit nebude.Ufff,fakt nevim....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky